183 DAYS | Nová značka v dm drogerie ?

nedeľa 10. februára 2019

Asi ste zaregistrovali posledné mesiace novú značku dekoratívnej kozmetiky v sieti dm drogerie markt s názvom 183 DAYS. Mne sa podarilo vyhrať celý balíček s novinkami, ktoré už mám konečne všetky otestované, a tak vám viem podať touto cestou spätnú väzbu. Značka je podobná Essence alebo trend IT UP, s tým rozdielom, že jej sortiment sa bude obmieňať každých 183 dní (odtiaľ aj názov 183 days). Cenovo sa takisto pohybuje niekde v rozmedzí spomínaných značiek a skôr by som ju zaradila aj k nižšej vekovej kategórii. 

Začnem paletkami na oči, na ktoré sa pýtate najčastejšie. Ako prvú som skúšala paletku GOSSIP. Je síce zaujímavo farebne vyskladaná, ale jej mínusy prevyšujú plusy. Okrem krajných metalických tieňov, ktoré sú maslové, sýte a skvelo sa nanášajú sú zvyšné matné odtiene dosť slabé. Obzvlášť horčicovo žltý, na ktorý som sa tešila. Okrem toho, že prášia pri nanášaní štetcom, absolútne na oku nepigmentujú a teda ich vôbec nevidieť. Hlavne sa to týka vrchného radu, ten spodný je na tom o čosi lepšie. Ešte spomeniem balenie, je sympatické, papierové aj so zrkadielkom, ale táto paletka asi sklame náročnejšie užívateľky. 
Shimmer Matte Lipcream 030/Metal Marker 030/Squeeze Chubby

Okrem tieňov som obdržala aj produkty na pery, Metal Marker čo je tužka alebo rúž na pery vo forme fixky v peknej telovej farbe, ďalej dva lesky v tube Squeeze Chubby s latexovým efektom na perách, a to vo farbách ružovej a svetlo fialkovej a môj favorit metalický lesk na pery v krásnej marhuľkovej farbe. Fixku som skúšala viackrát, drží a zdá sa mi, že je aj nestierateľná, len trocha vysušuje. Lesky takýchto farieb nepoužívam, čiže určite posuniem ďalej. Metalický lesk Shimmer Matte Lipcream som si dala keď som šla na Fashion Week a napriek krásnej dych vyrážajúcej farbe som sa cítila nekomfortne, drolil sa mi z pier a nenormálne ich vysušoval. Napriek tomu mu skúsim dať ešte šancu a ak nič, poletí do koša.
Druhou paletkou je DAZZLE, ktorá je na tom kvalitatívne o čosi lepšie. Aspoň podľa môjho názoru je tomu tak. Ak sa pozriem na metalické odtiene, najviac ma zaujali Rose Gold, Fling a Icicle, naozaj krásne farby, len sa s nimi treba vyhrať. Tiene môžete použiť ako mono tiene, alebo odporúčam pribrať si k nim nejakú inú svoju paletku a nakombinovať, pretože s bielou a čiernou veľa parády nevykúzlite. Tiene sa mi zdajú maslovité, mäkké, čo mám rada a celkom dobre pigmentované. 
Maskaru v tube som ešte nemala, dosť som bola zvedavá či nebude zlepovať, ale je to ok, akurát sa mi zdá, že dosť slabo farbí mihalnice a celkovo je taká nenápadná. Linka na oči Swing Liner Black má veľmi pohodlnú rukoväť, čo by dosť zjednodušilo používanie tekutej linky avšak veľmi dlho schne a tak sa rozmazáva, čo je za mňa prúšvih. Použiteľná je ale druhá klasická linka v tmavohnedej All-Over Liner, ktorá ma farbu ako capuchino a celkom ľahko sa nanáša.


Z produktov na tvár mám make up DaB On Stick čo je makeup v tyčinke a banánový sypký púder Loose Powder Shaker Banana. K makeupu asi len toľko, že mi farebne nesedí ale čo sa týka konzistencie, je tuhý a pôsobí dosť hutne, skôr mi príde ako korektor.  Na suchej pleti určite nie a na mastnú si ho asi tiež neviem predstaviť, podľa mňa je to korektor a hotovo. Na zadnej strane som sa dočítala, že okrem toho, že je matujúci, obsahuje extrakty zo zeleného čaju. 

Banánový púder možno poznáte od iných značiek. Tento nie je zlý ale ani ma nijako neohromil. Fixačný sprej Fix+Glow Finish Spray má rozkošné balenie a sľubuje aj glowy efekt, čo je asi stopkou pre ľudí s mastnejšou pleťou. Ten glowy efekt je totižto dosť výrazný, takže odporúčam skôr na veľmi suchú pleť. Face Oil Primer vo forme olejčeka, opäť asi nič pre mastnejšiu pleť. Zaujímavý je ale nápad nanášať ho pomocou pipety. Asi vecou, ktorá nikdy nesklame je balzam na pery. Najprv som si myslela, že je to golfová loptička ale ono je to ananás a vo vnútri je ananásový "nektár", čosi ako vajíčko z Oriflamu. Ananás je moja srdcovka ako aj mango, takže som sa aj celkom potešila. Pekne pery zjemní a prevonia po exotickom ovocí, dokonca aj tak chutí. 

To by bolo na dnes všetko, ak ste už čosi od tejto značky stihli vyskúšať, určite mi dajte vedieť v komentároch, aký máte na ňu názor :-)


5 komentárov

  1. súhlasím s názorom na Gossip paletku...tá je bohužiaľ naozaj zle pigmentovaná :( ostatné produkty som z tejto značky neskúšala, lebo ma potom akosi odradila
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle značku jsem zaregistrovala, ale neláká mě.. Nepůsobí na mě vzhledově dobře, co se kvality týče.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna minulej týden jsem koukala na tuhle značku u nás v DMku, ale úplně mě nezaujala. Působí na mě dost levně , myšleno tak, že se mi nezdá moc kvalitní. Ale nezkoušela jsem jí, tak nemůžu soudit no.. :)

    Šárka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je super, že se ti podařilo vyhrát balíček, taky bych ráda od této značky něco vyzkoušela, ale nějak jsem nechtěla utrácet :D každopádně ta druhá paletka vypadá super :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť