HAIR| PRÍRODNÉ MASKY NA VLASY

piatok 13. marca 2020

Ruku na srdce, ako často používate masky na vlasy? Máte vlasy skôr suché, poškodené farbením, žehlením, alebo jemné a krehké ako ja? Nezáleží na tom, či sú vaše vlasy kučeravé, rovné alebo krepovité, základ je nájsť im starostlivosť, ktorá im bude vyhovovať. Dlhodobo. Koruna krásy sa vám za zvýšenú pozornosť iba poďakuje. Čo môže sadnúť jednej, nemusí druhej a opačne. Je to úplne normálne. 


V rámci vlasovej kozmetiky preferujem striedmosť-nefarbím, nežehlím a nekulmujem. Iba fénujem, a to po každom umytí. Všimla som si, že veľa ľudí si nemá problém ľahnúť s mokrými vlasmi. Je to to najhoršie, čo môže žena svojim vlasom spraviť, aj keď sa jej vrcholne nechce. Vlasy sa tak lámu, vlhká vlasová pokožka sa stane liahňou baktérií a vy si koledujete o prúser. Minimálne o dermatitídu. Ľudia so seboreou ako ja si takýto luxus nemôžu dovoliť a práve preto si musia pokožku hlavy sušiť po každom jednom umytí!

Okrem striedmosti si dávam záležať aj na čo najšetrnejšom zložení vlasovej kozmetiky. Do dnešného článku som vybrala masky na vlasy, ktoré používam a obsahujú vysoký podiel prírodných látok. Každá z týchto masiek spĺňa iný účel.
maria nila pearl silver maska na vlasy notino
objem: 300 ml
cena: 24,90 €
Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver je maska určená pre blond vlasy, bez permanentných farebných pigmentov. Môže sa však použiť aj na hnedé vlasy, pre dosiahnute studených tónov.. Jednoducho sa vymýva, obsahuje arganový olej a fialové čiastočky, ktoré neutralizujú žlté tóny blond vlasov. Je to perfektná voľba na dosiahnutie platinovej blond. Švédska značka maria nila je 100 % vegan a spĺňa aj tie najprísnejšie opatrenia. Masku používam aj na moje nefarbené vlasy, jej intenzita závisí od času zotrvania vo vlasoch, priemerne 3-10 minút, ale kľudne aj dlhšie. Vlasy zjemňuje a vyživí, nie je už potrebný kondicionér a funguje aj do tých spomínaných 3 minút. Výsledok? Studenší nádych blond a vyživené vlasy. Osobne aj napriek jej fialovým pigmentom nepotrebujem po umytí na jej aplikovanie rukavice. Vlasy nezaťažuje. Výborná tónovacia maska na vlasy, šetrná k vám i k životnému prostrediu. Kúpite na Notino
,garnier fructis banana hair food maska na vlasy notino
objem: 390 ml
cena: 6,30 €
Garnier Fructis Banana Hair Food je maska prioritne určená na suché vlasy. Netrpím suchými vlasmi, sem tam mám suché končeky, ale to len veľmi zriedka. Prečo som si kúpila túto masku? Jednoducho banánová prímes v kozmetike robí mojim vlasom dobre. Už roky používam banánový šampón a je skvelý aj na moje jemné vlasy, dodá im objem aj pevnosť. Maska od Garnieru obsahuje 98 % prírodných zložiek a žiadne silikóny ani parabény. Ťažko tomu veriť, vzhľadom na komerčnú značku ako je Garnier. Ale ak mám byť úprimná, tento nápad im vyšiel. Maska ako taká spôsobila senzáciu, je cenovo dostupná, má zapamätateľnú vôňu (banánov samozrejme) a ženy si ju veľmi chvália. Dokonca má niekoľko spôsobov využitia. Mne najviac vyhovuje do suchých vlasov ako nezmývateľná zložka. Najviac sa mi to osvedčilo práve týmto spôsobom-jemne prečešem konce prstami a tým ich uhladím aj prevoniam do nasledúceho dňa. Lesk som si nevšimla, uhladenie a výživu áno. Je to taká chuťovka za rozumnú cenu.
objem: 250 ml
cena: 41,73 €
Vlasový krém Lush R&B mne osobne nesadol tak, ako som si predstavovala, napriek tomu som mu našla využitie. Ako vidíte, veľa z neho neubudlo, no párkrát som ho skúšala aplikovať inak-ešte pred umytím a výsledok bol celkom zjazdný. Avšak to neznamená, že tento krém je zlý, len by som ho viac odporúčala ženám so suchšími kučeravými vlasmi. Ich kadere krém krásne zacelí a oddelí, budú vyzerať zdravšie. Nechala som sa zmiasť recenziami, že je vhodný aj na rovné mastnejšie vlasy, ale nie je to ono. Môže sa tiež použiť ako vlasový zábal, ale ja s mojou seboreou neriskujem alergickú reakciu. Prenikavá vôňa vavrínu a absolue pomarančových kvetov nenechá na pochybách, že Lush sa vyhral so zložením a poteší tak najmä kučeravé žienky, vôňou, účinkom aj zložením. 
objem: 60 ml
cena: 20 €
Mojim posledným výstrelkom je PURC Magical Treatment, ktorý sľubuje ultrakrásne lesklé a hebké vlasy ako zo salónu a to bez použitia akejkoľvek chémie. Pri umytí stačí malinké množstvo a vaše vlasy sa zmenia z krepovitej húštiny na vlasy ako od kaderníka. Znelo mi to príliš dobre na to, aby to bola pravda! Tento kondicionér však naozaj funguje! Sama sa na tom smejem, ale je to tak, vlasom dodá lesk a jemnosť okamžite. Funguje na mokrých aj suchých vlasoch. Mne stačilo malilinké množstvo, aby som videla rozdiel, pretože moje vlasy sú od prírody jemné, no chcela som im dodať viac zdravia v podobe lesku. Dovolím si tvrdiť, že aj z tej najškaredšej štice vyčaruje zázrak hodný princeznej.


Používate masky na vlasy? Ak áno, ako často?


4 komentáre

  1. Masky na vlasy používám velmi ráda. Většinou podle nálady a času. Tu masku od Garnier jsem už měla ve všech variantách, kromě této banánové a jsem s nimi velmi spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. .mne jedna maska vydrží aj roky, tak asi mi stačí zásoba akú mám :)

      Odstrániť
  2. Měla jsem Garnier Papayu a byla jsem z ní nadšená :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť