SUMMER Essentials...alebo čo si zbaliť na dofču

utorok 19. augusta 2014

Akiste aj vy čelíte dileme ako sakra do toho kufra s obmedzenými rozmermi a váhou do 15kg doslova "narvať"  silou vôle tie všetky tony kozmetiky, ktoré na dovolenke vraj, asi alebo pravdepodobne budeme  potrebovať :-) Aby som vás ubezpečila, moje dovolenky pravidelne skončia pri tom, že vynosím polovičku vecí dookola a zvyšok sa vráti nedotknutý domov....a to si plánujem čo si zabalím rok dopredu! :-D Z kozmetického pohľadu v tom mám akosi jasnejšie a predovšetkým nechcem, aby sa mi čosi v kufri rozlialo, polámalo, poškodilo....preto si ujasním čo chcem a vezmem si len to najnevyhnutnejšie. Kozmetika je kapitola sama o sebe, budem sa snažiť byť stručná.

Ako sa účelne zbaliť? Aplikujem to na moju vlastnú osobu, čo sa páči a imponuje mne, prípadne, čo som na dovolenke najviac využila.

PARFÉM/TOALETNÁ VODA VYSTIHUJÚCA LETO
Na počudovanie u mňa toto leto vyhrala Guess Girl Summer, a to aj napriek tomu, že mám doma načatých hneď niekoľko letných toaletiek. Túto objavila moja mamina, a to je dá sa povedať stará škola, veľmi sa jej páčila. Je veľmi svieža a príjemná, doteraz som sa stretla len so smradmi od značky Guess, česť výnimkám. Táto jediná sa mi pozdáva a má i peknučký flakón. Nayvše za tú cenu, si ju môže dovoliť každá a doslova sa ňou olievať :-) Výdrž nie je bohvieaká, ale na leto si to presne takto predstavujem. Naozaj odporúčam minimálne sa po nej poobzerať.

30 ml-->14,50
50 ml-->18,20

Hlava

bergamot, mandarínka, neroli

Srdce

kvetina, lekno, ruža, kvet pomarančovníka

Základ

pižmo, orchidea, drevo

ŠAMPÓN V CESTOVNOM BALENÍ IDEÁLNY PRE VŠETKY TYPY VLASOV
U nás doma vyhral cestu na dovolenku O´right šampón Green Tea, teda s výťažkami zo zeleného čaju. Pomocou antioxidantov chráni vaše vlasy pred chemickým poškodením. Aj keď šampón nebol primárne určený na pobyt na slnku a vlasovú starostlivosť po slanom mori, či vetre, mal ideálny objem na cestovanie niečo vyše 100 ml už si presne nepamätám a bohate stačil celej rodine. Krásne prenikavo voňal a dokonale ukľudnil pokožku hlavy. Žiadne lupiny, svrbenie, chrasty, krepatenie. Šampón ideálny na relax vlasovej pokožky. Obsahuje 90 % prírodných zložiek, preto touto voľbou naozaj nie je čo pokaziť. Cena bola troška vyššia, už si presne neviem spomenúť. 


TERMÁLNA VODA A OCHRANNÝ FAKTOR
Bez čoho sa ozaj že nezaobídete je ochranný faktor. Ja zvyknem používať Niveu SPF 20 alebo 30, ale ak sedím celý týždeň pod slnečníkom, stačí mi i tá spomínaná 20. Zatiaľ som sa zakaždým vrátila z dovolenky biela, takže môžem ich účinnosť len potvrdiť :D Nerozumiem ženám, dámam, ktoré sa idú vyškvariť a so slovami spf a načo??? na mňa nechápavo hľadia, veď si predsa dali Nubian :D To ma vie ozaj pobaviť, ak sa chce niekto silou mocou predviesť, z akej úžasnej dovolenky sa to vrátil, lebo sa z 24 hodín denne 32 (áno ironicky) škvaril na ražni ako rak...
Termálnu vodu si beriem so sebou ako bonus, ak aj sa stane, že niekoho slniečko spáli, je to SOS úľava pre spálenú pokožku ako aj osvieženie kedykoľvek a kdekoľvek. Avéne je v tomto jednička. Rovnako dobrý je však i chladivý sprej Panthenol.


VÝRAZNÝ RÚŽ A NECHTY
Kde ak nie na dovolenke si môžete dovoliť vyblázniť sa s farbami ? V našich končinách to vyznieva stále trocha podivne, ale pri mori je úplne iná atmosféra, ľudia sú inak naladení, celkovo leto hraje všetkými farbami o čosi intenzívnejšie. Tak ako je to s oblečením, je to i s líčením, dovolíme si i to, čo inde nie, veď nás predsa nik nepozná, však ? Neónové nechty zladené s tónom kabelky a topánok, výrazné šťavnaté pery lahodiace oku a ladiace k tričku :-) Mňa najviac zaujali farbičky rúžov od Astor a Maybelline, čo je sýta ružovo fialová farba v odtieni 205 Rose Fever a 906 Hot Plum od Maybelline. Z lakov u mňa vedú neónky od Dermacolu, ale mám rada i laky od Sally Hansen.
 

KVALITNÝ ANTIPERSPIRANT
Neviem ako vy, ale ja sa na dovolenke takmer vôbec nepotím. Ich klíma mi prospieva, je mi príjemne, ale tak či tak som sebou ťahám vždy aspoň jeden spoľahlivý antiperspirant. Kto už by chcel chodiť po letovisku s mačkami ? :-D Zatiaľ sa mi ako najúčinnejší osvedčil Vichy roll on. Dovolím si tvrdiť, že je o čosi lepší ako Rexona, vlastne o dosť, aj napriek tomu, že je to roll on. Je vhodný i na citlivú pokožku. Používa ho sestra a ani pri teplote 35+ sa v podpazuší nepotí. Asi je to zázrak....

Pokračovanie nabudúce ;-)


1 komentár

  1. Ja mám doma tiež jeden o´right ale s výťažkom z čajovníka. Najlepší prírodný šampón, aký som kedy vyskúšala. Chystám sa objednávať ďalšie balenie :)

    OdpovedaťOdstrániť