LUSH NOVINKY (NIELEN PRE MAMINKY)

streda 23. mája 2018

Keď som prvýkrát prišla do styku s legendou britského kozmetického priemyslu, ručne vyrábanou kozmetikou Lush, vedela som, že na nej vzniká závislosť. Najprv som oslovovala kamarátov v Anglicku, aby mi doniesli aspoň nejaké vzorky, mydlá, hocičo...Lenže nie každý je v tomto svete "doma" a mužom už vonkoncom kozmetické značky nič nehovoria. Kým ja som bola celá premotivovaná a túžila Lush konečne vyskúšať, oni len nechápavo krútili hlavou. Šanca dostať sa k Lush prišla, keď som šla na výlet do Prahy. Najbližšie máme Lush v Budapešti, vo Viedni alebo v milovanej stovežatej Prahe, kde som sa do obchodíku dostala "po prvé". Naozaj to bolo tenkrát moje po prvé a tak som sa aj cítila. Nevedela som, čo skôr vziať do ruky, vyskúšať, privoňať. Obchodíky Lush sú tak prevoňané svojim sortimentom, že vás po chvíľke začne bolieť hlava, z toľkých vnemov. Ako to býva, keď sa na niečo priveľmi sústredíte a neviete sa rozhodnúť, odišla som nakoniec so šumivými bombami do kúpeľa. Práve tie Lush najviac peslávili. Sortiment je ďaleko širší a za tie roky, ktoré ubehli od mojej prvej návštevy, som našla niekoľko obľúbených produktov. Okrem pien a bômb do kúpeľa milujem ich masky na tvár a hlavne tuhé šampóny. Tých som vyskúšala už niekoľko a ich účinok dosť závisí od vášho typu vlasov. V súčasnosti, aj keď voňavý obchodík na Slovensku nepochybne chýba,je možné Lush aspoň objednať na eshope cz.lush.com :-) Preto ak nemáte cestu k našim susedom, môžete využiť túto možnosť a nemusíte prosiť známych či rodinu, objednávka vám pekne príde až domov ku dverám. 

Lush je zásadové-nepoužíva vo svojich produktoch živočísne tuky, netestuje na zvieratkách. Naopak, snaží sa proti týmto praktikám bojovať. Ich výrobky sú teda 100% vegetarian, vyrábané z čerstvých surovín. Čo mi je sympatické, Lush berie do úvahy aj sviatky a výnimočné dni v kalendári a na ne pohotovo reaguje svojimi kolekciami. Naposledy to bola kolekcia ku Dňu matiek. Mohli sme tak naše maminy obdarovať niečím originálnym a nádherne voňavým. Mne prišli tieto tri novinky, ktoré som darovala mamine. 

Kúpeľová bomba INCREDIBLE MUM je pre mamky superhdinky, čo nemohli vystihnúť lepšie. Táto oranžovo-ružová kráska s logom M, čo náhodou sedí aj na moje meno, je šumivá bomba s obsahom pomarančového kvetu, bergamotu a ylang ylang pre optimizmus, očistu a lepšiu náladu. Srandovné je, že táto milá gulička má ako keby škrabošku pre ešte väčší dôraz superhrdinu. Veľmi milý detail. Gulička, ak ju hodíte do vody, rýchlo vyšumí a kúpeľ zafarbí paletou svojich farieb, vôňa však ostáva aj počas kúpania, preto je kúpeľ so šumivými bombami Lush skvelým relaxom a zážitkom v jednom. 


Ak túžite pri kúpeli po jemnej pene a chcete si oddýchnuť pred svetom v bublinkách, kúpeľová pena Mother of Pearl je to pravé orechové pre chvíľkový únik z reality. Tyrkysová ako letná obloha, bambucké maslo, murumuru, kvet mimózy či nežná vôňa jazmínu, pred očami sa vynára slnkom zaliata scenéria v prímorskom mestečku. Aby sa vytvorila pena, musíte rozdrobiť túto penu v rukách na dve časti pod prúdom tečúcej vody. To je všetko, kúpeľ sa krásne spení ,voda sfarbí do tyrkysova a šup vane. Okrem uvoľňujúceho účinku na telo i myseľ, má dobré výživné a hydratačné účinky pre pokožku tela. Na svedomí to má fair trade bambucké maslo :-) Kvetinové extrakty jazmínu či pomarančového kvetu vás naladia na tú správnu vlnu. Milujem vôňu jazmínu, takže tento produkt si ma získal. 

Najrozkošnejšou novinkou je masážitko Honey Bear, ktoré stačí zahriať chvíľočku v tlapkách a už len mazať a mazať. Medvedie objatie je vďaka klinčekovým siliciam hrejivešie a sladkej vanilke a karamelu ešte sladšie. Tak ako každý správny méďa má rád med, nechýba med ani v zložení. Bio bambucké a kakaové maslo pokožku vyživujú a zjemňujú do hĺbky. Podobné masážitko som už skúšala, takže princíp dokonale poznám. Najlepšie je sa ním mazať večer pred spaním. Pri masáži, ktorú si viete v tomto prípade dopriať sami, si troška umažete ruky, ale v konečnom dôsledku ich len zhydratujete. Je dôležité, aby sa méďa krátko ohrial v rukách, roztal a tak lepšie kĺzal po pokožke. Krásna sladká vôňa a hebká pokožka po použití je tá najsladšia odmena pre seba.

Ste závislé na Lush? Ktoré produkty milujete najviac?


7 komentárov

  1. Já už dlouho chci něco vyzkoušet, tak snad se mi to podaří. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. musíš, život je krátky na to, kým vyskúšaš všetko od Lush :D

      Odstrániť
  2. A zase se nad těmito rozkošnými věcičkami od Lushe rozplývám :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. mne stačí, že je v miestnosti so mnou jeden šampuk a celý byt mi vonia, akoby som vylúpila obchod s osviežovačmi...ale vonia to ďaleko lepšie :D

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť