DERMATOKOZMETIKA| CERAVE

streda 25. marca 2020

dermatotokozmetika cerave notino
Prešlo pár mesiacov, odkedy som začala používať dermatokozmetiku. Čo sa vlastne za týmto pojmom ukrýva? Dermatokozmetika sa vyznačuje vysokou bezpečnosťou a toleranciou pre každý typ pleti. Jej úlohou je preliečiť našu pleť. Stres, zlá životospráva, taktiež užívanie liekov narúšajú biologickú rovnováhu kože. Dermatokozmetika bola vyvinutá  na základe potrieb pacientov, ale aj cieľových požiadaviek dermatológov, alergiológov a toxikológov. V dnešnom článku vám poviem o mojich skúsenostiach so značkou CeraVe.

V roku 2005 bola v spolupráci s dermatológmi vyvinutá značka starostlivosti o pokožku, ktorá je obohatená o zmes 3 ceramidov prirodzene sa vyskytujúcich v pleti: ceramid 1, ceramid 3 a ceramid 6-II. Navyše obsahuje aj cholesterol, mastné kyseliny a fytosfingozín. Tieto zložky pôsobia synergicky na udržanie optimálneho stavu kožnej bariéry.

Možno si kladiete otázku- "Čo sú ceramidy?" Ceramidy tvoria až 50 % kožnej bariéry. Ceramidy sú druhom lipidových molekúl, ktorý sa prirodzene vyskytuje v pokožke. Sú kľúčové pre obnovu a hydratáciu kožnej bariéry, bez nich by bola pokožka podráždená, suchá a svrbela by.

CeraVe Moisturizers, hydratačný krém na tvár a telo pre suchú až veľmi suchú pokožku, som si kupovala na zimné obdobie, kedy má moja pleť často šupinky a býva suchšia. Síce je krém určený pre veľmi suchú pleť, vôbec to môjej zmiešanej pleti neprekážalo. Obsahuje kyselinú hyalurónovú, čo je moja overená zložka v pleťovej kozmetike a používam ju nepretržite. Krém je bez všetkých tých zbytočností ako je parfumácia, oleje a funguje na báze postupného uvoľňovania hydratačných látok do pleti. Spočiatku sa mi zdalo, že na tvári cítim jemný film, ale zykla som si. V lete ho určite nahradím ľahšou verziou.

Zloženie
kyselina hyalurónová – hĺbkovo hydratuje
patentovaná technológia MVE – uvoľňuje hydratačné látky až 24 h
esenciálne ceramidy – regenerujú kožnú bariéru
bez oleja a parfumácie


cerave cleansers notino

CeraVe Cleansers čistiaci penivý gél pre normálnu až mastnú pleť som už potrebovala ako soľ. Po početných kladných recenziách na tento čistiaci gél som si ho zakúpila aj ja. Gél šetrne odstraňuje z pleti prebytočnú mastnotu a nečistoty, pričom nenarúša ochrannú bariéru kože. Obsahuje ceramidy, kyselinu hyalurónovú a samozrejmosťou je absencia akejkoľvek parfumácie. Má praktickú pumpičku, ktorou stačí nadávkovať malé množstvo priamo do dlane, jemne naniesť na pleť a zmyť vlažnou vodou. Gél používam na dočistenie pleti, nie na odličovanie. Rovnako aj ráno ním začínam deň. Naozaj ho stačí máličko, hoci výrazne nepení, svoju funkciu plní na jednotku. Pleť je čistá, svieža a nemám pocit pnutia. Nie je abrazívny,  znesie ho aj citlivá pleť, žiadne začervenania ani podráždenia som nezaznamenala. Odporúčam, ak ste ešte neskúšali.


Zloženie
ceramidy – podporujú obnovu kožnej bariéry a prirodzenej ochrany pleti
kyselina hyalurónová – uzamyká vlhkosť v povrchu pleti
nekomedogénne zloženie – zabraňuje upchávaniu pórov
bez parfumácie

Produkty CeraVe si môžete kúpiť v akcii na Notino


1 komentár