Home, sweet home ....

nedeľa 25. januára 2015

Vraví sa, že domov je miestom, kam si odkladáme naše srdcia. 
Rady sa sem stále vraciame, viažu nás k nemu nielen materiálne ale predovšetkým citové väzby...
No dobre takto sa to asi doslovne nevraví, práve som si to vymyslela :D ale myslím, že pointa ostáva nemenná. Ale ako zmeniť súčet stien a nábytku na domov?
Musíte mu dať dušu,
Vložiť doň kúsok seba.
To čo sa páči vám, čo vo vás vyvolá pocit radosti a bezpečia či pohody.
Milujte svoj domov :-)
Domov by mal byť len jeden, ale nie vždy to musí platiť.
"Cítiť sa ako doma" je možné na viacerých miestach, a zasa sme pri pocitoch...Vo všeobecnosti asi platí, že miesto, kde sa človek zdržiava väčšinu dňa, automaticky považuje za svoj domov. Ja mám domovy tri. Tým prvým je mj rodný domov, druhým je určite pracovný kolektív, pretože tam trávim takmer každý deň. A tým tretím, je môj nový domov, kde som len a len ja, sama sebe paňou.
Rozhodla som sa čo to ukázať, ale i tieto fotky mi prišli dosť osobné, preto som nenafotila celé izby, je to predsa len moje súkomie. Mám rada mätovú s tyrkysovou, postupne sa to tu budem snažiť zútulniť, ale na druhej strane, nechcem nič preplácané a menej je pre mňa naozaj viac :-)
Tak vitajte...
chodba
balkón
obývačka
moja HP polička
pracovňa s beaty kútikom
tu raňajkujem :-)
jedáleň
spálňa
pracovňa
tu skladujem šperky, ale nie všetky
mirror, mirror...prečo som taká škaredá ? :-(((

Dúfam, že sa vám  u mňa páčilo, ak by ste mi vedeli poradiť kde okrem Ikey dokúpim niečo pekné do bytu, samozrejme obchody poznám, len neviem kde zohnať niečo tyrkysové, mätové alebo svetlofialové, čo by sa mi hodilo do spálne :-) 

13 komentárov

  1. Má naozaj krásny domov :) Venuješ sa bytovému dizajnu? Ak nie, tak pokojne začni, pretože máš , podľa mňa, veľmi dobrý vkus :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, ďakujem, boli časy keď som veľm túžila ísť ho študovať ale napokon som skončila úplne inú školu....ešte to nie je dotiahnuté dokonca, napokon na tých fotkách je vidieť iba útržky, ale bola to spolupráca viacerých hláv až sme dospeli ku konsenzu :-) potešila si ma!

      Odstrániť
    2. Tak, je vidieť, že to v tebe drieme :) Strašne sa mi páčia tie škatuľky ( ja momentálne plánujem taký väčší nákup, lebo by som si rada uskladnila svoje kozmetické no aj nekozmetické veci práve v takýchto krásnych škatuľkách :)) a kombinácia farieb :)

      Odstrániť
    3. tie škatuľky mám niekoré myslím z Kiku a ostatné už ani neviem, ale jedno viem naisto asi na x som veci prekladala kým som ich uložila do policového systému tak, aby to malo hlavu aj pätu a aby ma to neiiritovalo, že mi tie veci k sebe nepasujú :D som sa pritom zapotila :-) inak aj v Pepcu majú krásne veci, tak keď pôjdeš okolo ...:)

      Odstrániť
    4. Akurát som rozmýšľala, že buď Pepco alebo Kik :D Tak teraz navštívim asi obe, lebo sú blízko seba u nás ;) Tak to ti verím, že si sa zapotila :D Ja ich až toľko nepotrebujem, na začiatok mi stačí pár ;)

      Odstrániť
  2. Ach veru aj ja by som už rada mala niečo vlastné, aktuálne mám dva domovy, jeden ďaleko odo mňa, miesto, kde som žila väčšinu svojho života, ktoré milujem, ale momentálne sa v ňom zdržiavam hrozne málo až mi je to niekedy ľúto, žiaľ práca nepustí a tak väčšinu roka trávim v druhom nedobrovoľnom domove, ktorý ale k môjmu srdcu neprirástol, ako by aj mohol, keď je to len podnájom aj to nie veľmi vydarený, spolubývajúca je divná, takže asi tak, ale verím, že časom si nájdem niečo lepšie možno si obstarám niečo vlastné tak ako ty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ťa úpln chápem, tiež som si zažila svoje s cudzími ľudmi a neraz bol i konflikt....som rada, že už mám pokoj...ak máš priateľa tak by bolo super bývať spolu, čo ja napr. nemám :D ale dnešná doba je taká že ak sa nezadĺžiš aspoň na 300 rokov, nikam sa neposunieš :(

      Odstrániť
  3. Máš hrozně krásný dům!<3 Úplně si dokážu představit v takovém bydlet.
    Nejvíc se mi líbí ty drobné detaily jako ty plechové krabice, fotky na zdi nad stolem a hlavně to zrcátko. To je krásný!<3 :)

    http://blogilateskaty.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díííííky moc ! :-) Je to skôr taký menší bytík, ešte to nie je dokončené tak celkom, preto som sa zamerala hlavne na niektoré detaily, ktoré už mám chvalabohu za sebou :)

      Odstrániť
  4. Je to skutočne krásne zariadený bytík :) Na zariaďovanie máš talent.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vypada to u tebe nadherne, doufam ze i ja jednou budu mit byt/dum podle svych predstav :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherný byteček! :) Takovýhle styl se mi strašně líbí :) ChickFlickCherryBlog

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádhera! To malé zrcadlo ve tvaru srdíčka je ale božské :)

    OdpovedaťOdstrániť