La Roche-Posay Effaclar

utorok 10. decembra 2013

Francúzska značka La Roche Posay je známa po celom svete najmä vďaka svojim kozmetickým prípravkom šetrným k citlivej pleti. Jej korene siahajú do malej dedinky, v centre francúzskeho regiónu La Vienne, kde sa nachádza prameň s blahodarnými účinkami na pokožku. A práve tento prameň   vytvára perfektný základ a nenahraditeľnosť produktov značky La Roche-Posay.

La Roche-Posay Effaclar je rad prípravkov pre starostlivosť o mastnú a problematickú pleť. Široká škála prípravkov je rozdelená do niekoľkých nasledujúcich skupín:

čistenie a odlíčenie - čistiaci penový gél, čistiaca a upokojujúcu pena, odličovacia micelárna voda a adstringentná pleťová voda

• korekcia a exfoliácia - Effaclar K retenčná forma akné dospelých, Effaclar Duo akné dospievajúcich a Effaclar AI pre lokálnu aplikáciu

hydratácia a zmatnenie - Effaclar M

hydratačná liečba vysušenej a oslabenej pleti - Effaclar H

Moja testovacia sada obsahovala


Na začiatok starostlivosti o moju pleť som vždy použila hĺbkovo čistiaci gél, najlepšie aspoň raz denne
Dokonale odlíčená a čistá pleť je proste základ pre bezstarostný život bez akné. Stačí ho použiť máličko, v styku s vodou sa pekne spení a jemnou masážou tváre docielime čistejšiu pleť. Treba pritom dbať na pravidelnosť, aby to malo požadovaný efekt v dlhšom časovom horizonte. Stalo sa mi, že zopárkrát som namiesto tohto gélu použila čosi iné a výsledok bol taký, že akné sa mi častejšie vracalo a ja som začala byť zúfalá. Ak sú tieto produkty z jednej rady, tak spolu i kooperujú a vytvárajú synergický efekt. Ako som už spomínala posledný mesiac mám hrozné problémy s pleťou, najmä na čele je to čosi tragické a nie je deň aby som nepoužila aspoň čosi z tejto rady.
Okrem pleti ho môžete použiť i na telo, podľa potreby. Určený je i pre tie najväčšie citlivky, ale pozor, môže trocha vysušovať.
Samozrejme, produkt neobsahuje parabény!
cena: 200 ml - 8,10
Ďalším krokom je použitie micelárnej vody. Môže sa použiť na odlíčenie, ja som ju však mala hlavne na akési "dočistenie" pleti. Používať by sa mala taktiež aspoň raz denne, klasicky nanesením na vatový tampónik. Ja som ju používala hlavne večer, ale v podstate je to úplne jedno, či večer alebo ráno, či raz alebo 2x, je to individuálne :) Musím povedať, že voda mi robila na pleť veľmi dobre, nedráždi, neštípe. pochvaľujem si ju....no ako za naj obľúbenca z celej tejto rady pasujem nasledujúceho adepta!
cena: 200 ml - 10,70
Effaclar Duo je korekčná a obnovujúca starostlivosť proti nedokonalostiam pleti. Uvoľňuje upchaté póry, odstraňuje nedokonalosti pleti. Mal by účinne bojovať proti čiernym bodkám, nadmernej tvorbe kožného mazu a zápalu. Musím podotknúť, že najlepšie účinkuje na zapálené vyrážky, do rána zápal stiahne a dané miesto pekne vysuší. I preto je lepšie aplikovať ho pomenej, jednak vysušuje a jednak štípe ako šľak! Ale svoju úlohu si plní veľmi dobre, preto mi to štípanie nevadilo, cítila som, že účinkuje a za pár hodín boli moje zapálené červené fľaky na pol čela stiahnuté na minimum. Párkrát sa mi stalo, že som to s množstvom neodhadla, a tak sa mi vytvorili na čele malé šupinky. Ako podklad pod make up ho teda neodporúčam. Suma sumárum je to môj víťaz v boji proti zapáleným vyrážkam.
cena: 40ml - 13,72


Teším sa na vaše komentáre :-)


5 komentárov

  1. Ahoj :) už dávno si túto sadu chcem objednať .. prosím povedala by si mi kde si si ho objednala? ..naozaj som to nemohla na internete nikde nájsť ://

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na internete to asi nebude, skús pozrieť v lekárni myslím že tam je to v pohode dostať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nice blog

    xx
    check out my new blog:
    skadiida.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Duo som niekedy používala a celkom mi sedel, dokonca som s ním nemala problém ani pred použitím makeupu :)

    OdpovedaťOdstrániť