ALCINA LASH LOVE

piatok 3. augusta 2018

Krásny deň prajem,
už je tomu nejaký mesiac, čo mi Alcina zaslala ich maskary na testovanie. Ak je pre vás značka Alcina neznáma, o čom pochybujem, rada vám ju aspoň v skratke predstavím :-) Alcina je rodinná firma Dr. Kurt Wolff s dlhoročnou tradíciou, jej história siaha dokonca až do roku 1905! Dôkazom,  že jej kvalita rokmi rastie, je aj zastúpenie v 15 krajinách sveta. Alcina efektívne spája farmáciu s kozmetikou, a preto spĺňa aj tie najnáročnejšie farmaceutické normy. 
Alcina lash love mascara waterproof topcoat

V PR balíčku mi prišli novinky limitovanej edície Lash Love, kladúce dôraz na krásne objemné a oddelené mihalnice, ktoré sú hitom nielen tohtoročnej sezóny. Aby som mohla tieto dva produkty naozaj otestovať "v teréne", počkala som až do dovolenky. Na testovanie mi totiž prišla Build Up Mascara ako aj Waterproof Top Coat, ktorý dokáže z akejkoľvek maskary vykúzliť vodeodolnú.

Build up Mascara

"Objemová kefka sa dostane aj k tým najjemnejším mihalniciam, rozdelí ich do vejárikov a pri každom nanesení im zaistí výraznú hustotu. Mihalnice sú dokonale oddelené a vyzerajú silnejšie a dlhšie. Opätovným použitím bude efekt ešte výraznejší. Nedrobí sa, ani mihalnice nezlepuje."

Maskara je dizajnom mohutnejšia a objemná, i kefka sľubuje na prvý pohľad skutočne čierne zvýraznené a zahustené riasy. Tento typ kefky mám rada už niekoľko rokov a zvykla som si naň, no v začiatkoch to býva s aplikáciou o čosi ťažšie. Kefka naberá na seba dosť veľa produktu a je príliš mokrá, preto ju zvyknem obtrieť do vreckovky, zbaviť ju nadbytočného produktu a až tak ňou prejdem po mihalniciach. Tento krok sa mi už viackrát ukázal ako užitočný, kým riasenka sama od seba nezačne schnúť a po čase ju už nemusíte obtierať o hrany či vreckovky. Mám hlbšie vsadené oči a preto si dávam pozor aj na to, aby sa mi špirála a neotláčala o viečko po nanesení. Myslím, že nie som jediná, ktorá s tým bojuje a asi si viete predstaviť, že líčenie je o čosi náročnejšie a vyžaduje si viac precíznosti. Túto maskaru hodnotím kladne, riasy zahustí aj predĺži, zvýrazní aj svetlé konce rias, s čím blondínky tiež bojujú. Riasy tak vyzerajú opticky oveľa dlhšie :-)

Waterproof Top Coat

"Unikátna a ľahká textúra odoláva potu a vode, bez toho aby mihalnice zaťažovala. Nedrobí sa, ani mihalnice nezlepuje."
Tento top coat som si obľúbila počas pobytu pri mori. Ak sa mi aj nechcelo líčiť, vždy som dbala aspoň na basic look ako balzam na pery a maskaru, ktorú som si však pribalila do kufra klasickú, celkom schválne, a prihodila k nej tohto pomocníka. Funguje podobne ako obyčajná maskara. Prejdete ním už po nalíčených riasach, je to vlastne taký priesvitný gél, ktorý obalí nalíčené riasy a vyčarí z nich tak vodeodolné. Vôbec ich pri tom nezaťažuje, aj napriek tomu, že som si ním prešla po riasach viackrát po sebe, nič som necítila, je naozaj ľahký ako pierko a na očiach ho necítiť. Nedráždi ich a čo je skvelé, zvládol aj morskú vodu, riasenka stále držala aj keď ma zaliala vlna. Maskara sa mi nerozmazala ani po celodennom polihovaní na pláži a kúpaní v mori. Odporúčam vyskúšať.


Poznáte značku Alcina, máte obľúbené produkty ? ❤


3 komentáre

  1. Pre mňa značka bola neznáma! A neskutočne s ami páči dizajn riaseniek :O

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku znám, ale ještě jsem od ní žádné produkty nezkoušela :) popravdě mě ani moc neláká.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť