WORKSHOP S WELEDOU

nedeľa 20. mája 2018

Vítam vás pri dnešnom článku! 
Minulý týždeň som mala možnosť zúčastniť sa workshopu s Weledou, ktorý sa konal v Biobare na Grösslingovej ulici v Bratislave. Naozaj odvtedy ubehol len týždeň? Ten čas ale neuveriteľne letí :-) Keď mi pristála pozvánka v emailovej schránke, povedala som si, že je najvyšší čas sa konečne nejakého blogerského eventu zúčastniť. Nemohla som si vybrať lepší štart a lepšiu značku. Doteraz som podobné ponuky zvykla odmietnuť, najmä kvôli práci, ale uvedomila som si, o koľko skvelých zážitkov sa týmto spôsobom ochudobňujem. S Weledou som začala prvýkrát spoluprácu, keď bol môj blog v úplných začiatkoch, a teraz po 5 rokoch blogovania, zaznamenávam progres nielen na sebe, ale cítim ho aj z prístupu mojej obľúbenej švajčiarskej značky. 

Ako som spomínala, event sa konal v biobare Vitarian, kde ponúkajú chutné a zdravé jedlá pre vitariánov a vegetariánov alebo jednoducho povedané pre ľudí, ktorí holdujú chutnej a zdravej strave bez lepku a živočíšnych bielkovín. Prostredie podniku a jeho sortiment mi celkovo zapadalo do koncepcie značky Weleda už pri vstupe, kde ma privítala milá pani Lívia, obchodná reprezentantka tímu Weleda na Slovensku. Catering biobaru bol na jednotku, ochutnala som ich čerstvú mrkvovú šťavu aj dezert s malinovým a mangovým pyré, ktorý chutil výborne. Dievčatá si dali aj menučko, vyzeralo fantasticky, ale ja som bola sýta ešte od obeda, tak som skipla rovno na ovocný pohár. 

Nestretli sme sa ale iba za účelom dobrého jedla, ale hlavne na tému "Slnečná ochrana s plesnivcom alpským". Áno, téma viac ako aktuálna teraz pred letom a letnými dovolenkami a možno vás poteší informácia, že Weleda prichádza na trh so štyrmi novinkami slnečnej ochrany: detský krém na opaľovanie sensitive SPF 50, detské mlieko na opaľovanie sensitive SPF 30, krém na opaľovanie a mlieko na opaľovanie pre nás dospelých s SPF 30 a mlieko po opaľovaní s chladivým účinkom a aloe vera :-) Tieto novinky z dieľne Weleda fungujú výhradne na báze minerálnych filtrov, čo je nepochybne ich najväčšou výsadou. Minerálne filtry, narozdiel od chemických filtrov obsiahnutých v bežne dostupných opaľovacích prostriedkoch, sa do pokožky neabsorbujú. Ostávajú na pokožke a UV lúče odrážajú. Chemické filtry sa cez pokožku vstrebávajú do tela, kde sa rozkladajú na voľné radikály a karcinogény. 

 Znova sa potvrdzuje zlaté pravidlo, že za všetko, čo si na pokožku nanášaš, sa ti tvoje telo raz poďakuje....alebo ťa potrestá.

Čo ma zaujalo, je rastlinka, ktorá celú sadu slnečnej ochrany zastrešuje. Je to protěž alpská alebo po slovenky plesnivec alpský. Weleda používa do svojich výrobkov extrakt z jej kvetov, ktorého antioxidačné vlastnosti dokážu neutralizovať voľné radikály a vyvažovať stres spôsobený UV žiarením. Celú prednášku viedla sympatická Míša a určite je to téma na širšiu diskusiu. 

weleda suncare protes alpska

Nakoľko som fototyp 2, čo je veľmi svetlý typ, takmer vôbec sa neopaľujem a ak by som sa aj chcela opáliť, ochranný faktor SPF30 je pre mňa minimum. Bohužiaľ, mne by sa nepodarilo opáliť, ani keby som pol roka žila pod marockým slnkom :-) Radšej neriskujem a slnku sa nejak extrémne nevystavujem. Páči sa mi zdraviu nezávadné a príjemné zloženie (bambucké maslo, olivový, kokosový, slnečnicový, jojobový olej či žihľava dvojdomá a samozrejme v hlavnej úlohe plesnivec alpský) a pozdáva sa mi aj organická parfumácia weleďáckych produktov v kombinácii harmanček, levanduľa, vavrín, eukalyptus. Najviac sa teším asi z produktu po opaľovaní, pretože aloe vera uznávam a milujem v každej podobe a z krému pre nášho malého Leuška, ktorý je na Welede odchovaný. Sestra mu krémiky od inej značky ani nekupuje a viete prečo? Pretože Weleda je hlavne u maličkých detí, precitlivených na chémiu, stávka na istotu.

Atmosféra na workshope bola taká uvoľnená, pohodová a tie dve-tri hoďky zbehli ako nič.

Ďakujem za milé pozvanie tímu Weleda a verím, že sa ešte uvidíme. Samozrejme, už sa teším, ako produkty vykúšam v praxi, najlepšie na slnkom zaliatej pláži :-)



2 komentáre

  1. Skvela kozmetika a perfektny clanok!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pre taketo komentare sa oplati blogovať :) pretože presedieť x hodin nad kompom pisanim, upravou fotiek a vymyslanim niecoho kreativneho do contentu da zabrat...

      Odstrániť