Expresná starostlivosť o vlasy- Matrix Exquisite Oil & Tangle Teezer

piatok 7. marca 2014

Ahojte!
V dnešnom článku sa zameriame na dva produkty, ktoré vám uľahčia starostlivosť či už s neposlušnými alebo priveľmi jemnými vlasmi. Oba produkty už vlastním pár mesiacov, olejček od Matrixu ste dokonca mohli vidieť i v článku o top kozmetických vychytávkach za rok 2013. Musím ale pripustiť, že momentálne testujem olejček od Baley, ktorý je o niečo mastnejší, ale mohol by tomuto profi produktu smelo konkurovať (ale o tom až nabudúce). 

Matrix Biolage Exquisite posilňujúci olejček pre jemné vlasy    
"Ultra ľahké sérum okamžite posilňuje jemné a krehké vlasy. Aktívne látky: Olej z tamanu – zvyšuje odolnosť voči lámaniu vlasov, hĺbkovo vlasy vyživuje. Účinky: Predchádza lámanie vlasov, vyživuje vlasy, navracia vlasom lesk. Použitie: Aplikujte sérum na vlhké vlasy po umytí, alebo naneste do suchých vlasov pre ich lesk. Možno tiež použiť ako nočnú kúru."

Olejček Matrix Exquisite ma zaujal na základe recenzií, ktoré som naň čítala, preto som mala prirodzene vysoké očakávania. Balenie je praktické- plastové s pumpičkou, aj keď na prvý pohľad vyzerá oveľa drahšie, myslela som si že je to sklenený obal. Obsahuje olej z tamanu, ktorý účinne bojuje s lámavosťou vlásov. Mne sa vlasy veľmi lámu, takže to oceňujem. Parfumácia je taká nijaká, aspoň ja nič necítim, neviem ale v tomto prípade všetky olejčeky, ktoré mám doma naskladnené voňajú omnoho krajšie. Sérum si aplikujem po umytí vlasov, do vhlkých už presušných vlasov, ale len do dĺžok. Olej vlasy takmer vôbec nezaťažuje, nezmastí, čo je nepochybne veľkou výhodou. Vlasy sa mi jednoduchšie upravujú, sú jemné, hladké, zdravšie. Olej má aj miernu vyrovnávaciu schopnosť, nemusím ich nijak žehliť, sú prirodzene rovné. Po mesiacoch používania môžem zhodnotiť, že olejček vlasy síce neprevonia, ale vyhladí ich a  nezaťaží ani jemné vlásky. Vlasy mám o čosi pevnejšie a zároveň jemné, hladké a rovné, ale stále si to žiada viac spevnenia (aspoň v mojom prípade lebo mám nenormálne jemné vlasy). Celkovo som s olejčekom spokojná, páči sa mi, že si ho môžem dať kedykoľvek a nezmastí mi vlasy. Inak sa dá použiť i na noc ako vlasová kúra, ale to som ešte neskúšala :-)

Olejček momentálne zakúpite v akcii na parfums.sk za 7,50 čo nie je málo ale ani priveľa v porovnaní s obyčajnou drogérkovou starostlivosťou.

Tangle Teezer Salon Elite kefa na vlasy
"Profesionálna kefa na vlasy Tangle Teezer Salon Elite dokonale rozčeše vaše vlasy a zabráni ich zamotaniu. Behom rozčesávania nebudete pociťovať ťahanie alebo zadrhávanie vlasov, čím tiež predídete ich mechanickému poškodeniu. Kefa si poradí so všetkými typmi vlasov a vďaka svojej premyslenej ergonómii perfektne padne do ruky. Rozčesávanie vlasov nebolo nikdy tak ľahké ako s kefami Tangle Teezer. Husté štetiny kefy zaistia perfektné rozčesanie v niekoľkých ťahoch a vaše vlasy získajú zamatovú hebkosť. Doprajte si krásne a lesklé vlasy s kefami Tangle Teezer."

Účinky:
  • rozčesáva vlasy
  • zabraňuje ich ďalšiemu zamotávaniu
  • dodáva vlasom hebkosť a lesk
  • vďaka ľahkému použitiu zabraňuje ich mechanickému poškodeniu
O tejto kefe na vlasy počul určite každý a kto nie, tomu vzdávam poklonu, lebo je jej naozaj všade veľa. Na svoj prvý zázrak Tangle Teezer som si počkala do Vianoc a očakávania boli možno až privysoké. Ešte na Štedrý večer som s ňou prečesala celú domácnosť, aby toho nebolo málo :D. A verdikt ? Kefa je dômyselne a pritom jednoducho koncipovaná. Tým že prečeše ako keby len povrch vlasov, zabráni ich lámaniu motaniu a krepateniu. Zároveň dobre premasíruje a prekrví pokožku hlavy. Kefu používam na svoje jemné vlasy len tesne pred a po umytí. Vtedy mi naozaj ušetrí "guče" vlasov v ruke. Ale aby som bola objektívna, vlasy mi tak ulíže a spľahne, že sa naozaj lesknú, len ja bohužiaľ potrebujem vlasy nadvihnúť. Preto je podľa mňa vhodná len na rozčesanie a predovšetkým pre pevné, husté a neposlušné vlasy. Našla som v nej svoje využitie, ale denno denne ju nepoužívam :-)
Cena: 8,90

Napíšte mi, ako ste spokojné vy :-)
Krásny víkend!



3 komentáre

  1. Miluji TT :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Škoda, že mám momentálně olejíčků doma hromadu, hned bych si tenhle pořídila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten olejíček vypadá opravdu moc lákavě :-)
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť