RAU COSMETICS

utorok 11. septembra 2018

Ahojte,
nastal čas, aby som vám poroprávala, ako sa zmenila moja rutina starostlivosti o pleť, a to dosť striktne. Už dlhšie som po skúsenosti s  L´occitane hľadala niečo, laicky povedané lepšie, kvalitnejšie a účinnejsie, čo by sa rade Divine vyrovnalo, možno ju aj predčilo, nakoľko ja nespadám ešte do kategórie vyslovene starnúcej pleti. Začala som teda možno z najlogickejšieho konca, a to vylúčením klasickej drogérkovej starostlivosti, nechala som si len tonikum na mastnejšiu pleť Ziaja Manuka Tree, ktoré mi robí veľmi dobre a čistiaci gél Yves Rocher Sébum Vegetal, ktorý asi možno takisto vyhodím, pretože sa mi niečo na ňom nezdá. Po pravde krémy od Yves Rocher mi nikdy nesedeli, neviem prečo som si niekedy myslela, že áno. Sú lepkavé, mastné a s mojou pleťou nehrajú na rovnakú nôtu teda ani náhodou. Neviem, asi som musela vyskúšať také množstvo kozmetiky, aj ako Avon, Oriflame, Nivea a ďalších milión značiek, aby som dokázala rozlíšiť medzi dobrým a horším. Teraz s tým už nemám taký problém, ale stále sa učím. To, čo sa mi zdalo niekedy ako úplná pecka, je dnes už v úzadí, pretože poznám niečo lepšie. Ale vráťme sa k recenzii. Ostalo mi toho teda doma dosť okresané množstvo, a hľadala som vhodný krém, najlepšie univerzálny, na ráno/večer. 


Ako vesmír zvláštne funguje, na instagrame mi prišla ponuka vyskúšať nemeckú značku Rau Cosmetics. Prečo nie, vravím si? Ide o inovatívnu značku kozmetiky, a to bez minerálnych olejov alebo parabénov a väčšinou bez silikónových olejov, PEG a farbív. Produkty tejto značky obsahujú čisté a vysoko kvalitné prísady za bezkonkurenčnú cenu, boli vyvinuté a vyrobené v Nemecku a spĺňajú najvyššie požiadavky na kvalitu.




"Úspech začal myšlienkou ponúknuť vysokokvalitnú kozmetiku s účinnými látkami bez minerálnych olejov za prijateľné ceny, tak aby bola prístupná každému. Cieľom RAU Cosmetics bolo a je, namiesto drahej reklamy masovej kozmetiky ponúknuť kvalitné výrobky, ktoré sú charakterizované nielen ich designovým obalom, ale predovšetkým obsahom, ako aj transparentnosťou a jedinečnosťou. Ponúkame Vám možnosť zostaviť starostlivosť o pleť špeciálne prispôsobený potrebám a problémom Vašej pleti."...píše sa na stránkach rau-cosmetics.sk



Dostala som možnosť výberu, voľba bola jasná- Stem Cell Cream a Rau Tri-Peeling enzymatický peeling s ovocnými kyselinami, papájou a bielym čajom. 

RAU Stem Cell Cream 

Keď som na stránkach videla popis k tomuto krému, pomyslela som si-to musí byť zázrak! Ide o vysokoúčinný antiageing krém na báze kmeňových buniek z výnimočnej odrody švajčiarskych jabĺk, ktoré pomáhajú podporovať vitalitu a životnosť pleťových kmeňových buniek a chránia pred škodlivými vplyvmi životného prostredia. Extrakt z kmeňových buniek alpskej ruže či hrozna zasa chráni pred UV stresom a zvyšuje aktivitu kmeňových buniek. 


V zložení sa okrem toho nachádza aj stará dobrá kyselina hyalurónová, kyselina askorobová a pre mňa úplná novinka- zložka ARGIRELINE® podobná botulotoxínu. Chvalabohu nie je potrebný žiaden injekčný zásah a nezapríčiňuje žiadne toxické reakcie. Je nejedovatá a bola vyvinutá nositeľmi Nobelovej ceny, čo určite málokto z nás ovláda. Funguje na princípe oslabenia nervových signálov tak, že je tvárové svalstvo menej aktívne a môže sa lepšie uvoľniť, zjemní sa mimika. 
objem: 15 ml
cena: 19,80 € 

Tento krém na pohľad vyzerá úplne bežne, keď ho natriete na odlíčenú tvár, ale jeho výsledky teda bežné už nie sú. Začala som zľahka, veľmi malým množstvom a opatrne a to odporúčam aj vám pretože tento krém sa predáva v objeme 15ml a naozaj ho stačí decentné množstvo. Naniesla som ho prv iba na miesta kde sa mi rysujú prvé vrásky-okolo úst a hlavne medzi obočím, kde už mám zopár rokov kryhu, koľko sa mračím. Používala som ho predovšetkým večer a ráno som sa tešila na prvé zázraky. Nebol to zázrak, skôr to pripisujem zložke Argireline a jej pôsobeniu, pretože kys. hyalurónovú už dobre poznám a používam dlhodobo. Tentokrát sa mi moja ryha v oblasti medzi obočím zdala podstatne menej viditeľná, tak som pokračovala v netieraní každý večer. Po vyše dvoch mesiacoch pravidelného používania píšem túto recenziu a teším sa, že som našla luxus pre moju pleť, dostupný pre každého. Tento krém sa tak krásne rýchlo vpíja do pleti, že to ani nezaregistrujete a jeho výsledky stoja za to. Nespôsobil mi ani akné, čomu sa teším, pleť mám jemnejšiu, vypnutejšiu ako možno pred pár rokmi a hlavne vyzerá zdravšie a žiarivejšie. Viem si predstaviť, ako by tento krém mohol nadchnúť ženy po 40+ alebo po 50+, mladistvejší vzhľad pridá asi každému podstatne na sebavedomí. Na internete nájdete veľa obrázkov typu before/after používaním zložky Argireline, skúste si to pre tú srandu pozrieť. Redukuje natrvalo vrásky o 50%. Viete čo ma teší najviac, aj oblasť pod očami mám vypnutejšiu, čo sa mi nedarilo roky. A viete čo ma teší ešte viac? Minule sme sedeli s tetou a zahlásila"ty čo si taká pekná, nejaký máš vypnutý ksicht Gesicht" Lichôtka za sto bodov, ale ozaj je v tom pravda. Mám ho vypnutejší a nechodím ani na zákroky.


RAU Tri-Peeling 50 ml - enzymatický peeling s ovocnými kyselinami, papájou a bielym čajom

 Rau enzymatický peeling pre všetky typy pleti, aj pri ochoreniach ako rozacea, má trojitý účinok:

  • hĺbokovo čistí pleť
  • antiageing efekt
  • pôsobí protizápalovo

Ovocné kyseliny na enzymatickej báze (ako spomínaná papája) hĺbkovo čistia pleť a odstraňujú zhrubnutú vrstvu pokožky a odumreté časti pokožky jemne, bez akéhokoľvek tlaku či mechanického poškodenia. Doteraz som bola zvyknutá na obyčajné peelingy, plné zrniečok, ktoré som práve kvôli ich abrazitive už dávnejšie celkom vylúčila zo svojej starostlivosti. Pleť som po nich mala nielen prekrvenú, ale aj začervenanú a jemne vydratú a to je absolútne zle. Tento enzymatický peeling je priehľadný a necháte ho na pleti pôsobiť 10-20 minút, vynecháte očné okolie samozrejme, a už len zmyjete vodou a tonizujete pleť. Odporúča sa ho používať každé 2-3 týždne, menej je v tomto prípade viac. Tymián pôsobí protzápalovo a biely čaj je zasa známy protistarnúcim účinkom. Oba výrobky sú tak pachovo neutrálne, že si ich obľúbi každý. Peeling používam veľmi rada, mám lepší pocit zo seba, nakoľko nepoužívam žiadne kartáčiky, húbky ani prístroje na čistenie pleti, ktoré sa mi zdajú ako zásah do tejto prirodzenej bariéry a nechcela by som ju narušiť. Ak hľadáte jemný ale vysoko účinný peeling, tento enzymatický peeling bude správnou voľbou. Na pleti ho ani necítite a póry sa zjemnia, navyše pleť sa mierne vypne. 
objem: 50 ml
cena: 17,80€
zľava Stem Cell Cream/ Tri-Peeling

Ak vás zaujala táto značka tak ako mňa, tak ju sledujte na instagrame  @rau_kozmetika alebo kliknite rovno na ich eshop rau-cosmetics.sk
Ja som spokojná a ostávam pri tejto značke, doporučujem ju aj svojim kamarátkam a známym v mojom veku, ale aj starším dámam.

3 komentáre

  1. Značku tedy vůbec neznám a vypadá zajímavě, produkty mě zaujaly :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Majú skutočne luxusné obaly a celkovo na mňa táto kozmetika pôsobí veľmi dobre :) Určite ju niekedy chcem vyskúšať :) Vďaka za skvelý tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O značce čtu úplně poprvé. Vypadá zajímavě a luxusně :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť