COSIBELLA / značka SKINTRA

utorok 18. apríla 2023

 

eshop: cosibella 

Opäť mám pre vás článok s tipmi z eshopu cosibella. Tentokrát som testovala produkty na pleť ich vlastnej značky SkinTra, ktorá na mňa zapôsobila vo všetkých smeroch.Prečo? Jednoducho ak raz vyskúšate ich špeciálne vyvinutú kozmetiku s nadupaným zložením, predpokladám, že už nikdy sa nevrátite ku komerčným značkám.


Aké produkty som testovala?


Everything What Your Skin Will Love

Ide o krémové tonikum s prebiotikami. Jeho úlohou však nie je iba obnovovať fyziologické pH pokožky. Ide o multifunkčný produkt, ktorého zloženie je založené na multifunkčných zložkách. Možno ho používať ako krém, moisturizer alebo ako tonikum. Samozrejmosťou je, že pôsobí ako výživa pre pleť, a teda na rozdiel od klasického tonika sa nezmýva. Má ultraľahkú konzistenciu a na pleti ho takmer necítite. Obsahuje zmäkčovadlá ako ako skvalán či isoamyl laurate, ktoré normalizujú a regulujú sekréciu kožného mazu a starajú sa o lipidovú vrstvu pokožky. Taktiež obsahuje prebiotiká - čo je skvelé pre problematickú pleť nakoľko redukuje bakteriálne akné. Je to skvelý univerzálny produkt, ktorý vašu pleť vyhladí, hydratuje, obnoví mikrobióm a ph pokožky a zosvetlí škvrny.



Let Your Skin Drink Up

Je ľahký hydratačný krém s multifunkčným ošetrujúcim účinkom. Krém dostatočne hydratuje bez toho, aby zanechával mastný film. V prípravku obsiahnuté zmäkčovadlá (emolienty) majú nízky komedogénny stupeň a obsiahnuté oleje majú podobné zloženie ako pre pokožku prirodzený maz, vďaka čomu zabraňujú tvorbe čiernych bodiek. Spolu s tonikom tvoria dobrú dvojku a má veľmi podobné účinky. Okrem toho, že obsahuje probiotiká, v zložení nájdete aj konopný olej, skvalán, olej z jadier vodného melónu či niacínamid. Kompletné zloženie aj s popisom nájdete na stránke. Krém je takisto ľahký a nezaťažuje pleť. Na moju aknóznu pleť sadol ako uliaty a momentálne mám najlepšiu pleť za posledné roky. Netvorí sa mi nové akné a ak, tak iba hormonálne raz do mesiaca.


Liquid Happiness

Je sérum s najaktívnejším derivátom kyseliny retinovej dostupným na kozmetickom trhu - retinalom, ktorý je viac ako 11x silnejší ako retinol. Produkt má mastnú konzistenciu, ale vďaka obsahu skvalánu a oleja z melónových jadier sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva nepríjemný mastný film. Najlepšie sadne pleti, ktorú trápia vrásky a starnutie, ale aj akné a čierne bodky. No proste pre ženy v zrelom veku, ktoré majú problematickú pleť, a teda chcú riešiť oba problémy súčasne. Retinal je  je poslednou formou vitamínu A predtým, než sa premení na kyselinu retinovú. Pozor, sérum sa nenanáša nikdy priamo na pleť nezriedené! Vždy sa riedi vo vašom kréme/sére. Začína sa jednou kvapkou, postupne sa môže frekvencia zvyšovať až na použitie 5x do týždňa. Ide o silný a účinný koncentrát, preto je nutné narábať s ním opatrne. Ja ho používam 2x týždenne a úplne som ním nahradila retinol.


Destructor

Je kyselinový peeling vhodný na celoročnú starostlivosť o pleť. Obsahuje: kyselinu mandľovú, kyselinu kojovú, kyselinu tranexamovú, azeloglycín a vitamín C. Má protizápalové vlastnosti a minimalizuje vznik akné. Produkt pre problematickú pleť, bez jasu, so sklonom k čiernym bodkám. Možno ho používať na pleť ale aj na telo - na chrbát, dekolt alebo ramená a účinky pocítite už po prvom použití. Takisto je vhodný pre pokožku, ktorú trápi keratóza alebo zarastanie chĺpkov (napr. na nohách). Použitie je jednoduché, 5 kvapiek nanesiete na pleť a necháte pôsobiť max. 10 minút, zmyjete vodou a pokračujete v rutine. Možno ho nanášať iba lokálne - na oblasť akú chcete, napr. na pigmentové škvrny. 



Odporúčam vám vyskúšať minimálne jeden produkt od Skintra a uvidíte, a predovšetkým pocítite ten rozdiel na svojej pleti. Zloženie je hotová alchýmia a čo sa mne páči, neobsahuje zbytočne parfum alebo zbytočne dráždivé zložky. 




Zverejnenie komentára