La Chévre a Le Chaton - originálna česká kozmetika

sobota 1. februára 2014

Česká kozmetická značka La Chévre a Le Chaton sa vyznačuje svojou originalitou v celosvetovom meradle, a to vďaka originálnym receptúram, ktoré využíva pri výrobe svojich produktov. Základ týchto receptúr tvoria vzácne zložky kozieho mlieka (najmä tvaroh), vhodne doplnené surovinami morského pôvodu a rastlinnými extraktmi. Navyše produkty týchto značiek sú vhodné na citlivú pleť, a to i pre alergikov, psoriatikov a atopikov.
Dnešná recenzia bude teda pochopiteľne venovaná silnej trojici produktov týchto značiek. Ste zvedavé čo som testovala? Tak čítajte ďalej .....:-)

K testovaniu som obdržala tieto tri produkty zo stránky www.lachevre.eu, za čo veľmi pekne ďakujem. (ich PR boli boli veľmi milí a ochotne mi so všetkým poradili :-) I milé a seriózne jednanie dotvára celkový pozitívny dojem  zo značky a testovania, si myslím.

Le Chaton- Maska mladé oči 
Medzi hlavné výhody tejto masky patrí jej praktickosť, hygienickosť a jednoduché použite. Každý sáčok obsahuje 1 vhlčený obrúsok, takže pochopiteľne ide o jednorázovú masku. Masku som použila večer na odlíčené oči a nechala som ju zhruba 15 minút pôsobiť, ako píšu i na obale. Dá sa však použiť i na celú tvár. Parfumáciu mala jemnú, vôbec ju nebolo cítiť a celkovo mi prišla veľmi príjemná. Vôbec nedráždila oči, ani neštípala, vyhovie ozaj i citlivej pleti. Po 15 minútach som sa hneď bežala pozrieť do zrkadla, či nastala nejaká čarovná zmena :-) Mojim očiam dávam tak často zabrať, ako sa len dá, preto sa snažím im to nejak vykompenzovať. Oči si troška oddýchli ale určite nečakajte zázrak po 1 použití. Je to skôr o pocite, že ste pre ne niečo  dobré spravili. Preto som sa hneď vrhla na očný krém od La Chevre aby som mojim očiam po tejto maske dopriala dostatočnú hydratáciu. Inak maska sa odporúča vekovej kategórii 26-40, ja mám však 24 a vôbec mi to nevadilo :-)
cena: 13 Kč
Popis
"Jemný krém pre očné okolie. Koriguje mikrovrásky a drobné linky, obmedzuje tvorbu vrások, hydratuje a chráni jemnú pleť okolo očí, zmierňuje opuchliny a kruhy pod očami. "

Najspokojnejšia som bola s týmto pokladom. Ten môj bol v klasickom šrubovacom balení, avšak dnes sa už predáva v modernejšom balení s pumičkou. S krémom som bola veľmi spokojná. Je naozaj veľmi jemný a dobre hydratuje. Ako vieme pokožka v okolí očí je veľmi jemná a citlivá a tento krém sa o ňu dokáže skvelo postarať. Na kruhy pod očami  veľmi nie je, je skôr hydratačný. Používam ho ráno i večer a to jemné očné okolie je na nezaplatenie :-) Smelo môžem potvrdiť jeho hydratačné schopnosti a o čosi menej výrazné vrásky pod očami. Po prebdenej noci nad knižkami dokázal i zmierniť spuchnuté oči, kruhy sú však beh na dlhú trať a na ne žiaden krém proste nestačí, iba zmena životného štýlu.

Aktívne látky: 
maslo z kozieho mlieka - priaznivo pôsobí na pokožku, ktorú vyživuje, zvláčňuje a zjemňuje, je zdrojom prírodného vitamínu A, 
skvalan - zmierňuje starnutie pokožky a chráni pleť, 
ceramidy - bráni vysychaniu pokožky, 
alantoín-je účinnou látkou kostihoja lekárskeho, podporuje hojenie a má regeneratívne účinky, 
soľ kyseliny hyalurónovej - hĺbkovo hydratuje jemnú pokožku okolo očí

balenie: 30g
cena: 249 Kč
La Chévre - Denný hydratačný krém s tvarohom
"Tvaroh z kozieho mlieka a soľ kyseliny hyalurónovej zvyšujú hydratačný a regeneračný účinok tohoto jemného denného krému."

Tento krém taktiež už zmenil svoj obal, avšak nie nejako radikálne, v podstate má stále ten istý obal s pumpičkou. Krém ma veľmi zaujal vďaka svojmu zloženiu, preto som bola veľmi zvedavá ako obstojí v testovaní. Konzistencia je úplne ľahučká, skôr riedšia a zároveň našľahaná. Oceňujem pumpičku, je to vždy hygienickejšie pri aplikácii :) Krém sa tak rýchlo vstrebáva a je taký ľahučký, že ho nebudete na tvári do sekundy ani cítiť. Čo však cítiť budete je jeho prenikavá vôňa, alebo skôr tvarohový "púšik"...asi len pre odolnejšie povahy, ktoré sú ochotné pre krásu i niečo vytrpieť. S krémom som bola spokojná, dá sa používať ako podklad po make up, ale na hydratáciu v zime mi proste nestačil. V týchto mrazoch siaham po niečom mastnejšom, avšak len čo sa oteplí vrátim sa k nemu. Nezanecháva žiadny, naozaj žiadny mastný pocit! Dokonca by som povedala, ako keby pokožku jemne zmatňoval. Práve preto nebude asi vhodný na veľmi suchú pleť, skôr na normálnu až zmiešanú a hodí sa skôr na menej chladné obdobia :-)

Aktívne látky: 
soľ kyseliny hyalurónovej - je prirodzenou súčasťou medzibunkovej hmoty, viaže na seba vodu a tým obnovuje objem pleti a viditeľne vyhladzuje drobné vrásky 
srvátka z kozieho mlieka - upravuje pH pokožky a zároveň pokožku hydratuje 
tvaroh z kozieho mlieka - zvyšuje hydratačný a regeneračný účinok 
extrakt z morskej riasy Laminaria ochroleuca (Zlatá chaluha) - chráni bunky pred negatívnymi vplyvmi slnečného žiarenia

balenie: 50g
cena: 298 Kč
Popis


Skúsili ste už niečo od týchto značiek?

4 komentáre

  1. priznám sa, že nepoznám. ten názov je mätúci, neznie česky :D ale ceny sú prijateľné a dobrých krémov nikdy nie je dosť. zaujal ma ten posledný, mám rada hydratáciu bez mastného pocitu, aby sa to hodilo pod makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no i mňa zaujal ten názov popravde, a veľmi sa mi to páčilo :D skúsenosť som ale nadobudla až teraz....majú v celku dobrú kozmetiku a nie je ani cenovo predražená :) ten denný krém má zvlásťny pach (ale naozaj dosť silný) to jediné mi na ňom vadilo, inak bol dobrý na takú normálnu pleť...treba vyskúšať, možno ťa niečo od nich zaujme...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak to si ma teda strasne prekvapila! ja mam doma viac vyrobkov (z boxov) ale netusila som, ze to je ceska znacka!

    Pozyvam na giveaway o ZNACKOVE PLAVKY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hydratačny krem s tvarohom by som určite rada vyskúšala túto kozmetiku vidím prvýkrát a vyzera zaujimavo a o to skor že je česká :)

    OdpovedaťOdstrániť