JENNY GLOW | DUPE JO MALONE?

sobota 20. júna 2020

Jenny Glow Berry & Bay parfumovana voda unisex notino.sk

Na Notino prikvitla pred časom nová značka parfémov Jenny Glow. Ide o značku dostupnú cenovo pre každého a už pri pohľade na názov, dizajn flakónov, mená vôní je celkový dojem viac ako jasný, že značka sa snaží priblížiť bežným ľuďom luxus, aký ponúkajú parfémy Jo Malone. 

Zameriam sa vyslovene na túto značku a nebudem to porovnávať, aby sme ostali objektívni. Na výber máte na eshope niekoľko variánt vo veľkosti 30 ml alebo 80 ml. Siahla som po menšom balení, na začiatok som chcela mať aspoň predstavu, akým smerom sa tieto vôňe uberajú. Sú to parfumované vody, tak výdrž by logicky mala byť dlhšia. 

Pôvodne som chcela Mimosa & Cardamon Cologne, ktorú poznám a páčila sa mi v origináli, ale nemali moju mililitráž, tak som hľadala ďalej. Nemám rada korenisté ani drevité vône, výber sa tým výrazne zúžil a nakoniec osm zakotvila pri Jenny Glow Berry & Bay. Tiež obsahuje cédrové drevo, ale nie je natoľko zastúpené, aby mi to vadilo. Vôňa je unisex sa spadá do kategórie kvetinovo-ovocná, čo mám ja osobne najradšej. 

Pokúsim sa vám opísať vôňu čo najvernejšie, ale asi sa to minie účinku, pretože táto vôňa nepripomína nič, čo by som mala doma, čo by som poznala alebo čo by som kedy na niekom cítila. Tým, že je to unisex, inak sa rozkladá na mužovi a inak na žene. Dnes letia v parfumérskom svete unisex vône a toto je asi moja druhá vôňa v živote, ktorá je uni. Flakón, na to že ide o pomerne lacnú záležitosť je decentný, minimalistický a veľmi efektný. Mne osobne sa veľmi páči a nemusím sa zaň hanbiť. Keď si strieknem vôňu na pokožku, cítim všetky zložky do jednej, jazmín, kyslé ovocie aj ťažší základ. Po chvíľke, ako odprchá, mi najviac udiera do nosa práve jazmín. Ak máte rady jazmín, je dosť veľká pravdepodobnosť, že parfém vás zaujme, ale prosím berte do úvahy, že to nie je prvoplánová vôňa jazmínu. Nie je tuctová, vzhľadom na cenu je skvelá a rada vyskúšam aj tú moju Mimózu s Kardamonom, ak bude na sklade. 

Jenny Glow Berry & Bay unisex notino.sk
Jenny Glow Berry & Bay parfumovana voda unisex notino.sk


Hlava
čierne ríbezle

Srdce
jazmín

Základ
pižmo, cédrové drevo


Určite odporúčam zaobstarať si aspoň jeden flakónik a uvidíte, či sa v ňom nájdete. Tiež som kupovala na slepo, neviem či ju majú aj v kamennom obchode Notino, ale oceňujem, že sa k nám na Slovensko dostala značka, ktorú inde nekúpite.


Zverejnenie komentára