WELEDA - zázračná kozmetika z kosatca

nedeľa 27. októbra 2013

Možno tomu neuveríte, ale značka WELEDA existuje už od roku 1921 a vznikla vo Švajčiarsku z laboratórií na výrobu a vývoj liečiv, prírodnej kozmetiky s liečivými účinkami a dietetík. V súčasnosti má Weleda dcérske spoločnosti alebo zastúpenie vo viac ako päťdesiatich krajinách na všetkých kontinentoch sveta, samozrejme i na Slovensku. Hoci je táto značka vo svete známa najmä vďaka svojim početným prípravkom skôr ako farmaceutická spoločnosť (fytoterapeutiká, homeopatiká a originálne antropozofické liečivá), polovicu jej produkcie tvorí prírodná liečebná kozmetika a dietetiká.

V rámci spolupráce s Weledou som obdržala na testovanie denné a nočné kosatcové krémy. Keďže mi poslali i vzorčeky, mohla som do testovania zapojiť i moju rodinu :) Ja, mamina a teta sme sa teda spoločnými silami pustili do viacgeneračného testovania! :-) Ak chcete vedieť, aké dojmy v nás táto rada zanechala, čítajte ďalej.....

Čo píše výrobca
"Kosatcová kozmetika Weleda má na pokožku tonizujúce, oživujúce a hojivé účinky, podporuje jej prirodzené regeneračné schopnosti a stabilizuje vlhkostný režim. Pre tieto jej vlastnosti predstavuje veľmi dobré riešenie problémov najmä mladých ľudí s aknóznou problematickou pleťou (spolu s použitím prípravkov prírodnej čistiacej kozmetiky Weleda).Vonia príjemne jemnou prirodzenou vôňou z kosatca. Strata rovnováhy pokožky sa môže vyskytnúť u ľudí počas života rôzne čo sa týka obdobia i intenzity. Hoci sú kosatcové výrobky vzhľadom na svoje vlastnosti určené predovšetkým pre vekovú skupinu do 28 rokov, koncipovali sme ich tak, aby boli prospešné aj pre iný vek a typ pleti."
popis

Kosatcový denný krém 30 ml

"Tento ľahký polomastný celostne koncipovaný krém je určený na normálnu a suchú pokožku, podporuje najmä prirodzenú reguláciu jej vlhkosti. Čistý jojobový olej a včelí vosk prepožičiavajú pokožke mäkkosť a vláčnosť. Znášanlivosť je dermatologicky testovaná. Možno ho použiť ako podklad pod make-up."

Zloženie (úplná deklarácia):
voda, jojobový olej, destilát z hamamelisu, alkohol, gycerín, sheabutter, kakaové maslo, prírodná hlinka, lyzolecitín, včelí vosk, hydrolyzát včelieho vosku, výťažok z podzemkov kosatca, xantán (prírodná látka), zmes prírodných silíc
Ja (20+) : Pod nenápadným obalom sa skrýva skutočne zázračný pomocník. Konzistencia je tak akurátna, že pleť hydratuje, zvláčni, rýchlo sa vpíja bez zanechania mastného film. Na vôňu som si musela dlhšie zvykať, je veľmi výrazná a môže sa stať, že niekomu bude vyslovene vadiť. Mám zmiešanú pleť a dokonale mi sadol, mám pocit, že som našla svojho favorita. Je vhodný i ako podklad pod make up. Pri tomto kréme sa mám 100 % istotu, že je to príroda-viď fantastické zloženie. Nemám problém ho doporučiť každej jednej žene, je univerzálny a sadne ako rôznym vekovým kategóriám, tak i rôznym typom pleti! Pre mňa je to jednička, určite neoľutujete.:-) 
Mamina (50+) : Krém je výborný, pleť je po ňom elastická a pružná, názov a popis dokonale korešponduje so skutočnosťou.
Teta (40+) : Príjemná vôňa, vhodný i na unavenú pleť, je svieži a dobre sa vstrebáva.
cena: 12,76 
Rating: 10/10

Kosatcový nočný krém 30 ml

"Výživný krém na podporu prirodzenej regenerácie pleti. Počas nočnej fázy obnovy pokožku účinne prevlhčuje. Mimoriadne vhodný na ošetrenie očných partií. Udržuje prirodzenú krásu pleti."

Zloženie (úplná deklarácia):
voda, mandľový olej, alkohol, bambarské maslo (sheabutter), kakaové maslo, glyceridy mastných kyselín, glycerín, hydrolyzát včelieho vosku, výťažok z podzemku kosatca, výťažky z kvetov harmančeka a nechtíka, prírodná hlinka, xantán, zmes prírodných éterických olejov
Ja, mamina, teta: Skvelá varianta na nočnú starostlivosť,výživný, perfektný na starostlivosť očného okolia. Ráno sa žena zobudí s krajšou a vláčnejšou pokožkou bez nejakého mastného filmu. Oba krémy sú výborné i na problematickú pleť a akné. Odkedy ho používam je moja pleť krajšia, hladšia a vyzerá sviežo a zdravšie. Nočný krém je základ, keďže za noc sa pokožka najviac zregeneruje.
cena: 12,76
Rating: 10/10

PLUSY A MÍNUSY
+ čiste prírodné zloženie !!!
+ vynikajúce účinky
+ vhodný pre každú vekovú kategóriu
- trošku silnejšia parfumácia

Ako vidíte, pri tejto rade mi nedalo inak, ako ju vychváliť do nebies a bez výčitiek svedomia vám ju môžem len a len doporučiť. Či už hľadáte vynikajúce krém pre seba, alebo pre sestru, mamku a podobne, určite nebudete sklamané. Pod nenápadným obalom sa skrýva ozaj sila prírody a tieto krémy ma neskutočne milo prekvapili. Lepšie som doteraz asi ani nemala. Preto nemám problém si ich kúpiť znova :)



10 komentárov

  1. Vypadá to krásně a protože maminka si Weledu taky oblíbila, určitě jí něco od nich koupím na Vánoce :) Ale sobě bych taky mohla něco pořídit :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj my sme si ju obľúbili všetky, majú naozaj čiste prírodné zloženie a nanič sa nehrajú :) Určite jej niečo pekné vyber, istotne nebude sklamaná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpovede
    1. Presne i moja :) Už máš tip na darček k Vianociam :)

      Odstrániť
  4. Súhlasím s Vami, kozmetika tejto značky je skvelá a najbližšie si chcem zakúpiť práve túto kosatcovú kozmetiku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kosatcovu som este nevyskusala ale pouzivala som od nich viacero kremov takze verim ze musi byt super! Odporucam vyskusat aj bylinkovy Skin food :). Ta parfumacia je vyrazna ale mne neprekaza..vzdy mi pripomenie prirodu :P

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kosatcová kozmetika je skvelá ale od Weledy určite odporúčam vyskúšať aj Mandľovú radu pre citlivejšiu, suchšiu pleť. Má jemnejšiu parfumáciu a tiež sa mi veľmi osvedčila.
    nika

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. S kozmetikou od weledy som veľmi spokojná, či už s krémami na pleť alebo na ruky. Kozmetika je čisto prírodná, s veľmi jemnýmmi vôňami. Práve som chcela vyskúšať kosatcový nočný krém a po prečítaní recenzie, si ho idem hneď objednať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som si nedávno zaobstarala denný krém, parfumácia je naozaj výrazná, ale mne osobne sa veľmi páči, aspoň ma to motivuje krémovať sa, keďže obyčajne sa mi nechce :) Make up sa naň dobre nanáša a dobre drží. Asi si čoskoro objednám, aj nočný :)

    OdpovedaťOdstrániť