Catrice Photo Finish Make up recenzia

štvrtok 8. mája 2014

Čaute kočky!
Dnes som si pre vás pripravila recenziu na  Catrice Photo Finish 18 make up. Mohli ste ho vidieť v mojich nákupných novinkách uplynulého mesiaca. Ešte pred tým som si naň skúšala vygoogliť nejaké tie recenzie, ale nič poriadne som nenašla. V našich zemepisných šírkach baby asi nakupujú iné makeupy :D, no na zahraničných blogoch je ho všade plno. Nie je to novinka, ale zasa nie je ani out. Tak sa teda spoločne pozrime, ako obstál v mojom používaní :-)
18h make-up Photo Finish
Oficiálny popis
"S tekutým make-upom Photo Finish bude tvoja tvár nádherne rozžiarená a hladká dlhých 18 hodín, tak ako z vyretušovanej fotografie. Vďaka špeciálnym, svetlo odrážajúcim pigmentom, bude tvoja pleť vyzerať sviežo a zamatovo jemne počas celého dňa. Ľahký make-up bez obsahu oleja dokonale splynie s pokožkou."
Balenie je sklenené, vyzerá draho a má navyše i praktický dávkovač. Vrchnáčik je síce po každom použití aj tak upatlaný od make upu, ale za obal mu aj tak dávam plný počet bodov. Mne sa matné sklo páči a dáva tomu nádych luxusu. Make up je dostupný v 5 odtieňoch: Sand Beige, Rosy Beige, Caramel Beige a Deep Bronze. Vybrala som si odtieň 020 Rosy Beige pre pleť s ružovým podtónom a je dosť tmavý. Vopred upozorňujem, kupovala som ho na leto, keď sa viac opálim a hlavne na večerné líčenie, kedy mi ľahké bb krémy nestačia. Make up by mal na tvári vydržať až 18 hodín a mal by navodiť dojem krásnej tváre ako z vyretušovanej fotografie...no ktorá by sa na to neulakomila. Schválne som spisala recenziu dnes, kedy mám čerstvo rozrytú pleť a dosť v dezolátnom stave, pretože na dokonalej pleti vyzerá každý make up predsa dobre a nevidno požadovaný rozdiel. Nepríde mi však ako tekutý make up, skôr hustý a trocha ťažšie sa rozotiera, určite nie je riedky! Vrstviť sa dá, ale treba vedieť ako nato a hlavne rýchlo, aby sa vám nenarobili fľaky. Ja si vždy make up vrstvím, jedna vrstva mi nestačí takmer nikdy, čiže u mňa sú to minimálne tri stlačenia pumpičky a viac, ak si líčim tvár. Krycia schopnosť je taká stredná až vyššia, ale ak ste sa práve spučili pred zrkadlom do bezvedomia, je jasné že to celkom neprekryje :) Make up vydrží minimálne 10 hodín, testovala som ho na diskotéke i cez deň. Je ho však potrebné prepúdrovať minimálne raz, aby vzhľad vyzeral prirodzenejšie, nie ako maska. Čerstvo po nanesení si totiž tak pripadám, ale ak pridám púder, lícenku a kompletné líčenie, je to ok. Pocit vyretušovanej tváre momentálne nemám, ale ak mám ukľudnenú pleť, naozaj vyzerá dobre, ešte aj sused mi zložil kompliment :D Make up nie je vhodný na suchú pleť alebo priveľmi bledú, zvýrazňuje suché miesta a šupinky. Dobrý podklad je napr krém od Lirene alebo obyčajný kokosák, to už je na vás čo používate. Ja by som ho odporúčala skôr babám, ktoré sa rady líčia i na bežný deň a nevyhovujú im bb-čka a cc-čka a hľadajú niečo viac "krycie" a hustejšie. Je mi jasné, že na leto ho používať nebudem, nato je príliš hustý a zbytočne by sa mi v ňom pleť zaparila. Na party, na príležitosť a podobne je ako stvorený :-) Myslím, že spolu s korektorom je možné sa priblížiť zamatovej a bezchybnej pleti, ak je teda tá vaša v normálnejšom stave.

odporúčaná cena: 6,79
Výsledok

Aký make up/bb krém by ste mi doporučili vy? Niečo krycie a ľahké zároveň (ak vôbec niečo také existuje..) :-)


15 komentárov

  1. Hmm, o ňom som rozmýšľala, ale keď to tak čítam, ten by mi veru nesadol :( Škoda no, ale ďakujem, že si mi ušetrila :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Donny, nie je zač :-) Nie je zlý, len teraz momentálne pre neho nemám využitie, lebo som si kúpila schválne tmavší odtieň a došlo mi že v lete make up potrebovať nebudem :)

      Odstrániť
    2. A ten najsvetlejší je dosť svetlý?

      Odstrániť
  2. Takisto som sa už po ňom obzerala v drogérke, ale zatiaľ je toto jediná recenzia, ktorú som si na neho prečítala, tak teraz neviem.. Mám veľmi bledú pleť, takže aj celkom váham. V lete mám radšej BB-krémy, predsalen je vtedy aj moja pleť v lepšom stave a nepotrebujem nejaké extra krytie. Na druhú stranu v zime som naozaj svetlučká, takže ten odtieň by bol u mňa asi problém.. Asi s kúpou ešte počkám :-)

    xoxo, Zuzana Stanko
    www.sueandcolours.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi, ja by som ti skor poradila ten od Catrice bez pumpičky (neviem už aky mal presne nazov) ale pisala som o nom uz i tu na blogu, maju i lepšie odtiene a viac mi sedel k tonu pleti, takze sa skus pozriet na ten. Ja som sa zlakomila na praktickejsi obal, len ten odtien som bohvie ako netrafila, musim počkať kym sa opalim :) a dobre make upy ma aj Loreal a Maxfactor, takze nabuduce skusim tie :)

      Odstrániť
  3. Ja som si zobrala tiež nejaký tmavý odtieň, vôbec mi nesedí :/ ale teraz používam make up od rimmelu stay matte mám odtieň číslo 103 a sedí mi perfektne ! :) majú asi 6 odtieňov na výber, je to taký penový makeup ale krytie má užasne no nevyzerá ako maska :) ja som si ho kupovala v dm asi pred 2 týždňami aj spolu s pôdrom za 6 eur :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. už som o nom vela dobreho počula, len ja mam este tu staru verziu tiež som ju kupovala s pudrom :D a nejak mi doma stoji....ale myslim že vyskusam bud ten čo maš ty alebo ma este laka Wake me up :-) zatial stale pouzivam bbečko od Maybelline a sedi mi dokonale, skvelo vyhladzuje :)

      Odstrániť
  4. Ja som tento make-up začala používať na odporúčanie priateľovej maminky a musím povedať, že ja som s ním naozaj spokojná. Najviac ma očarila jeho vôňa- mne vonia ako orgován :D a aj to, že má dlhú výdrž :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tiez som po nom pozerala tak uvidim zatial u mna vyhravaju vsetky penove

    pozyvam na mini GA http://ela-ika.blogspot.sk/2014/05/majova-giveaway.htm
    Ela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. penovy si neviem dobre rozotrieť vždy mam flaky :///

      Odstrániť
  6. Mne sa zdá, že ti trochu zaliezol do pórov, ale je možné, že to vidno iba takto zblízka na fotke :) Ja mám veľmi rada Maybelline Affinitone, je ľahučký, krycí, dokonca aj farebne sa viacmenej prispôsobí pleti.

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kamoška ho má, ale veľmi nekryje ...no s týmto máš pravdu vyzerám hrozne :D ale to bude aj tým foľákom ked fotím makro tak sa až zľaknem že preboha to som ja ?? :)

      Odstrániť
  7. nejspíš si tento make-up pořídím na zimu :),vypadá dobře,ale teď na léto by na mě byl asi moc hutný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ahoj, ja by som odporučila určite DERMACOL Zmatňující make-up Matt Control 18h... je ľahučký, dobre kryje a drží celkom dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť