parfums HAUL

nedeľa 3. júla 2016

Ahojte kočky!
Znova tu mám pre vás nákupný článoček, tentokrát pôjde o kozmetický haul zo stránky parfums.sk. Na tejto stránke veľmi rada nakupujem a dá sa povedať, že nakupujem kozmetiku takmer vždy iba na tejto stránke. Ceny sú tu neporovnateľne nižšie ako v klasických obchodoch a sortiment značiek sa neustále rozrastá, nájdete tu notoricky známe značky ako Benefit, MAC, Clinique, Victorias Secret, Lancome, Chanel, Jimmy Choo ale aj veľa iných dotupnejších značiek a najnovšie i obrovský výber bio produktov.

Dnes by som vám teda rada ukázala, čo som si zo stránky parfums.sk objednala naposledy a čím som si spravila radosť. Ide o taký menší nákup, ale možno vás inšpiruje.

Tentokrát som sa rozhodla znova pre šampón od Biodermy, pretože je to najlepší šampón na trhu, aký existuje na seboroickú pokožku hlavy. Áno, seborea je hnusná vec a nepustí sa vás ani v lete, keď chronický stav troška zmierni slniečko. Šampón Bioderma Nodé DS+ som už mala opakovane a rada po ňom siahnem opäť. Po prestávke so šampúchmi a Vichy na mastné lupiny či bio šampóne od Bione, si už znova pokožka hlavy žiada čosi účinnejšie a silnejšie. Ide o skvelý krémový šampón, ktorý plní zároveň i úlohu kondicionéra a lieči vlasovú pokožku tým, že zabraňuje množeniu kvasiniek Malassezia, ktoré seboreu vyvolávajú.
Z potravín som siahla po chia semienkach značky Wolfberry Superfoods a plánujem si ich pridávať do smoothie alebo iba tak do jogurtu. Chia semienka sú bohatým zdrojom omega-3 a -6 mastných kyselín, vitamínov, minerálov a vlákniny. Obsahujú až dvakrát viac vlákniny ako obilné vločky, päťkrát viac vápniku ako mlieko a pätnásťkrát viac horčíku ako brokolica. Ďalej sa v nich nachádzajú vitamíny skupiny B, C, A, E a 26 % omega-3 a -6 mastných kyselín. Semienka majú veľmi vzácnu schopnosť, dokážu na seba viazať vodu , a tak sa skvelo hodia do pokrmov pretože postupne uvoľňujú v tele nenasýtené mastné kyseliny. Za cenu jedného sáčku som dokonca dostala dva.

Nezabudla som ani na drobnosť. ktorú venujem do mega super letnej giveaway, kde si budete môcť zasúťažiť o boxík plný kozmetických lahôdok. Vybrala som pre vás balzam Carmex, ktorý si veľa z vás chváli, takže sledujte blog, pretože súťaž spustím už čoskoro.
Zloženie

Hlava
frézia, citrón, vodný melón
Srdce
konvalinka, ľalia, fenykel
Základ
santalové drevo, céder, pižmo

Ako čerešnička na torte je Panier des Sens Sea Fennel parfémová voda pre ženy, čiže s vôňou morského fenikla. Dám vám sem zloženie a posúďte samé. Je to veľmi zvláštna vôňa, atypická ako morský fenikel vôbec. Pravdepodobne ju darujem sestre ako darček, pretože tá teraz používa iba bio kozmetiku a parfémy s veľmi jemným zložením.

Teším sa na Vaše postrehy!


3 komentáre

  1. Jee, skvělý nákup! :) Musím říct, že bych si vybrala všechno. :) Především parfém podle složení by mi určitě padl do noty. :)
    Jinak o seboroická dermatitidě slyším od tebe poprvé a je mi to líto. :( Nepomohl by na to alespoň trošku kokosový olej? To je přeci chodící zázrak. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skúšala som a naopak oleje seboreu ešte zhoršia, nesmie sa dávať akýkoľvek olej na pokožku hlavy...je to ako začarovaný kruh, bio šampóny sú slabé a tie z lekárne strašne vysušujú, tak ich musím kombinovať a snažím sa jesť čím viac vitamínov a minerálov, sladkosti sú tabu :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Carmex mám aj ja, a za mňa je to ten najlepší balzam na pery :D krásny nákup! :)

    OdpovedaťOdstrániť