HAUL: PUPA MILANO

piatok 5. januára 2018

Ahojte, 
nový rok načneme ešte restami z toho predošlého a pozrieme sa opäť na produkty Pupa Milano v dnešnej megalomanskej recenzii. Vždy sa na tieto recenzie veľmi teším, pretože asi so žiadnou značkou sa tak neviem vyhrať pri fotení a testovaní ako práve s Pupou. Ich produkty samé o sebe sú fotogenické, v krásnych, zakaždým nápaditých kolekciách, o kvalite nehovoriac. Za tri roky som možno nebola spokojná s dvoma produktmi od nich, ktoré som testovala. Ale dosť bolo slov, poďme sa pozrieť na ich kolekciu Collection Privée, kompaktné makeupy a prekrásne lícenky, ktoré mi prišli.


Asi začnem kompaktnými makeupmi, ktoré som ja osobne poriadne nikdy na sebe neskúšala. Myslím, že raz som mala taký podobný makeup od MaxFactor a viem, že mi dodnes stojí v šuflíku a nepužívam ho. Som zvyknutá buď na tekuté makupy alebo ešte celkom obľubujem penové, čiže k tým kompaktným som si dosiaľ nevytvorila vzťah. Ak je človek spokojný a má niečo zaužívané, asi nebude len tak sám od seba experimentovať. Mala som rešpekt pred týmto typom makeupu, ale obávala som sa zbytočne. Ako každý makeup aj pri tomto je jeho hlavnou úlohou zjednotiť pleť, a to sa mu darí skvele. V balení nájdete aj zrkadielko s hubkou na nanášanie, ktorú môžete ale nemusíte použiť, komu čo ako vyhovuje, aj so štetcom dosiahnete rovnaký efekt. Ako vravím, s čím sa vám lepšie pracuje, či už je to tá klasická hubka, beauty blender alebo štetec na makeup. Určite tento typ nenanesiete prstami, ako klasický tekutý makeup, takže pomôckam sa nevyhnete. Ak by som ich mala zhodnotiť, mám dva odtiene týchto krémových kompaktným makeupov 020 a 030, pričom 020 je na môj svetlejší typ pleti asi vhodnejšia v tomto ročnom období, tak ide o veľmi prirodzený finish na pleti. Nie je to extrémne krycí hutný makeup, skôr stredne krycí, zjednocujúci tón pleti. Ale zasa tiež to nie je tónovací krém, ktorý nič nekryje. Vy samé si viete korigovať, asi akú vrstvu potrebujete, ale odporúčam ho skôr na normálnu a suchú pleť. Na tú mastnejšiu sú v ponuke osobitne iné kompaktné makeupy. Čo je možno pre niekoho výhodou, že už netreba pleť tak púdrovať ako pri tekutom makeupe :-) Výsledok je prirodzený a pleť vyzerá zdravo a bez zaťaženia. 



Prišli mi aj takéto krásky, rozjasňujúce lícenky Like a Doll Luminys Blush- sú dostupné až v 12 odtieňoch, mne prišli tri, dve doružova a jedna na štýl bronzeru. Sú maličké a spratné, hodia sa aj na nosenie so sebou do kabelky. Malilinko prášia, ale inak sú to veľmi sýte farby s jemným shimmerom, ružové sú viac pigmentované a opatrnosť je na mieste, aby ste to náhodou neprehnali, ak nechcete naozaj vyzerať ako bábika. Bronzový odtieň je o čosi prirodzenejší a pekne vynikne na opálených typoch. Asi všetky tri by som skôr volila na leto a slnečné dni, kedy vyniknú tieto farby na slnkom opálenej pokožke oveľa zmyselnejšie.

102, 201, 302

Keď sa snúbi moderný štýl dnešnej ženy s vintage detailmi, vzíde z toho Collection Privée nabitá teplými hrejivými farbami, bronzovými odleskami a medenými nádychmi podčiarknutá zmyselnou bordovou. Už len samotné krabičky, čo na Pupe mimochodom obdivujem, že je všetko vždy osobitne balené, sú ladené k tejto kolekcii. 

Pupa jednoducho tieto kolekcie dáva jednu za druhou a aj keď základ ostáva ten istý-laky na nechty, ceruzky, bronzery, rúže....tak zakaždým prekvapí nejakým jedinečným dizajnom, nápadom, vychytávkou. 

Z rozjasňovača som nadšená, má krásny reliéf prenádherné balenie a je do zlatava, čo je pre mňa presne správny odtieň. Neobsahuje žiadne trblietky, ale dodá pleti tie správne zlatavé odlesky a tá nadobudne nový  rozmer. Nemusíte sa báť, že to s ním preženiete, je fakt decentný.
Z mono očných tieňov mi prišli dve farbičky-medená hnedá a čokoládovohnedá, teplé odtiene, ktoré najviac pristanú asi ryšavým a hnedým vlasom. Spolu sa dobre dopĺňajú a ako býva zvykom, tieto mono tiene sú pecka čo sa týka pigmentácie. Naozaj ich intenzita už pri nanášaní štetcom alebo aplikátorom je viac ako skvelá a pri použití na mokro sa ešte znásobí. Tiene sú maslovité, dobre priľnú na očné viečko a vytvárajú 3D efekt :-) Všimla som si že ak ich vklepem hoc aj prstom, sú na oku sýtejšie ako keď použijem štetec, takže štetec odporúčam skôr na blendovanie.
001 a 003


Lakmi na nechty štandardne nič nepokazím, vydržia úctyhodné 4 dni bez olúpania, ale závisí to aj od odtieňa, vo všeobecnosti tmavšie odtiene mám otestované, že sa začnú lúpať trošičku skôr. Lak mám v odtieni burgundy, ktorý dokonale ladí so zvyškom kolekcie Lip Stainom aj ceruzkou na oči. Krásna trendy farbička a ten lesk aj bez top coatu to je tiež niečo, čo stojí za zmienku.

Novinkou je aj MADE TO LAST LIP DUO, tekutý lipstain z jednej strany ako rúž a z druhej ako lesk a fixátor v jednom. Myslím, že podobný rúž mám od Dermacolu a je to ten najtrvácnejší rúž, vydrží ozaj dlho a nejde ani za nič odlíčiť. Podobne je to aj pri tomto rúžiku v odtieni Exclusive Burgundy, vydrží jedlo aj pitie a nezanecháva stopy na obrúskoch či pohári. Menšia nevýhoda môže byť, že v prvej vrstve troška šmuhovatie je nutné sa s ním vyhrať, tiež sa hodí kontúrka pre presnejšie tvary pier. 

 V rovnakom odtieni je aj ceruzka na oči, maslová, trvácna, vysúvateľná, opäť top kvalita a iba chválim. Vynikajúco sa s ňou pracuje. 
mono očné tiene, rozjasňovač, ceruzka, tekutý lipstain

Páčil sa vám dnešný článok? Teším sa na vaše reakcie.
Majte sa krásne! :-)

9 komentárov

  1. Jéé, moc hezky jsi produkty nafotila :) já se značkou Pupa žádné zkušenosti nemám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fotenie je hra, milujem to :-) mala by si to napraviť a skúsiť minimálne na začiatok nejaký lak alebo ceruzku na oči :)

      Odstrániť
  2. tiež si myslím, že ich produkty sú fakt fotogenické, ale aj ty si to krásne odfotila. Ja mám Pupa Milano veľmi rada, hlavne rozjasňovače, ale tie lícenky vyzerajú veľmi roztomilo <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, mňa baví sa s tým vyhrať, niekedy však to zhltne dvojnásobne toľko času, len kým pripravím fotky :) na rozjasňovačoch ulietavam aj ja :P

      Odstrániť
  3. Opravdu moc hezké fotky. Já si od Pupy jen jednou koupila lak na nehty a byla jsem velmi spokojená. Jinak nic jiného jsem od nich neměla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skús matké rúže/lesky, ceruzky na oči, tým nič nepokazíš, budeš milo prekvapená :)

      Odstrániť
  4. Oni mají tak nádherné obaly! :) Já ještě nic od nich nezkoušela, ale ty laky na nehty se mi hodně líbí, mají totiž výběr skvělých barev. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Od Pupy mam najradsej laky, maju naozaj velku skalu odtienov. Mozes mi prosim prezradit odkial je ten nadherny plameniak v ramiku?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Flaminga som objednavala cez ali, ramcek bol darček...mi napis cez insta lebo tu neviem vlozit link, ak chces :)

      Odstrániť