Naj šampóny na mastné lupiny a citlivú pokožku

utorok 2. februára 2016

Zdravím vás, 
po dlhom čase som si pre vás pripravila recenziu na dva úžasné šampóny, ktoré mi v priebehu asi pol roka veľmi uľahčovali život. Keďže trpím seboreickou dermatitídou, a teda zvýšeným mastením pokožky hlavy a zároveň mastnými lupinami, je na mieste zvoliť ten správny šampón. Okrem toho mám i citlivú pokožku hlavy, čo pripisujem hlavne pôvodcom všetkého zlého-kvasinkám, ktoré mi túto seboreu vyvolávajú. Už asi rok to mám pod kontrolou, nemám začervenanú pokožku ani mi nadmerne nepadajú vlasy. Ale stačí obyčajný prešľap, ako napr. lacný šampón z drogérky a môžem si zakývať a opäť sa pol roka spamätávať a liečiť. 

Akýkoľvek nevhodný produkt cítim na koži-vyhýbam sa hlavne lacným šampónom s obsahom silikónov, ktoré sú pre mňa tabu. Naopak šampóny z lekárne- tie sú SOS pomoc a nedám na ne dopustiť, i keď ich cena je vyššia.
Ducray Squanorm šampón proti mastným lupinám dlhodobo odstraňuje mastné lupiny. Napomáha normalizovať produkciu kožného mazu ozdravuje vlasovú pokožku. Obsahuje kertyol, kyselinu salicilovú a sabal serrulatta. Šampón mi neskutočne pomohol, výborne vlasovú pokožku vyčistil a hlava ma nesvrbela. Vlasy boli ako keby pevnejšie a pružné, vďaka čomu som nepoužívala ani kondicionér na rozčesávanie. Mastných lupín ma dokázal na čas zbaviť a viem si predstaviť, že si ho kúpim opäť. Je to fantastický produkt pre všetkých, ktorí trpia seboreou. Čo to je a čo ju vyvoláva hádam nemusím rozpisovať, každý najlepšie vie čo mu je a aký má problém. Používala som ho dlhodobo počas celého leta a keď sa mi minul, takmer som plakala....bol to spoľahlivý spoločník i na cestách. Vlasy sa mi po ňom mastili asi ako obvykle, po 2 dňoch, ale nebolo to čisto ako "fujky" efekt.  Mala som po ňom pekný objem a vlasy mi stáli lepšie ako obvykle. Tent šampón i zamedzoval padaniu, ktoré seborea taktiež vyvoláva, tým že upcháva vlasové folikuly mazom a práve na tento maz a mastné lupiny šampón aktívne pôsobí.
200ml kúpite zhruba za 12 eur
Ducray Sensinol šampón obnovuje fyziologickú rovnováhu pokožky. Je vhodný predovšetkým na citlivú pokožku so sklonom k začervenaniu, upokojuje svrbenie a má protidráždivý účinok. Je bez parfumácie, čo z neho robí produkt na dennodenné používanie. Šampón má množstvo plusov, ako napr. spôsob dávkovania cez pumpičku či ľahké zloženie. Avšak je účinný najmä pri mierne podráždenej alebo zdravej pokožke. Pri silne vyiritovanej koži a silnej seboree sa môže zdať slabý. Ja tento šampón zväčša kombinujem s niečím silnejším ako Nizoral, alebo ho použijem ak naozaj necítim žiadne extrémne komplikácie. Na seboreu je prikrátky, ale ak vás času na čas svrbieva pokožka hlavy, môže to byť ten pravý pre vás. Určite nepoškodí ani neubíži, vhodný je i na drobné chrastičky a páliacu pokožku.
200ml/cca 13 eur

Ktoré šampóny z lekárne rady používate?


3 komentáre

  1. ja mam taku pokožku hlavy že už fakt neviem čo na ňu dávať suchú kožu v hlave a dosť svrbieva, používam teraz čampon eucerin ktorý je vhodný na atopickú pokožku ale jediné čo mi chvíľu pomohol bolo že ma nesvrbela pokožka, možno sa už toho nezbavím a pravdepodobne to bude asi z mojej choroby:-(

    OdpovedaťOdstrániť