GUERLAIN COCONUT FIZZ

piatok 27. novembra 2020

GUERLAIN Aqua Allegoria Coconut Fizz toaletna voda pre zeny notino.sk

Vítam vás pri dnešnom článku, dámy!
Verili by ste, že už o mesiac sú tu Vianoce? Ako rýchlo to zbehlo, asi ako každý rok ani nevieme ako a je tu čas vianočný. Včera u nás prvýkrát snežilo, možno len pár minút a skromne, ale snežilo. Konečne niečo pekné a pozitívne! The winter is coming - čas pletených svetrov, gýčových papúč a strapatých vlasov pri telke s ťažkým srdcom a žalúdkom od zjedených hlúpostí. Mne zima nevadí, páči sa mi taká romanticky zasnežená krajina, slnečná a mrazivá. Ale sychravá zima nie je nič pre mňa. Raz by som chcela ísť zo zimy rovno do leta, odletieť niekam do tepla. K moru. Ale stále do toho niečo príde. Vždy sa to pokazí, preto už neplánujem. A viete, čo mi aktuálne pripomenulo exotické pláže a sparné leto? Novinka od GUERLAIN Aqua Allegoria Coconut Fizz.

Guerlain má veľmi podarené toaletné vody Aqua Allegoria, ale to iste viete. Od klasickej ruže Rosa Rossa, citrusových vôní ako bergamot Bergamote Calabria či verbena, tu nájdete aj silne špecifické vône bylín či kvetov ako Passiflora, Herba Fresca, dokonca zázvor Ginger Picante či šalviu Granada Salvia. Nemusím asi dodávať, že ich flakóny sú ikonické - pripomínajú včelí úľ, preto majú aj na krabičke pod značkou včeličku. 

Za 190 rokov má Guerlain na konte 1100 vôní. Piatu generáciu jeho parfumérov predstavuje Thierry Wasser, ktorý na svojich cestách po celom svete hľadá tie najvzácnejšie prírodné suroviny na výrobu luxusných vôní – vždy s rešpektom k miestnym obyvateľom a prírode.

 

GUERLAIN Aqua Allegoria Coconut Fizz notino.sk
kúpite na: Notino

Vráťme sa ale k samotnej vôni. Je to ako prijať pozvanie do tropickej záhrady, kde sa podáva ako hlavný chod čerstvá kokosová šťava. Táto toaletná voda nie je príliš "špecifická" ako vyššie spomínané, je to ovocno-citrusová kombinácia, čo zaujme, neurazí ale určite neirituje. Predovšetkým je pre tie z vás, ktoré milujú kokosovú vôňu, a to v akejkoľvek podobe. Už len ak si vezmeme dizajn, Coconut Fizz ako jeho súrodenci pripomína šperk, a to vôbec nezveličujem. Veď sa len pozrite na tú nádheru! Flakón je ťažký na pohmat, minimalistický a veľmi luxusný. Je to presne ten typ parfému, ktorý kupujete aj očami. Asi sa zhodneme, že vône od Guerlain buď môžete a milujete alebo ich v parfumérii obídete. Nie je nič medzi tým, ale aj ich štýl sa dá zvyknúť a dá sa doň "dorásť". Ešte pred pár rokmi by som ani ja nepovedala, že ma budú baviť takéto zvláštne kombinácie vôní. Coconut Fizz je však iná. Je taká light&breezy, veľmi dobre sa etabluje medzi dámami a viem si predstaviť, že si nájde, ak si už nenašla silnú fanúšikovskú základňu. A viete prečo? Lebo nie je príliš. Príliš sladká, ani príliš citrusová. Príliš výrazná, ani príliš tuctová. Je to starý dobrý Guerlain, parfumérsky dom, ktorého história siaha až do roku 1828. Výdrž vône je napriek jej ľahkosti geniálna, cítim ju na oblečení aj niekoľko dní.

Najprv ucítite exotickú vôňu osviežujúcej kokosovej vody a citrusové tóny bergamotu. Potom sa rozvonia sladký melón, kokos a frézia. Základ vône, ktorý na koži vydrží najdlhšie, sa nesie v znamení fazule tonka a hrejivých drevitých tónov.

GUERLAIN Aqua Allegoria Coconut Fizz notino


Vlastníte niektorú z ikonických vôní Guerlain?


Zverejnenie komentára