Weleda

nedeľa 28. februára 2016

Krásnu nedeľu všetkým,
opäť sa stretávame pri novom, aktuálnom článku nabitom horúcimi novinkami, tentokrát od značky Weleda. Jej počiatky siahajú až do roku 1920, kedy sa zrodilo nemocničné a farmaceutické laboratórium a pozrite kam sa firma vyšvihla dodnes- na celosvetovo známu a uznávanú značku zaoberajúcu sa zdravím.

V dnešnom článku by som vám rada priblížila novú radu granátové jablko a prvýkrát v histórii i toaletnú vodu Eaux Naturelles, určite sa teda máte na čo tešiť....
Ako prvý si vezmem na mušku mandľový pleťový krém. Či už máte extrémne citlivú pleť v dôsledku stresu, tehotenstva či dedičných sklonov, mandľová rada je presne to pravé orechové pre vás. Čiste prírodné suroviny nijako nezaťažujú citlivú pleť, krém je vhodný pri alergii na bežnú kozmetiku alebo aj pri atopickom ekzéme. Obsahuje čistý mandľový olej, a tak okamžite ukľudní pokožku a obnoví jej optimálne ph. Krém je vhodný pre všetky vekové kategórie, dá sa povedať od tých najmenších až po staršie ročníky. Nie je príliš mastný a je skôr redší, čo som u Weledy tak nejak neočakávala, a práve to mi na ňom vyhovuje, že na dotyk ho necítiť, nezanecháva mastný povlak. Vpíja sa rýchlo a na tvári ho takmer necítim, mám pocit, že ním i z toho dôvodu vôbec nešetrím a natieram si aj dve vrstvy. Keď sa mi o chorobe na tvári zjavili červené fľaky, vedela som, že tento krém potrebujem. Moju precitlivenú pokožku dal dokopy a teraz sa môžem vrátiť k bežnej kozmetike, ak chcem. Je to taký akútny pomocník na stavy podráždenej pleti.
Medzi novinky patria prípravky v starostlivosti o ruky, a to krém granátové jablko spoločne s prípravkami na ošetrenie nechtovej kožtičky. Regeneračný krém na ruky granátové jablko som darovala mamine, nakoľko jej pokožka rúk dostáva zabrať omnoho viac ako moja, a napokon i pre tieto ročníky je krém ako stvorený. Pomáha totiž predchádzať vzniku pigmentových škvŕn a známok starnutia na rukách. Ruky sú niečo, čo o nás dosť vypovedá, sú naša "reklama" a preto by sa im malo dostať primeranej pozornosti nielen v pokoročilom veku ale najlepšie už teraz.
Olejová tužka na zjemnenie nechtovej kožtičky je presne to, po čom som sa už dlhšie obzerala. Zvyčajne mávam problém túto kožtičku zjemniť, aby zmäkla a mohla som ju ľahšie odstrániť. Obsahuje extrakt z bio oleja granátového jablka a ošetrenie popraskanej kožtičky či jej zatláčanie z nehtového lôžka pre mňa ešte nebolo o toľko jednoduchšie. Som veľmi spokojná a tužku je možné používať každý deň i na nalakované nechty, takže super vecička! Druhou skvelou vecičkou je vyživujúci olej na nechty a nechotvú kožtičku s obsahom včelieho vosku, bambuckého masla, oleja z granátového jablka a výťažku z kvetu harmančeka. Tento olejček môžete taktiež používať smelo, hocikedy, najlepšie však priamo na odlakovaný necht, ktorý potrebuje úplne inú starostlivosť ako napr. pokožka rúk, čiže obyčajný krém na ruky vašu suchú kožu v okolí nechtov či popraskané a zničené nechty (po gél lakoch atď) neporieši. Olejček má veľmi príjemný štetec a pomocou kolieska na konci si vlastne dávkujete množstvo, ktoré vám cez štetec prechádza až priamo na necht. 
Oficiálny popis
"Bohatá, zmyselná a inšpirujúca vôňa zmesi pomaranča, davany a vanilky. Vôňa grenade, inšpirovaná radom pleťovej starostlivosti s granátovým jablkom, láka do svetov exotických vôní. Zmyselná, ženská kompozícia s ovocnou vôňou pomaranča a davany, doplnená tónom vanilky."

Vôňa má jednoduchý oválny sklenený flakón, vo farbe granátového jablka a s postupnou gradáciou  farby zdola nahor. Už i samotný nápis vás upozorní, čo asi pod vrchnáčikom môžete očakávať. Mňa napadlo sladké ovocie, rezavé tóny až priam korenistá chuť..akonáhle som k nej privoňala. Nenazvala by som ju exotickým ovocím ani sladkou ovocnou bombou. Vôňa Grenade je priam spätá s celou radou granátového jablka-nielen názvom, ale i pachom samozrejme. Je to ďalšia sestra  do tejto kozmetickej rady a vonia približne rovnako ako krémy na tvár či na ruky granátové jablko. Nedá sa to slovami celkom vystihnúť, musíte si jednoducho privoňať :-)

K dostaniu su ešte dve vône-Rose a Agrume. Všetky parfumy sú vhodné i pre vegánov, vyrobené zo 100% prírodných éterických olejov.

Ak sa vám dnešná recenzia páčila, budem rada, ak mi necháte komentár :-)
Paaaa

8 komentárov

  1. Od značky Weleda som mala iba ružový olej a a tým som bola veľmi spokojná:) určite sa ešte dokopem niečo od nej vyskúšať, pretože ma už tie obaly veľmi lákajú!
    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/02/velkonocna-giveway.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherná recenzia a nádherné fotky ♥ táto značka na mňa pôsobí veľmi príjemne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Weleda má moc příjemné obaly a ráda bych jí taky někdy vyzkoušela. Nejvíce mě zaujala vůně a pleťový krém. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Weledu mam moc rada, tuzky na nehty jsou skvele a parfem mam ve verzi Rose a taky jsem si ho oblibila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Táto rada vyzerá zaujímavo a páčia sa mi tie fresh obaly. :) Mám rada ovocné a svieže vôňe a myslím si, že táto by bola presne pre mňa. Musím pochváliť aj fotky, ktoré sú krásne svieže a slnečné. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherné fotky! A tú vôňu musím už konečne vyskúšať aj aj!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Granatovu radu mam od Weledy uplne najradsej :) mam doma krem na ruky, telove mlieko a vonavku a neviem si ich vynachvalit :) odporucam! A velmi chvalim fotky, krasne :))

    OdpovedaťOdstrániť