Starostlivosť o intímnu hygienu počas letných dní

piatok 1. augusta 2014

Pekné popoludnie,
v rámci starostlivosti o telo by sme nemali vynechať ani tie najintímnejšie partie, preto si dnes povieme čosi na tému intímnej hygieny. Podľa prieskumov totiž až štvrtina žien bojuje s gynekologickými problémami, ale aspoň väčšina z nich nejaký ten problém za život prekonala.

  • Hygiena
Podľa gynekológov je najlepšia čistá voda, rázne však neodporúčajú bežné mydlá a sprchovacie gély, ktoré zbytočne narúšajú Ph "tam dole". Častokrát stačí naozaj iba čistá voda, avšak ak chcete pre seba a svoje zdravie i čosi "navyše", kozmetický trh ponúka v súčasnej dobe veľký výber gélov na intímnu hygienu. 

V rámci testovania s www.krasa.cz som mohla vyskúšať ako sa vraví na vlastnej koži novinku od Chilly-gél na intímnu hygienu. Tento gél na intímne partie vám dodá sviežosť vďaka obsahu prírodného mentolu. Intima Fresh Gel je ideálny počas obdobia menštruácie, po športovej aktivite, navyše je vhodný i pre ženy trpiace zvýšeným potením a prekvapivo i pre mužské pohlavie. 

BALENIE - s obsahom 200 ml je tak akurát a vydrží niekoľko mesiacov. Dizajn je nevtieravý, taký klasický, obyčajný, ktorý nič nepokazí. Pod obrovským vrchnákom sa skrýva pumpička s dávkovačom. Jedno stlačenie je až "príliš", v tomto sa zvyknem riadiť heslom menej je viac, preto to s množstvom nijak nepreháňam a dávam si pozor. I bežný gynekológ vám potvrdí, že s týmito gélmi je potrebné narábať s mierou a neprehnať to, lebo si narobíte viac škody ako úžitku. V zásade platí, že s menším množstvom nemáme čo pokaziť.
ÚČINOK - po stlačení dávkovača vás prekvapí zelená gélovitá tekutina s príjemnou vôňou mentolu. Sviežosť je teda na mieste. Ale nemusíte sa obávať, žiaden prehnaný chladivý efekt nečakajte. Je to príjemne osviežujúce. Pri pravidelnom používaní som nezaznamenala žiadne problémy, ako pálenie svrbenie a podobne. Ak by som to mala zhrnúť, je to normálny produkt, s ktorým som bola spokojná podobne ako so všetkými obdobnými produktmi na trhu, ktoré som vyskúšala. Líši sa od nich mentolovou vôňou s jemným deodoračným účinkom v dolných partiách.
CENA - 109 Kč

CHILLY  (Intima Fresh) 200 ml

Plusy
dlhotrvajúca sviežosť, 
klinicky testované, 
hypoalergénne - minimalizuje alergické reakcie, 
jedinečné zloženie zaisťujúce osviežujúce a dezodoračné účinky

Zopár odporúčaní na záver
  • dávajte si pozor na mokré plavky, kvasinky totiž milujú vhlko a teplo a práve v týchto podmienkach množia jedna radosť
  • noste bavlnenú a priedušnú spodnú bielizeň, najmä v lete. Syntetické materiály pokožke nedajú dýchať, zvyšujú vlhkosť a v intímnych partiách a vytvárajú tak prostredie pre rast baktérií. 
  • v horúčavách sa taktiež vyhnite noseniu tesných nohavíc, tým, že sa budete v nich pariť, si veľmi nepomôžete
  • dbajte na hygienu minimálne raz denne, počas teplých dní alebo menštruácie aspon 2x denne
  • osušku a uteráky si meňte aspoň každé tri dni, i na nich sa sústreďujú baktérie
  • ak ste na dovolenke pri mori, nesadajte si do piesku a neľahajte si do vĺn, aj keď na fotkách to vyzerá skvelo
  • nekupujte si nepriedušné a parfumované vložky, najlepšie sú Naturella
  • v neposlednom rade si dávajte pozor na stravovacie návyky, sladkosti ešte nikomu stav nezlepšili, práve naopak spôsobujú kvasinkové infekcie
Aké gély používate vy ? 


4 komentáre

  1. super tip! :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja neviem prečo ale aj ked tento gél vidím v reklame tak z neho nemám dobrý pocit príde mi taký odporný no :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já věřím, že je dobrý, ale nějak mě odpuzuje ta zelená barva:D

    OdpovedaťOdstrániť