OLIVAL

štvrtok 27. septembra 2018

Srdečne vás vítam pri najnovšom článku, ktorý vznikal celé letné prázdniny. Tento rok som síce nepodnikla cestu do milovaného Chorvátska, ktoré je pre mňa jedna z najkrajších destinácií vôbec, ak nie najkrajšia, to ale neznamená, že som kúsok tejto malebnej krajiny nezažila na vlastnej koži. Prišla mi totiž ponuka vyskúšať prírodnú chorvátsku kozmetiku Olival.

Vo svojich produktoch čerpá z tekutého zlata prírody*slamienky alebo kvetu večnej mladosti. Táto vzácna stredomorská rastlina disponuje silnou antioxidačnou aktivitou, zjemňuje vrásky, revitalizuje pokožku a je čestnou a cennou zložkou v kozmetickom priemysle. Výrobky zo slamienky podliehajú nákladnej výrobe, čo sa odráža i na cene produktov, pretože na výrobu niekoľkých ml slamienkového oleja je potrebné veľké množstvo zozbieraných rastliniek. Slamienka a produkty z nej majú širokospektrálne použitie aj čo sa týka zdravia.


"Olival prírodná kozmetika v sebe snúbi tradíciu, vedomosti a skúsenosti, ktoré pretavila do kvalitných produktov, obľúbených medzi zákazníkmi. Všetko to začalo so starými francúzskymi farmaceutickými receptami v spojení s prírodnými zložkami. Pred 23 rokmi, pharm. Vlasta Pojatina, zakladateľka a majiteľka Olival, začala vyrábať originálne kozmetické výrobky v rodinnom dome. Kozmetika Olival sa stále vyrába rovnakým spôsobom vo výrobnom závode v západnom Záhrebe. Produkty spoločnosti Olival nie sú testované na zvieratách a neobsahujú látky živočíšneho pôvodu. Obsahujú za studena lisované oleje, viac ako 90% prírodných zložiek, a absentujú v nich umelé farbivá a vonné látky, pričom sa využívajú iba ekologicky certifikované konzervačné látky."

MAGICKÝ ZLATÝ SUCHÝ OLEJ

Magický suchý zlatý olej vás zahalí do pocitu čistého luxusného zlata. Olej v nádhernom sklenenom balení vynikne na každom kozmetickom stolíku. Drobné trblietky prežiara zdravú a opálenú pokožku, olej nezanecháva mastný film a ihneď sa vstrebe s pocitom hladkej, vyživenej a hydratovanej pokožky. Nakoľko ide o multifunkčný olej, možno ho použiť aj na unavené končeky vlasov, ktoré po lete stratili lesk a pružnosť, alebo ho naniesť na dekolt a dodať tak svojmu vzhľadu punc noblesy. Najradšej som ho aplikovala na opálené telo počas teplých letných večerov, keď som chodievala von, ale určite je využiteľný aj na party alebo akúkoľvek oslavu....alebo samozrejme len tak, pre potešenie :-)

5 prírodných olejov (lieskový orech, argan, jojoba, ruža a makadamia) sa postará o vašu pokožku kedykoľvek a kdekoľvek
cena: teraz v akcii za €13,59

MAGICKÝ PÍLINGOVÝ GÉL NA TELO

 K magickému suchému oleju nepochybne patrí aj magický píling na telo,  ktorý je vyrobený na báze aktívneho prírodného surfaktantu bez škodlivého SLS (Laurylsulfát sodný). Čiastočky drvených marhuľových a olivových jadier pomáhajú odstraňovať odumreté bunky pokožky a tým napomáhajú k lepšiemu prekrveniu vrchných vrstiev kože a predlžujú jej mladistvý vzhľad. Tento píling nemá žiaden špeciálny aplikátor, ale priamo sa leje do dlane, je to skôr sprchovací gél s jemnými čiastočkami. Jeho použitie si dozaista užijete, vonia krásne jemne a luxusne a pokožku zanechá príjemne zvláčnenú a nie presušenú. Tomuto produktu sa nedá nič vytknúť, je rovnako úžasný ako suchý olejček. 
cena: €9,99


SLAMIENKOVÝ REGENERAČNÝ KRÉM PRE ŠPECIÁLNU STAROSTLIVOSŤ

cena: €10,19
Slamienkový regeneračný krém obsahuje prírodné zložky - ľubovník, pupalka a nechtík- ktoré majú silný antioxidačný a regeneračný účinok. Vysokokvalitný olej z makadamových orechov sa ľahko vstrebáva a nezanecháva mastný film a nakoniec základná zložka slamienkový olej stimuluje regeneráciu pokožky, zmierňuje podráždenie problematickej pokožky a zabraňuje tvorbe vrások. Keďže mám problematickejšiu zmiešanú pleť, rozhodla som sa vyskúšať regeneračný krém aj napriek obsahu olejov. Chvalabohu sa mi neupchali póry a krém na mne celkom dobre fungoval, zvláčnil mi suché miesta a naopak nepremastil tie problematické. Vedel presne kde má "pridať" a kde "ubrať". Aj napriek tomu, že mi dobre sedel som sa ho rozhodla dať mamine, ktorá má staršiu pleť a rada používa regeneračnú starostlivosť, pretože momentálne som si nechala na tvár krém iba jeden a celkovo eliminujem kozmetiku na tvár. Myslím, že čím menej toho používate, tým je ten efekt lepší. Nikdy som nepoužívala x-krémov naraz, to nie, ale už netúžim striedať a meniť zaužívané veci na tvár. Krém vám ale môžem doporučiť, má praktickú pumpičku a na pleti je ľahký, nevytvára mastný film a neupcháva póry, vonia po slamienkach a regeneruje do hĺbky. Možno ho používať ráno/večer.

...prišli mi aj vzorky šampónov a krémov- levanduľový šampón aj rozmarínový ma milo prekvapili, perfektne čistia vlasy od nečistôt a osviežia pokožku hlavy...

SUN TANE MARMELÁDA NA OPAĽOVANIE

Marmeláda na opaľovanie? Prečo nie? Obsahuje bohatý komplex prírodných olejov z vlašských orechov, mrkvy a kakaa, ktoré vyživujú a chránia pokožku pred dehydrovaním. Neobsahuje ale žiadne SPFko, preto je to buď ako doplnok v opaľovaní už pre opálenejšiu kožu alebo pre ľudí s dobrou slnečnou toleranciou. Na bledej koži by vyzerala naozaj smiešne. U nás v rodine je to moja teta, tá je čierna celoročne a ju som asi v živote nevidela použiť ochranný faktor. Marmeláda je už jemne tonizovaná a krásne ju cítiť za orieškami a kakaom, navyše si môžete všimnúť drobné slamienky, ktoré sa v nej nachádzajú. Momentálne ju zoženiete v oveľa väčšom balení ako je to moje a vo vynovenom dizajne :-)

Tak už poznáte aj vy túto vydarenú značku prírodnej kozmetiky, aký máte na ňu názor?
Chceli by ste niečo vyskúšať?



3 komentáre

  1. Tahle kosmetika vypadá moc hezky, určitě by stála za vyzkoušení. Nejvíce mě zaujal suchý olej, musí být velmi příjemný, ještě jsem nic podobného nezkoušela. Jo a pěkné fotky. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni, tak tahle značka vypadá dobře. Čtu o ní poprvé, vůbec jí neznám :-) Nejvíce mě zajala ta marmeláda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O této značce jsem vůbec neslyšela. A vypadá teda dost dobře a za zkoušku by určitě stála :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť