HOME DECOR | DOVIDO.sk

piatok 2. apríla 2021

 It’s not what you look at that matters, it’s what you see.

― Henry David Thoreau

Vítam vás pri dnešnom článku venovanému mne blízkej a veľmi obľúbenej téme a tou je Home Decor. Možno už väčšina z vás, čo ma sleduje roky, postrehla, akú záľubu som si našla v dekorovaní môjho domova, či už nábytkom, rôznorodými doplnkami, ale v neposlednom rade aj vlastnou tvorbou prostredníctvom olejomaľby. K mojej tvorbe som sa, žiaľ, nedostala už nejaký čas, ale malebné zákutia môjho bytu a hlavne steny zapĺňam nepretržite, či už obrazmi grafickými, minimalistickými alebo fotografiami mojich obľúbených miest, ktoré som navštívila. 


Mám rada čisté línie a vycibrené ladenie priestoru do najmenších detailov. Preferujem jednoduché biele a hladké steny, miestami oživené vkusnou a decentnou tapetou, kde sa zažiada. Ak máte doma aj vy zvýšený strop ako ja a vaše steny si doslova pýtajú "dodať" im ladnosť a život v podobe obrazov, v prvom rade vychádzajte z komplexného hľadiska vášho priestoru a domova - "aký štýl predstavuje vaše bývanie?"


Najjednoduchšia vec na svete ako zariadiť izbu je zavesiť obraz na stenu, akýkoľvek. Ale to zďaleka nevystihuje podstatu a charakter priestoru, ktorý obývate. Aj mne sa páči viacero štýlov, vzorov, celkovo ma zaujme asi všetko od fotografického obrazu až po akvarel, no vždy sa riadim mementom čo chcem, aby ten obraz vo mne vyvolával a ako si predstavujem jeho príbeh v podmienkach môjho obydlia. Musí doň jednoducho povedané nielen "zapadať",  ale ho aj vystihovať. 


Rada by som vám predstavila stránku dovido.sk, kde nájdete obrazy od výmyslu sveta /obrazy na plátne, obrazy na skle, detské obrazy, obrazy na korku, abstraktné obrazy, mestá, zátišia, nájdete tu aj tapety na stenu/ ale predovšetkým obrazy dovido z ich vlastnej dielne.


Obrazy dovido sú tlačené na kvalitné pružné plátno zo zmesi bavlny a polyesteru, s technológiou, ktorá spočíva v pomalej tlači a zaručuje sýtosť farieb (12-16 pass, ink density 200), takže žiadne nevýrazné obrazy. Pri tlači sú použité ekologické farby. bez zápachu. Na zadnej strane obrazu sú početné spony a 1 až 2 závesy podľa veľkosti obrazu. Obrazy dovido nevyžadujú ďalší rám, preto sú okamžite pripravené na zavesenie.


Nasledujúci výber je iba z môjho subjektívneho pohľadu a vkusu, čo sa páči mne a čo ma najviac zaujalo. Všetky obrazy sú výrazné, pútavé a hýria farbami, okrem nich sú v ponuke aj obrazy dekoratívna mandala či obrazy na korku


Mňa však najväčšmi zaujali tieto...


5 dielny obraz fialová abstrakcia
Katalógové číslo: do598/5

Obraz abstraktné umelecké dielo
Katalógové číslo: do712

Obraz abstraktný les
Katalógové číslo: d009b

Obraz ružová vetvička kvetov
Katalógové číslo: do629

Obraz katedrála v Miláne v čiernobielom prevedení
Katalógové číslo: do941bw


Ktorá varianta sa vám páčila najviac?



Zverejnenie komentára