FEBRUARY FAVES

utorok 3. marca 2020

Vítam vás pri beauty favoritoch za mesiac FEBRUÁR. Myslím, že návrat k tejto rubrike je dobrý nápad a oceníte to aj vy. Mesačne sa vám budem snažiť sprostredkovať moje tipy na to najlepšie v kozmetickom priemysle. Samozrejme, môj názor je čiste subjektívny a čo vyhovuje mne, nemusí každému. Poteší ma, či už moje články čítate z lásky ku kozmetike, zvedavosti alebo z čistej inšpirácie.

Hneď na úvod poviem, že drivú väčšinu produktov som "nasyslila" počas polročného predplatného lookfantastic beauty box. Ak ste o ňom ešte nepočuli, je to vynikajúca cesta ako si vyskúšať aj drahšie značky v zmenšenom balení, a to za priaznivú cenu. Cena sa líši od dĺžky predplatného, pri polročnom predplatnom vás vyjde box na 17 eur, táto suma sa strháva automaticky z vášho účtu každý mesiac. Pri jednorázovom predplatnom-t.z. kúpe iba jedného boxu za aktuálny mesiac, sa platí 20 eur. Vo všeobecnosti platí, k čím dlhšiemu predplatnému sa zaviažete, tým je cena boxu výhodnejšia. Ročné predplatné stojí myslím okolo 15 eur/box. Od nového roka časopis Elle nie je súčasťou boxu, pretože prijali ekologickejšiu verziu.

Najviac ma prekvapila Cleansing Foam od značky Omorovicza. Komu táto značka nič nevraví ,pokúsim sa vás uviesť do deja. Mne udrela do oka pre pár rokmi, kedy nastal taký menší boom na instagrame, ale až donedávna som netušila, kto a čo za touto značkou stojí. Značka Omorovicza pochádza z Budapešti, kde už pred 2000 rokmi boli objavené liečivé termálne pramene a práve na ich blahodárnych účinkoch stojí jej úspech dodnes. Omorovicza produkty neobsahujú syntetické vône, syntetické farbivá, parabény, sulfáty ani silikóny a nie sú testované na zvieratách. 
Omorovicza Cleansing Foam je nenápadná malá tuba so svetlomodrou prenikovou jemnou penou. Jej razantná vôňa vám udrie do nosa ako prvá, trocha mi to pripomína dezinfekciu. Je ale natoľko jemná, keďže neobsahuje ani sulfáty, že pleť zbavuje nečistôt iba veľmi šetrne. Môže sa používať ráno i večer, pred líčením i po odlíčení. Keď som ju prvýkrát použila, ten rozdiel bol abnormálny. Najprv som si myslela, že je to hyalurónovým sérom, ktoré používam. Pleť som mala jemnú a hladkú ako bábätko. A to ešte pred pár minútami bola drsná a nepekná. Na moju zmiešanú pleť so suchými miestami je táto jedinečná čistiaca a pritom štrná formula ako stvorená. Makeup na takto ošetrenej pleti vyzerá o niekoľko tried lepšie. 

Krém na ruky Rituals Cherry Blossom&Rice Milk mi sadol na prvýkrát. Nie je príliš hutný, no ani riedky, dobre sa vstrebáva a krásne kvetinovo vonia. Po chvíli sa tá vôňa jemne zmení a už ju tak necítiť, ale to mi nevadí. Rituals má rôzne produktové rady a je to jeden z najvoňavejších obchodíkov, s tým budete súhlasiť.

Suchý olejček Nuxe asi nemusím bližšie opisovať. Som mu verná roky, lepší suchý olejček nepoznám. Používam ho či na suché ruky, občas na pleť alebo na konce vlasov po umytí. Vyživuje, no neomastí. Vlasy sa po ňom viac lesknú a pokožku hydratuje do hĺbky. Jeho vôňa sa stala natoľko ikonická, že vznikol aj parfém. Ten som kupovala tete k Vianociam. Nuxe si obľúbila celá rodina. Tento mám vyslovene do kozmetickej taštičky na cesty.

Rozjasňovač Morphe High Impact Highlighter od firmy Morphe Brushes vyzerá nenápadne. Dokonca by som povedala, že tuctovo. Pri líčení je však dostatočne jemný a odtieňovo neutrálny, že ho môžem použiť aj na celú tvár a nevyzerá to prehnane. Je jemne namletý, ale troška práši, no so štetcom je výsledok veľmi prirodzený. Môj tip: ak chcem iba líčenie tón v tóne na makeup nanesiem troška rozjasňovača, nevynechám obočie, lícne kosti, nos bradu ani pery. Celé pery prejdem zľahka štetcom a na ne následne ešte použijem lesk od Pixi Beauty LipLift Max v odtieni Honey Sheen. Takto dosiahnem krásny glow prirodzený lesk na celej tvári, ktorá pôsobí jednotne a komplexne. Vopred upozorňujem, že lesk od Pixi Beauty síce anotuje, že ide o lip plumper, teda zväčšovač pier, ale nie je tomu tak. Lesk ako taký vďaka peptidom, ktoré obsahuje pery vyživí a zvláčni a dodá im lesk. Odtieň je natoľko kompatibilný s pleťou, že ten efekt zväčšenia opticky podčiarkne. Aj napriek mentolovému chladivému pocitu pery reálne nezväčšuje, mne sa však páči práve kvôli svojej prirodzenosti. Pozor na suché pery, zbytočne upúta viac pozornosti! Ak nemáte plné pery a túžite po plnších, odporúčam kontúrovaciu ceruzku, najlepšie presne podľa typu a farby pier. Čím viac neutrálna, tým lepšie. Momentálne používam lip pencil od Lord & Berry v odtieni Just Naked (je to taká béžovo-hnedá farbička), ale dobré skúsenosti mám aj s ceruzkami od Sephora.

Pri Sephore ešte ostaneme.  Medzi moje posledné úlovky patrí Dior Lip Glow to The Max (odtieň 201), niečo ako drahý balzám, rúž a lesk v jednom. Vyplatí sa doň investovať? Áno aj nie. Osobne je značka Dior moja srdcovka, možno aj preto poviem, že áno. Na druhej strane určite sú na trhu aj lepšie rúže ako tento. Mňa však tento rúž upútal natoľko, že som ho hľadala u nás vo všetkých parfumériách, aby som si mohla vybrať ten svoj odtieň. Samozrejme, že u nás ho nemali, tak som si ho nakoniec kúpila počas dovolenky v zahraničí. Pre mňa sú plusy, že je to rýchle riešenie na jednoduchý makeup, dobrý výber odtieňov ružovej, pery rozjasní, samozrejmosťou je aj nádherný obal. Nevýhody-troška lepí a zalieza do pier, preto musia vyzerať ukážkovo ešte pred nanesením. Swatche sú zachytené na fotke nižšie.
Morphe High Impact Highlighter/Dior Lip Glow To The Max 201/Pixi Beauty Lip Lift Max


Posledným produktom, o ktorom vám čosi poviem je riasenka od Too Faced Better Than Sex. Či je lepšia ako sex? Neviem, ale určite je lepšia ako priemer z drogérie. Na začiatku je teda dosť "mokrá", ja zvyknem vždy riasenky obtierať, aby mi nezlepovali riasy a neotláčali sa. Tvar kartáčika mi vyhovuje, takto zachytím tie najkratšie riasy pri kútikoch oka. Riasy nielen predĺži ale aj mierne zahustí. Neopadáva a nedrolí sa, ale ako som už podotkla treba si pozorne a a precízne obtrieť kartáčik či už o okraj alebo do vreckovky, aby ste zbytočne nenanášali niekoľkonásobne viac, ako je nutné. 

Aké produkty ste si obľúbili vy? Dajte nejaké tipy! 




1 komentár

  1. Veľmi pekný článok Mirka :) Dior Lip Glow vyzerá úchvatne. Ja som od Dioru ešte doposiaľ nič nemala, no rada by som to už čoskoro napravila. Momentálne uvažujem nad Addict Lip Glow, no stále sa neviem rozhodnúť, či doňho ísť alebo nie. Omorovicza penu i box, v ktorom sa nachádzala som mala tiež a súhlasím s tebou, je vynikajúca, rovnako ako aj krém na ruky Rituals.
    Ja som si v poslednej dobe obľúbila lícenku od Hourglass a krém na tvár od značky Embryolisse.

    OdpovedaťOdstrániť