Tipy na jarné líčenie

nedeľa 30. marca 2014

Príchod jari so sebou priniesol i staronové trendy v líčení, na ktoré sa dnes bližšie mrkneme. Prirodzený vzhľad, pastelové farby a sýte pomarančové pery- to sú potvrdené hity tejto sezóny a ešte omnoho viac! Pozrime sa teda spoločne, na čo by sme si mali túto jar posvietiť a na záver pridám i nejakú vlastnú hravú a sviežu make up inšpiráciu. 

1.) Prirodzený look 
Vyznávačky hesla "v jednoduchosti je krása" si i túto sezónu môžu vydýchnuť. Efekt masky a silne krycí make up ostane naďalej v úzadí. Základom úspechu je dobre hydratovaná očistená pleť a ľahký make up, pre dosiahnutie nahého líčenia. So širokou ponukou BB a CC krémov nebudete mať problém vybrať si tú správnu - "druhú kožu". 

2.) Korektor a rozjasňovač
Ženy s nedokonalosťami pleti ako kruhy pod očami, žilky a začervenania zachráni dobrý a kvalitný korektor. Zabudnúť by sme nemali ani na rozjasňovače, ktoré dodajú pleti zdravší a žiarivý vzhľad. Prihliadnuc na ročné obdobie a odtieň pokožky je na mieste dať si pozor na obsah trblietok, aby sme na slniečku nepôsobili ako disco gule. Opäť je v popredí prirodzenosť. Ak stále neviete ako správne nanášať rozjasňovač, nasledovný obrázok vám zaiste pomôže.
3.) Pomarančové pery
Prehliadkové móla doslova ovládol hit matných pomarančových pier. Sýty odtieň dokonale upozorní na vaše pery a zvýrazní líčenie. "Šťavnatý vzhľad" umožňuje takto ľahko a rýchlo dosiahnuť každej z nás- svedčí totiž každému typu pleti. Ak ste im ešte neprišli na chuť, kľudne siahnite po niečom viac transparentnom. 
4.) Pastelové farbičky
K jari neodmysliteľne patria i pastelové farby, a inak tomu nebude ani v líčení očí. Nosiť sa bude blankytne modrá, zelená a citrónovo zelenkavá, tyrkysová, fialková, ružová i éterická biela. Nebojte sa  tiež zaexperimentovať  s farebnými očnými linkami, siahnite napríklad po sýtej ružovej či zelenej. Nude farby nás neopustia ani túto sezónu, stále sú žiadané a univerzálne.
5.) Zmyselné linky a cat´s eyes
Linky sú a budú nesmrteľné. Hrubé, tenké, či vyhnuté dohora, nosiť sa budú naďalej výrazné čierne, no pribudú i výrazné zafírové odtiene modrej. Hitom by mali byť i nebesky modré odtiene. Mačacie oči sú stále v kurze, oči dokonale zvýraznia a dodajú nalíčený vzhľad. 
6. ) Zlatá éra
Podľa informácií túto sezónu sa nevyhneme ani experimentom so zlatou farbou, ktorá je symbolom luxusu a štýlu. Výrazným zlatým líčením určite očaríte v spoločnosti, zlatá s metalickým efektom v kombinácii s hnedou a kávovou z vás spraví divu večera. Nezabudnite i na zlaté pigmenty, pre ešte dramatickejší look.

TIP pre zelenooké
Dnes som sa troška pohrala s líčením, použila som len zelenú očnú linku a tieň od Essence, žltý očný tieň z paletky MUA a samozrejme maskaru a podkladovú bázu. Za pár minút sa mi podarilo vyčariť takéto svieže jarné líčenie, zvládne ho každá z vás a zelenoočkám pristane nepochybne najviac :-)
Je to záležitosť na pár minút a malá zmena určite nezaškodí. Napriek haldám kozmetiky a rôznych paletiek a mono čoných tieňov vždy ostávam verná klasickým nevtieravým odtieňom, no tentokrát som si povedala, že je na čase to zmeniť a viac experimentovať kým sme mladé a pekné :-) 
Pre ešte sviežejší vzhľad by som naniesla zlatú linku, avšak žiadnu som nemala v tej chvíli po ruke, no vy to rozhodne tak spravte a použite je- bude to stáť zato!

Aký typ líčenia uprednostňujete, prispôsobujete ho nálade či ročnému obdobiu ? :-)


2 komentáre