The Sims 4 - dojmy z hrania, novinky a môj príbeh :-)

pondelok 5. januára 2015

Ahojky,
určite dnes maximálne poteším všetky sims maniačky ako som i ja! Dnešný článok venujem celý mojej novej zábavke, dojmom z hry a pridám i nejaké tie tipy, ako si hru čo najviac užiť. The Sims 4 je štvrým vydaním najznámejšej a najpopulárnejšej simulácie života a nasledovníkom The Sims 1, The Sims 2 a Th Sims 3. The Sims 4 som dostala pod stromček a hrám ju už nejaký týždeň, takže zopár grifov a trikov už mám vychytaných. Uvedená na trh bola v septembri 2014, momentálne by mal uzrieť svetlo sveta prvý datadisk-Outdoor Retreat, kde si simíci budú môcť vyjsť do prírody na stanovačku a možno sa  k nim pri táboráku pripojí i medvedík, ak budú mať šťastie....toľko z dostupných info.



V prvom rade nejde nespomenúť v čom sa líši The Sims 4 od svojho predchodcu The Sims 3 (hrávala som The Sims 3 Deluxe so všetkými dostupnými datadiskami):
  • v The Sims 4 tvorcovia stavili na emócie-Simíci teraz môžu skutočne cítiť a konať podľa momentálnych popudov (prejdú si emočnou škálou od- šťastný, flirtujúci, inšpirovaný až po nahnevaný či nesvoj....)
  • nástroj vytvoriť simíka je intuitívny-upraviť črty tváre sa dajú jednoducho potiahnutím myšou; okrem tradičných účesov, outfitov, tetovaní a make upu je možné nastaviť i typ chôdze, škálu hlasu alebo tradičnú aspiráciu (láska, bohatstvo, umenie, astronaut,...). Chýba možnosť vybrať pre simíka znamenia zverokruhu, obľúbené farby či jedlá.
  • v nástroji budovanie je možné stavať, rozširovať steny izieb či vkladať už plne vytvorené a zariadené izby-čo je jednoduché a rýchle ako nikdy predtým. Chýbajú točité schody.
  • v The Sims 4 sú v základnej hre dostupné 2 svety, teda mestečká- Vrbová zátoka a Lázeňská oáza, obe sú však dosť stiesnené. Okrem toho sú v hre i dva skryté svety, ktoré môžete ale i nemusíte objaviť(Lesní mytina a Zapomenutá grota). Návod TU
  • v TS4 neexistujú autá, simíci sa po pozemkoch nemôžu voľne pohybovať, ale cestujú cez načítavanie obrazovky, čo je podľa mňa krok vzad a nie vpred. V TS3 sme predsa len už boli zvyknuté na jazdenie na koni, bicyklovanie či vozenie sa na autách voľne po meste a navštevovanie neznámych miest
  • v hre je prístupná galéria, kde hráči vkladajú svoje obsahy a vy si môžete ľubovoľný stiahnuť a vložiť do hry-to je super!
  • v hre neexistuje hasič, policajt či opatrovateľka, pizzamana nechali :)
  • kamera v hre je trocha nervná, dá sa však ale nastaviť na typ z TS3,  avšak stále si nato len zvykám
  • vytváraním fotiek zároveň tvoríte pre simíkov spomienky
  • pribudla nová možnosť-milenci, nemusíte sa so simíkom prv kamarátiť, aby ste si boli bližší, stačí s ním flirtovať a je to 
  • susedstvá nejde voľe navštíviť, boužiaľ asi práve kvôli mrznutiu a dlhému načítavaniu prostredia z minulosti tvorcovia stavili na loadingy, ktoré sú síce kratšie ale dosť hru obmedzujú
  • chýbajú ročné obdobia a zmeny počasia, taktiež upíry, vlkodlaky, celebrity, víly a pod. (priestor pre ďalšie datadisky-za všetkým sú prachy)
  • pribudli nové interakcie a dokonca i woodoo ovládanie ďalších simíkov
  • základná hra je o dosť chudobnejšia ako tomu bolo v trojke, avšak grafika, ľahké ovládanie a schopnosť simov robiť viacero vecí naraz robia hru skutočnejšou!
CHEATY na zýšenie dovednosti, peňazí, povýšenia v práci, uspokojenie potrieb a mnoho ďalších nájdete TU !!!!

cheat ktorý najviac využívam ja:
  1. CTRL + SHIFT + C.....otvorí sa vám okno s príkazovým riadkom
  2. testingCheats true......doň vpíšete túto hlášku a dáte enter, znamná to, že teraz môžete používať cheaty
  3. careers.promote Writer...........teraz napíšete túto hlášku a potvrdíte enterom, zvýši sa vám stupeň kariéry na pozícii spisovateľ
  4. namiesto Writer môžete napísať Astronaut, Painter, Criminal, Culinary....podľa toho akú kariéru ste si vybrali
  5. zakaždým sa posuniete o jeden stupeň, 10x zadanie tohoto kódu vás dostane na vrchol
  6. ostatné cheaty nájdete v návode

Môj príbeh
Angelika a Joffrey :D áno bájny príbeh lásky. Napadlo ma to, keď každý deň posebe dávali jeden diel Angeliky :-)
 prvý bozk :*
 prvé milovanie, možno z neho vzíde i život :)
 relax pri bazéne
 vzdušný bozk
 naša villa alias hacienda
pohľad zhora 
 posedenie v záhrade na čerstvom vzduchu
 niet nad zmysluplné rozhovory
 Joffrey sa vydal hľadať stratené mesto
(musíte mať Handiness Skill na úrovni 10, aby ste ho mohli preskúmať)
 Zapomenutá grota-jaskyňa plná tajomstiev
 chytáme rybky v Zapomenutej grote
 Angelika dosiahla najvyšší level kulinárskeho umenia a pripravuje svojmu milému romantickú  večeru
 Joffrey je mecenášom hudby a umenia
 rád hrá smutné balady
 Angelika je v tom a už vidieť bruško, tak predsa sa to podarilo!
 Joffrey je šťastný z tejto novinky
 Angelika tvorí vo svojom vlastnom ateliéri nádherné obrazy
milujem tento dom :-) 
 a dvojičky sú milým prekvapením! Vitaj Constanca a Joselynne
 keď už sú dievčatká na svete, je nutné podniknúť ďalší krok:"Vezmeš si ma?"
"samozrejme! "
 klábosenie so susedkami a plánovanie svadby
  svadobný večerný obrad v záhrade 
 a vymenili si sľuby
 nech žijú novomanželia!
 a svadobná párty pokračuje: "Barman, drinky pre všetkých!"
Posledné dni maniačim po večeroch :-). Len týždeň mi však trvalo, kým som bola spokojná s bývaním, som typ, ktorý kým nezariadi dom poriadne, hru hrať nebude :D Keď tie domy od výrobcov sú tak katastroficky zariadené, nič k ničomu neladí. Preto som si stiahla túto krásnu rezidenciu zo stránky simsresource, čo je alfou a omegou pre downloady do hry. Priečinok si stiahnete vo formáte .rar, robalíte ho a obsah nakopírujte do zložky The Sims 4, konkrétne do priečinka s názvom Tray. To je všetko.

ešte sem pridám nejaké pekné domy, ktoré by sa vám mohli páčiť

MODERNÉ BÝVANIE

ROZPRÁVKOVÝ ZÁMOK

VILLA

LUXUSNÁ VILLA 

Ak by ste potrebovali s niečím pomôcť a poradiť som tu, na dráte :) Neviem, či túto hru hráte, ale už by sa mala dať i voľne stiahnuť. Ja mám síce originál, ale všimla som si, že hru by možno zvládol i starší PC, s grafickou kartou však treba rátať. Hra sa rýchlo načítava a nemrzne, čo bolo by trojke nepredstaviteľné.

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil, snažila som sa  ho spísať jasne, samozrejme je to tak obsiahla téma, že by som o nej vedela písať stále. To hlavné som ale spomenula. Ak chcete vedieť, ako sa príbeh Angeliky a Joffreyho bude vyvíjať ďalej, napíšte mi :-) Chcete viac Sims článkov? 

PAPA :*


22 komentárov

  1. áá prečo mi toto robíš zrovna keď sa musím učiť na skúšky ?? :D nech už je po škole a budem ho drtiť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to super namotááávka ale chýba mi tam dosť veľa vecí :) určite ich časom doplnia :D najviac ma na tom bavia tie pekné domy :D

      Odstrániť
  2. Simíky mám moc ráda, 4. díl tedy ještě nemám, ale ani po něm nějak netoužím, podle recenzi mi přijde moc omezený a přijde mi, že tam chybí spousta věcí, které jsem měla ráda :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je pravda, kopec vecí tu nie je ale zasa určite ich časom doplnia...:-) ja mám rada všetkých simsov, každý diel mal iné čaro :)

      Odstrániť
  3. Jééj SIMS som hrala naposledy pred 8 rokmi a sedela som pri tom cele dni, milovala som tú hru....ale rada by som si to zahrala aj teraz len nie cez skolu, iba cez prazdniny po práci lebo by to malo na ucenie veľký dopad :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tak tiež hrám iba po večeroch a tak :) lebo je to vyciciavač času :) sem tam to na mňa príde tak hrajem aj 3 hodiny :D

      Odstrániť
  4. Simsov som hrávala ešte dávnejšie od úplne prvej série, strašne ma bavilo stavať si vlastný dom, podľa svojich predstáv, potom prišlo The Sims 2 a to bolo neskutočný rozdiel v porovnaní s 1, tá grafika bola taká namakaná, že to pomaly prestával zvládať aj náš počítač. Hrala som aj trojku trochu na vysokej, ale to ma bavilo asi tak 2 mesiace a potom som s hrami už nadobro skončila, ale možno si ešte niekedy nejaký dom postavím. Tieto novšie verzie 2 a 3 už boli zábavnejšie aj v tej časti života, ale tá prvá tam to až taká zabáva nebola.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to poznám, na výške som si nainštalovala sims 3 ale hrala som to len krátko alebo cez prázdniny pretože intrákovský život bol zaujímavejší :-) ale máš pravdu dvojka bola super a aj trojka, to zariaďovanie ma vždy bavilo...v jednotke som nepoznala ani cheaty a častokrát simíci mali tak akurát vojenskú posteľ :D

      Odstrániť
  5. To je milé! S kamarádem na základce jsme společně hrávali jedničku, sama jsem pak hrála trojku, nejvíc mě hra bavila bez cheatů a když jsem se mohla vypracovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niektoré cheaty sú fajn, pretože tie potreby zaberajú toľko času, že simík nmá čas nanič....ale máš pravdu vypracovať sa sám to je iný pocit :)

      Odstrániť
  6. Ja mám TS od 1 až po 4, všetky kolekcie :D Ale najradšej mám TS3.. TS4 ma nejako neoslovila, aj keď sa tam dajú robiť nejaké iné veci.. čo už :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zatiaľ mi je tiež sympatickejšia 3 ale na novom PC mám 4 tá mi neseká a hra je pekná plynulá že ju hrám radšej :)

      Odstrániť
  7. Milujem simsa! Ale 4 ešte nemám :(

    OdpovedaťOdstrániť
  8. super článek, tu hru úplně zbožňuju, krásnej příběh:D:)
    Jakub Janata fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jůůů, já bych taky chtěla The Sims 4! :))
    www.sarkazelena.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite si ju časom zaobstaráš a budeš tiež drtiť ! :)

      Odstrániť
  10. dá sa sims 4 po česky aj stiahnuť?

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ako sa v zulovych kaskadach dostanem do narodneho parku? Neviem ho spristupnit. Dakujen

    OdpovedaťOdstrániť