Akné naše každodenné-ja a Bioclinic

pondelok 28. júla 2014

Dnešný článok ma stál veľa úsilia. Nemyslím tým spracovať ho a spísať svoje dojmy a odporúčania. Trápilo ma akné a trápilo ma asi pol roka. Boli časy keď som mala skvelú pleť a boli aj horšie časy, moje posledné obdobie na škole. Stres, ten životný štýl a jedlá zo školskej jedálne typu zápraška a spol zanechali svoje negatíva na mojej tvári. Čelo sa mi vyhádzalo týždeň čo týždeň a akonáhle sa trocha zregenerovalo, cez víkend som mu znova dala zabrať pred zrkadlom. Už ani make up, ani korektor ani pityol či aknecolor ani žiadne iné zázraky neúčinkovali. Čo s tým ??? Neraz mi bolo do plaču, že mám 25 rokov a vyzerám ako adolescent a pritom sa o pleť naozaj starám :-/ A zrazu je koniec júla a ja už viac ako 2 mesiace chodím po svete i bez make upu, žiadne zapálené vyrážky, nič...je to ako za starých dobrých čias :-) Ak ste zvedavé čo mi pomohlo, aj mimo kozmetiky a ako som to dosiahla čítajte ďalej. Pridám i praktické rady, ktoré som za ten čas spozorovala ako veľmi účinné.

Na začiatok som si v rámci testovania s www.orif24.cz  vybrala práve tento

Denný/nočný krém proti akné v dospelosti Bioclinic

 Popis
"Účinný denný/nočný krém proti akné v dospelosti v hygienickej nádobe s dávkovačom. Obsahuje komplex No Spot, kyselinu salicylovú a gotukolu. Čistí póry, účinkuje proti vyrážkam a zjemňuje jazvičky po akné. Používajte ráno a večer na vyčistenú pleť. Neupcháva póry a je vhodný na všetky typy pleti."
 Moje hodnotenie:
Tento krém je úžasný a to naozaj neklamem. V najhorších časoch mi neskutočne pomohol. Kým iným zaberie po mesiaci, ja som videla rozdiely už po pár použitiach. Má ťažký sklenený obal s hygienickou pumpičkou s obsahom 30 ml (vydrží vám minimálne 3 mesiace i viac). Ihneď ma zaujal, pretože bol špeciálne vyvinutý pre ľudí ako som ja i vy, ktorí trpia na akné v dospelosti a nie sú  toho vôbec šťastní. Vkladala som doň teda nemalé nádeje, keď už nič iné, ani lekárenská kozmetika nezaberali. Kto by to bol povedal, že práve Oriflame im nakope všetkým prdel??? Vážne, seriously, toto nie je PR článok ani nič podobné, je to recenzia v mojom podaní, čo zabralo mne a ako som si dala po pár týždňoch pleť do normálu, vlastne to netrvalo ani týždeň ak si dobre spomínam, no je to individuálne. Aj keď prvé pokusy boli ťažšie, bála som sa, že krém mi pleť príliš vysuší a budem ako sušienka a ani mi príliš nevoňal, ale povedala som si, že pre krásu sa predsa trpieť musí! Ak by vás to zaujímalo, mám zmiešanú pleť a v lete by som povedala až mastnú a lesknúcu sa all day long. Preto som zo začiatku postupovala opatrne, aby som si viac nepoškodila. Začala som s používaním ráno i večer jedno stlačenie pumpičky na celú tvár, to stačí. Rozotrela som ho hlavne na problémové partie kde sa mi tvoria vyrážky, kde mám zväčšené póry, jazvy po akné a pod. Pleť sa mi zdala po týždni krajšia a krajšia, póry sa stiahli, vyrážky taktiež a nové sa mi prestali tvoriť postupom času. Pleť sa znormalizovala, zmenu som si všimla nielen ja ale aj moja rodina, ktorá sa mi stále smeje, že čo to mám na čele na nose :-D Konečne žiadne srandičky. Bol to ako malý zázrak. Myslím, že sadne ako mladším ročníkom, tak i nám starším. Ale, aby to nebolo celé len o kozmetike, všetci vieme, že o pleť je potrebné sa starať nielen zvonka ale predovšetkým zvnútra. Preto mu nepripisujem celú zásluhu, ale väčšinový podiel na mojej lepšej pleti má určite.
objem: 30 ml
kde kúpiť: www.orif24.cz
PLUSY A MÍNUSY
+ jednoznačne viditeľný účinok už po pár dňoch/týždňoch používania ráno i večer
+ univerzálnosť-nepotrebujete dva samostatné krémy, ale vystačíte si s jedným (zbytočne sa tak vyhnete bijúcim sa účinkom rôznorodých kombinácií krémov, ktoré vám spolu môže ale aj nemusia sedieť a tak sa vám akné iba nabaľuje)
+ sklenený obal s pumpičkou
+ cena v akcii (cca 15 eur)
- dosť intenzívna vôňa/pach až aróma
- bežná cena v katalógu (cca 26 eur)

Odporúčania na záver (čo pomohlo mne)

  • jedzte veľa ovocia a zeleniny, príp. výživových doplnkov
  • obmedzte keksy ako horalky, tatranky a všeobecne keksy i čokolády radšej si dajte zákusok
  • nejedzte oriešky ak nemusíte
  • na dovolenke som sa prejedla mäska, zemiakov, hranolčekov i koláčikov a nijak sa mi pleť nezhoršila, iba som nejedla kvázi sladkosti z obchodu, maximálne som si dala bábovku alebo kopček zmrzliny
  • prestala som používať čistiace gély, masky a tretie cez deviate, používam len jednu čistiacu penu, micelárku a odličujem sa obrúskami (!!!), po Bioderme sa mi pleť dokonca zhoršila!
  • zredukovala som pleťovú kozmetiku, masku si dávam iba raz za čas, neexperimentujem ani nestriedam kozmetiku!
  • tvár si oplachujem i čistou vodou, vždy sa odličujem
  • cez deň sa snažím nedotýkať sa tváre, nepodopierať si bradu, zbytočne mi nešarapatia pleť baktérie, ktorých je na dlaniach viac ako požehnane
  • prestala som sa pučiť pred zrkadlom, iba ak naozaj mi vybehne obrovská vyrážka, inak nič nevytláčam, iba sa mi to zapáli
  • na červené miesta som používala korektor od Oriflame (tricolour), konkrétne zelenú časť a vždy mi za noc stiahlo začervenané miesta
  • pijem čistú vodu
  • keď som doma, nič si na pleť nedávam, nech môže voľne dýchať
Ak som vám aspoň troška pomohla, a rozhodli ste sa skúsiť a dať na moje rady, budem rada ak mi napíšete :-)
see ya!

7 komentárov

  1. Ja som tento produkt tiež vyskúšala a mne istú dobu naozaj pomáhal a bola som veľmi spokojná, potom si naň moja pleť už asi zvykla, tak som ho vymenila, ale určite sa oplatí vyskúšať:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok ďakujem za skvelé tipy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Práve tento produkt som mala na pláne vyskúšať aj ja ale veľmi ma odradila cena ..ale teraz mám v starostlivosti o pleť zmenu a zatiaľ mi pomáha takže ak chceš kukni na blog kde mám rozpísané články o mojej liečbe akné :) btw: veľmi pekne napísaný článok :)

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Akné v dospelosti trápi aj mňa. Nie je to nič extra hrôzostrašné, stále na to stačí make-up, ale predsalen je to trápenie nemôcť vyjsť na ulicu bez "omietky na tvári". Sú dni, kedy je moja pleť v pohode a potom sú dni, kedy by som najradšej ani nevyšla z izby. Tie uštipačné poznámky zo strany rodiny veľmi dobre poznám a na psychike to človeku veru nepridá. Niekedy mám pocit, že som vyskúšala hádam všetky krémy na svete a keď som konečne našla nejaký, ktorý zaberal, tak po kúpe druhého balenia proste prestal účinkovať - pleť si jednoducho zvykla.. Súhlasím ale, že veľkú časť viny na akné má práve jedálniček. Ja som vypozorovala, že hoci nie som priamo alergická, ale po konzumácii orieškov (akýchkoľvek a v akomkoľvek prevedení) sa mi objaví viac vyrážok ako inokedy. Nemôžem preto konzumovať nič orieškové, čo je pre mňa ako trest, lebo orechy milujem! Pokiaľ ide o čistiace gély atď. momentálne som na konci balenia gélu 3v1 od Garnieru, ktorý mi robí celkom dobrú službu. Popri ňom ešte používam Himalaya čistiacu penu, tú si dám ráno. Gél používam hlavne keď som nalíčená, aby som pleť ozaj poriadne vyčistila. No a krémy ako som spomínala, musím striedať, aby si pleť nezvykla a nezačala ich ignorovať. Ale niečo pravdy na tom, že pleť príliš zaťažujeme kozmetikou pravdepodobne bude. Hlavne ak kombinujeme výrobky viacerých značiek, tak to môže byť viac na škodu, než na úžitok. Budem sa musieť polepšiť. Ďakujem za tip na krém aj za ostatné rady ohľadne jedálnička pitného režimu. Vlastne okrem čistej vody z vodovodu nepijem nič iné - sem tam čaje, tie hlavne v zime a priznávam sa aj ku káve.. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Chcela by som sa spytat,ze ked si krem nanesiem rano ci si potom nan mozem dat makeup? Dakujem:)

    OdpovedaťOdstrániť