HOME DECOR | LIVING ROOM INSPO

sobota 1. mája 2021

Možno už viete, že mne najbližší štýl bytového dizajnu je práve glamour. Tento pojem možno definovať ako krásu alebo šarm, ktoré robia veci príťažlivými. Avšak glamour štýl ani zďaleka nemusí byť o luxuse ako takom, skôr o pocite luxusu. Dopriať si ho môže každý, a to aj bez priveľkých výdavkov! 


Určitá teatrálnosť ale aj sofistikovanosť, je len na vás, ako ďaleko zájdete a koľko pompéznosti vo vašej obývačke vyčarujete. Niekedy je lepšie aj prijateľnejšie, nepreháňať to hneď na začiatku a vyskladať obývaciu izbu postupne a plynule. Niekde ubrať a niekde zasa pridať. Tomuto štýlu určite dominuje lesk, kovy, výrazné doplnky a kvalitné materiály príjemní na dotyk. Glamour štýl sa prvýkrát objavil v 20. rokoch minulého storočia, vyobrazené dámy predstavovali prepych, atraktívnosť ale aj istú dávku zvádzania. Neskôr sa presadil nielen v módnom priemysle ale aj interiérovom dizajne. Elegancia, extravagancia a noblesa už nie je len pre vyvolených, bývanie v tomto nesmrteľnom štýle môžete mať aj vy.


Prikladám zopár inšpirácií, pre lepšiu predstavu a poďme sa teda spoločne pozrieť nato, či nájdeme v našich slovenských obchodoch aspoň kúsok z tohto štýlu. Na to nám poslúži vyhľadávač nábytku favi.sk





Začneme nábytkom, a to výraznou sedačkou, prípadne lenoškou.  Mňa zaujala smaragdová lenoška Marburg na zlatých nožkách, potiahnutá umelým zamatom.

Pod každým obrázkom nájdete buď názov alebo link, pre jednoduchšie vyhľadávanie na favi.sk.

pohovky a lenošky 

lenoška Marburg
dostupná v 6 prevedeniach

Za ešte lepšiu cenu je v ponuke dokonca rozkladacia pohovka, avšak už s drevenými nožkami, čo už ale nemusí spĺňať kritéria nášho vybraného štýlu.

Pohovka Kaprera New

Konferenčné stolíky a odkladacie stolíky

konferenčný stolík FORTUNA B



odkladací stolík La Forma Ione

príručný stolík Zuiver Cupid


taburety a koberce

taburet Chesterfield


koberec Universal Retudo Naia

koberec Safavieh Ava

koberec Celebration


svietidlá 

lampa Lounge Deal



lampa Kare Al Capone


obrazy a dekorácie 

obraz Ľoca Nera




zrkadlo LEAF



váza Bloomingville



dekoračné vankúše Ľoca Nera


svietnik Balance


Samozrejme priestor možno oživiť tapetou, statement lustrom, nezabúdajte aj na krištáľ či zeleň. Je len a len na vás, ako si svoj obývací priestor skrášlite!







Zverejnenie komentára