NÁVRAT K MICELÁRKAM?

štvrtok 3. júna 2021

Eveline Cosmetics Hyaluron Clinic hydratacna micelarna voda notino.sk
kúpite na: Notino

Micelárna voda sa osvedčila ako skvelý a jednoduchý prípravok na odličovanie, a to už v jednom kroku. Stala se pomocníkom miliónov žien pri každodennej starostlivosti o pleť. Bez drhnutia, iba jemným priložením vatového tampónu odstráni make-up, nečistoty i mastnotu z pleti. Zvykli sme si na rýchle a bezproblémové použitie, avšak skincare gurus varujú... je naozaj takým strašiakom, ako ju novodobo označujú?
Micelárnu vodu si začiatkom  90. rokov mali možnosť vyskúšať ako prvé ženy vo Francúzsku a hitom sa stala predovšetkým v oblastiach s tvrdou vodou. 

Na akom princípe funguje micelárna voda?

Na rozdiel od bežnej odličovacej vody, obsahuje micely - molekuly tenzidov vo vodnom roztoku. Micely sú guľatého tvaru, zvonku sú hydrofilné, teda priťahujúce vodu a preto sa v nej dobre rozpúšťajú. Vo vnútri sú hydrofóbne, teda odpudzujúce vodu a priťahujúce oleje a mastné látky. A pretože make-up a nečistoty sú olejového charakteru, vtiahnu ich micely dovnútra ako magnet a tam sa uzatvoria. Dvojitý charakter miciel umožní nečistotu obklopiť, vtiahnuť dovnútra a odstrániť z pokožky. Výsledkom je rýchle odlíčenie bez trenia.

Eveline hyaluron clinic notino.sk

Micelárna voda, ak sa po použití dobre zmyje čistou vodou, alebo ešte lepšie spoločne s čistiacim/micelárnym/odličovacím gélom alebo penou, by nemala robiť na pleti neplechu. Veľa žien preskočí tento doležitý krok a vrhne sa hneď na aplikáciu tonika alebo séra či krému na svoju vtedy ešte nie dokonale čistú pleť. Ale pevne verím, že dnes by toto už žiadna dáma svojej pleti neurobila a všetky to ovládame. Na trhu je z čoho vyberať, pokiaľ ide o micelárne vody a zvyknú sa líšiť nejakou aktívnou látkou, prípadne zložením alebo iným atribútom, aby zaujali spotrebiteľky. Mojimi rukami a mojou pleťou si dovolím tvrdiť, prešli miclárky asi všetkých komerčných dostupných značiek. Výborné sú napr. ružová Garnier alebo Dermacol. Medzi slabšie radím micelárne vody značiek Nivea či Balea. Avšak moju najlepšiu skúsenosť mám s Eveline Cosmetics Hyaluron Clinic. Keď poviem, že je perfektná a vhodná aj na citllivú pleť, pričom nevysušuje ale naopak ešte tej pleti dodá jas a vlhkosť vďaka kyseline hylurónovej, myslím to vážne. Poradí si s akýmkoľvek makeupom, aj tým vodeodolným a to bez akéhokoľvek drhnutia tváre, naozaj stačí jemne priložiť vatový tampón a ona začne v tom okamihu pôsobiť. Ani sa nenazdáte, a všetok nános z tváre, nečistoty aj prach zachytený na pleti počas dňa je preč a to bez rozmazávania po tvári. Ak mi toto odličovač robí, že mi ostávajú na tvári machule a šmuhy a ja len vyhadzujem jeden špinavý vatový tampón za druhým, tak mi je jasné, že ten produkt nestojí za nič a neplní funkciu. Micelárka od Eveline Cosmetis Hyaluron Clinic je skvelá, poskytuje dôkladné čistenie a odlíčenie a pleť vôbec neostáva napnutá alebo vysušená, je napitá a pôsobí sviežo. Pre mňa jeden z mojich naj objavov! V akcii ju viete kúpiť aj za menej ako 5 eur, pri objeme 500 ml.




2 komentáre

  1. Micelárky a tonika jsou produkty, které jdou úplně mimo mě. Zatím jsem nenašla takovou micelárku po které bych neměla ulepený obličej. Eveline mě docela láká, protože poláci vůbec nemají špatnou kosmetiku, viz.Ziaja.No třeba zkusím.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mimi veru ja som tiež nedávno dostala jednu micelárku po dlhej dobe a baví ma to s ňou. Síce som dlho používala na odlicovanie oleje, no akosi mi takáto zmena sedí a je príjemná. Vďaka za skvelý tip.

    OdpovedaťOdstrániť