Blogerská spoveď

pondelok 14. júla 2014

Krásny večer,
častokrát rozmýšľam nad tým, aký je vlastne môj blog, akým smerom sa uberá. Je prevažne kozmetický, to áno, ale neškatuľkovala by som ho. Poviem vám na rovinu, mať len jedno zameranie je pre blogerku určite lepšie a produktívnejšie. Sústredí sa len na určitý segment, buduje ho, zveľaďuje a naberá na vážnosti. Ľudia vravia, že blog zameraný na všetko je zároveň nanič. Nesúhlasím s tým....
Je mi predsa jasné, že dieru do sveta nespravím, nefotím módne editoriály, nenakupujem high-end kozmetiku, dokonca ani necestujem každý víkend po Európe. Avšak píšem o tom, čo ma baví a čo ma napadne, je mi jedno, že to nie je tip top ako káže dnešný svet, že nemám čiernobielu šablónu a minimalistické texty. Blog je predsa zábava, teda mal by byť! Môžete sa na ňom vyšantiť i sami sa zhodnotiť či odkryť svoju tvár alebo ostať v anonymite. Je to len vaša voľba a (nielen) vaše potešenie a radosť, ktoré doň s láskou vkladáte ktoré sa vám vráti! Predsa z vážnych dôvodov vznikajú oficiálne stránky s tvárami vážnych ľudí, ktorí sú vážení a snažia sa vážne i tváriť. Práve preto ma veľké a známe blogy takmer vôbec nebavia.......Outfity sú krásne, plné inšpirácií, ale okrem toho to pre mňa nemá žiadnu hodnotu. Nič to vo mne nezanechá. Samozrejme česť výnimkám ktoré dokážu k pekným fotkám pripojiť i zmysluplnejší a dlhší text ako tri riadky a nehanbia sa prejaviť i svoje pocity, dojmy, zážitky....aj taký obyčajný úsmev dokáže na fotkách divy.

Páčia sa mi a zbožňujem vaše blogy! Sú plné nápadov, hravé, veselé, niekedy viac osobné. Aj blogy s pár čitateľmi ma vedia očariť. Menšie blogy mám skrátka najradšej. Nájdem na nich vždy nové značky a inšpirácie a páči sa mi ich spracovanie. Teraz ma možno číta množstvo z vás, ktoré ste pravidelnými čitateľkami a vedzte, že vždy mi spraví radosť ak narazím na fajn neokukaný blog. Je v sekunde vidieť, či doň vložila blogerka kúsok seba, alebo ho tvorí len narýchlo a účelovo. Vaše blogy sú pre mňa studňou inšpirácií :-)

Práve preto sa chcem dostať konečne k podstate-blog bez tváre je mi cudzí. Chcem, aby bol môj blog o čosi osobnejší, útulnejší, aby sa naňom neriešili iba beauty tipy, ale aby sme si navzájom i pomohli. Uvažujem nad tým, že založím novú rubriku, do ktorej sa bude môcť každý slobodne zapojiť-témy budú rôzne, môžeme riešiť kamarátstva, vzťahy, rodinu, čokoľvek čo vás napadne....návrhy na témy mi môžete posielať cez kontaktný formulár a nemusíte sa hanbiť, nemusím zverejniť vaše meno, iba mi poskytnete podnety alebo navrhnete, do čoho sa mám poriadne obuť :D. Nie, nebojte sa nezakladám dámsky klub ani ženskú poradňu, chcem len spísať články, ktoré by pomohli viacerým, ktoré majú rovnaký problém, veľký či malý. Už len tí naši chlapi- to je kapitola sama o sebe. Ide mi hlavne o to, aby som vás všetky lepšie spoznala :-) V čase keď som blog zakladala, cítila som sa príšerne sama, za ten rok sa toho ale mnoho zmenilo....tak, že nosím ružové bríle...a sem tam ich skladám. :-)

Uvítam každý postreh, názor, komentár.


6 komentárov

  1. Ja som si prednedávnom založila blog a neplánujem a nezameriavam sa len na jednú jedinú tému. Chcem ukázať aj niečo viac ako len kozmetiku, nechcem budúce čitatelky unudiť ale ešte sa len rozbieham :) . Máš super nápad, taká rubrika bude super a teším sa na to :) Človek sa bude cítiť aj lepšie, ak sa bude môcť zdôveriť niekomu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to sú tie správne slová, to som potrebovala počuť :-) škoda, že viac sa vás nevyjadrilo ale myslím že už len kvôli vám sa nato dám a občas prídem i s niečím osobnejším :) nech sa ti darí rozbehnúť svoj blog naplno, ako si praješ :)

      Odstrániť
  2. Krásny článok. Ja osobne tvoj názor zdieľam. Takisto ma nebavia nudné čierno-biele šablóny. Hráme sa tu na neviem akú eleganciu a recenzujeme pritom veci z drogérie.. Pre mňa keď už sa niekto chce hrať na dámu a spojiť svoj život a blog s eleganciou, tak nech si nekupuje značky Essence a podobne. Jasné, teraz mi asi mnohé dajú virtuálnu facku, že to je predsa jedno čo si kupuješ.. Ale nie, nie je! Bola snáď Coco ikonou elegancie lebo chodila v teplákoch? Nie! Elegancia ide ruka v ruke s kvalitou a myslím, že to neplatí iba v móde, ale aj v kozmetike. Jasné, nemám v pláne sa teraz predbiehať a ukazovať prstom kto má make-up od Chanelu a kto od Rimmelu, to určite nie. Ale keď sa niekto chce hrať na dámu, tak so prosím so všetkým čo k tomu patrí. Páči sa mi tvoj pohľad na farebnosť a hravosť blogov. Sama mám blog farebný, je to pre mňa veselé a myslím, že farebné blogy si človek aj ľahšie zapamätá než klasické biele pozadie, na ktorom sa mení len čierny názov blogu v záhlaví. NUDA!!! Píšeme o kozmetike a kozmetika je farebná, tak sakra tie farby využívajme. Eleganciu mile rada prenechám módnym blogerkám, ja som veselá kopa a farby milujem a nevzdám sa ich len preto, že nejaké nepísané trendy mi chcú kázať ako má môj blog vyzerať. Ja nechcem byť elegantná, ja chcem byť bláznivá, chcem sa baviť, chcem byť veselá. To je podstata mojej osobnosti a to odráža aj môj blog. A presne ako píšeš, nechcem sa držať jednej témy. Áno, kozmetika je to, o čom píšem najviac, ale mám aj iné články. Zaujímam sa o bývanie, páčia sa mi DIY návody, mám rada hudbu. Aj to sa dá nájsť na mojom blogu. Ale je pravda, že vlastnú tvár na blogu až tak často neukazujem, avšak aj túto stránku chcem zmeniť. Chcem sa viac priblížiť čitateľkám a dovoliť im lepšie vstúpiť do môjho blogu. Spočiatku som myslela, že je dôležité oddeliť súkromie a blog, ale postupne prichádzam na to, že mi to tak celkom nevyhovuje. Každý z nás sa vyvíja a jeho názory dozrievajú a v poslednom období na sebe pozorujem, že v mnohých ohľadoch plávam proti prúdu a aj keď by ma niekedy ľudia asi najradšej tresli stoličkou po hlave, ja svoje názory chcem vyjadrovať a nevidím dôvod, prečo by som nemohla.. Aj vďaka blogu som si začala omnoho viac veriť, už sa toľko nepodceňujem a to všetko práve vďaka tomu, že ľudia môj blog čítajú a zaujíma ich čo si myslím a to ma posúva vpred.. Priznám sa, každý deň sledujem koľko som mala v danom období čítateľov, koľko mám nových sledovateľov. Ja viem, že väčšina ľudí povie "Číslo sledovanosti ma nezaujíma", ale je to ozaj pravda? Mňa zaujíma! Pre mňa je totiž znakom toho, či sa zlepšujem alebo naopak zhoršujem. Keď včera bolo na mojom blogu 300 ľudí a dnes iba 120, je to pre mňa znak, že niečo treba zmeniť, nájsť chybu a vymyslieť niečo iné. Je to proste spätná väzba a najrýchlejší spôsob ako blogerka zistí, či to čo robí má zmysel a či to niekto oceňuje. Uf, rozkecala som sa až až, takže to tu nejako neutrálne ukončím :-)
    Baby, píšte svoj blog po svojom a kašlite na nejaké vymyslené pravidlá. Keď v tom necháte kúsok seba, svojej duše, bude to na blogu hneď poznať a také blogy sú najzaujímavejšie. Ten guľáš názorov nás všetkých, nech už sa týkajú čohokoľvek.

    Prajem krásny zvyšok večera
    S pozdravom Zuzana Stanko
    www.sueandcolours.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uf Zuzka, to je najdlhší komentár v histórii celého môjho blogu a som neskutočne rada, že je práve pod týmto článkom. Ďakujem Ti, že si sa tak otvorene vyjadrila. Myslím, že sa zhodujeme hneď vo viacerých veciach, máš pravdu ak píšeš, že blog má byť stelesnením radosti a hravosti ...to isté si myslím aj ja...stále vymýšľať čosi nové. Keď som zakladala blog, bolo mi príšerne smutno a ani ma nenapadlo, že raz sem niekto bude chodiť a čítať to čo napíšem. Určite to poznáš, mám pocit, že aj ty si si ho zakladala s tým, že sa len potrebuješ anonymne vyrozprávať a tvoriť niečo nové, dostať uznanie. V tom čase som sa totálne uzavrela do seba ale po pár mesiacoch na blogu ma to tak chytilo, že som sa pustila do kozmetiky, samozrejme okrem iného. Nie vždy však mám čas sedieť a tvoriť i tri hodiny, je to náročné na čas, no cudzie blogy prezerám a čítam stále. Nemám elegantný blog a myslím že v dnešnej konkurencii by bolo i zbytočné sa o to pokúšať. Avšak rada sa elegantne obliekam, to áno :-) Ak by si chcela niekedy len tak nezávazne pokecať mimo blogu, o všeličom, dilemy, depky čokoľvek proste, napíš....a skoro som zabudla, niekedy sa i ja v zvieracej spoločnosti cítim lepšie ako v tej ľudskej :) Pre svoju prostorekosť sa občas cítim ako dinosaurus, ale v podstate som tak šťastná a vyhovuje mi to.

      Odstrániť
  3. podľa mňa si to napísala veľmi pekne a pravdivo a úplne súhlasím až sa dokonca teším na tú novú rubriku ! :) blog je podľa mňa isté odreagovanie od reálneho sveta a takýto "pokoj" od reality človek určite potrebuje často tak nech si vyjadruje názor akýkoľvek ..:) veď mu to nikto neberie, takže píš o čom len chceš odozvu predsa aj tak budeš mať :) a nikde nie je stupnica elegancie blogu - možno pre niekoho je práve tvoj blog najelegantnejší zo všetkých :) Len tak ďalej, pokračuj v tom čo ťa baví a robí šťastnou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krásny komentár, ďakujem, práve pre takéto postrehy a odozvy sa oplatí v tom pokračovať a ďalej niečo tvoriť :-) takže nová rubrika určite bude, rozoberiem v nej moje zážitky veselé i tie menej a kto chce bude sa môcť pridať :-) nech každému blogovanie prináša toľko šťastia a pohody, krásny deň!

      Odstrániť