PUPA MILANO REVIEW

sobota 2. januára 2016

Žienky,
beauty maniačky a všetky dámy, ktoré holdujete dekoratívnej kozmetike talianskej značky PUPA-dnes si prídete na svoje, preto sa pohodlne usaďte, bude to megarecenzia! Nechajte sa spoločne so mnou uniesť prekrásnou sviatočnou kolekciou noviniek a limitiek od PUPA MILANO, mne samej to pripadá ako výlet do rozprávky a nie ako klasická bežná recenzia.

Toľko zlatej nádhery, žiarivých metalických farieb, elegancie s dávkou rafinovanosti, ale i hravosti s nádychom retra - to nájdete jedine u značky Pupa :-)

Začneme netradične, a to u nechtíkov. Kedy experimentovať ak nie počas sviatočného obdobia nabitého plesmi či silvestrovskou zábavou? Nová kolekcia s názvom Stay Gold bola stvorená na počesť Vianoc 2015 s myšlienkou elegantného, trblietavého a zvodného vzhľadu. Zlatá, červená a trblietky či špeciálne efekty-to k Vianociam patrí a Pupa jednoduho trafila do čierneho. Veď už iba pohľad na farebné prevedia lakov, prekrásne odtiene, font písma či štýlové zlaté vrchnáky mi dáva jasné znamenie, že sklamaná určite nebudem. Práve naopak :-) 
Kolekcia obsahuje:
  • LASTING COLOR GEL - laky na nechty so sklovitým efektom v 2 odtieňoch: 134 Deep Burgundy a 135 Luxurious Gold  (4,90-)
"Revolučné zloženie s gélovitým efektom zabezpečuje, že nechty budú super lesklé so sklovitým vzhľadom. Zloženie bohaté na živice, ktoré vytvárajú dokonale lesklý a plný film."
  • DIAMOND DUST- 001 Glowing Black efektný lak s dúhovými odleskami  (3,90-)
  • GOLDEN PLUMAGE- 001 Golden Plumage lak s efektom zlatého peria  (3,90-)
Dva základné laky a dva zdobiace povrchové laky ponúkajú možnosť voľne ich medzi sebou kombinovať, experimentovať, ja odporúčam použiť všetky štyri a výsledkom sú krásne, extravagantné trendové nechtíky. Laky na nechty Lasting Color gel majú inovatívne zloženie , čo znamená, že na nechtoch sa nielenže extrémne lesknú ale i necht ako keby vyplnia a vďaka 3D textúre vyzerá plnší a hladší. Laky sú rýchloschnúce, čo je samozrejme obrovským plusom a ako ďalší vnímam štetec, ktorý je fakt veľký a plochý a obsiahne tak celý necht v jednom kroku a nerobí po nechtoch prúžky, čo ja osobne neznášam. Lakovanie je easy, fakt. Povrchové laky sú úžasné, ale práve kvôli ťažšiemu odlakovaniu ich často nepoužívam. Pri týchto od Pupa som ochotná obetovať seba i odlakovač, pretože na rovinu, bola by ich škoda nechať len tak stáť, najmä ak vyzerajú fantasticky. Najnovšie je v drogérii dostať už i lak s ktorým odlakovanie práve takýchto lakov ide jednoduchšie. Akiste vás zaujíma výdrž, lak drží tak 4-5 dní, čo nie je vôbec málo. Suma sumárum lakmi od Pupy jednoducho nikdy nešliapnete vedľa, je to artikel tešiaci sa obrovskej obľube, čo vidím i u svojich kamarátok!


 Pokračujeme produktami na pery, tekutými rúžmi Matt Lip Fluid. Ide o absolútne, priam dokonale matné rúže v luxusných zlatých dizajnovo exceletne zvládnutých obaloch. No nie sú krásne? Tým, že balenie pripomína skôr lesk na pery ako rúž, umožňuje i aplikátor vysokú presnosť a perfektne vykreslené pery. S nanášaním nemám absolútne žiaden problém, čo býva u mňa kameň úrazu pri sýtych farbách. Takto je to pre mňa ďaleko jednoduchšie, pomocou aplikátora je menšia šanca že to pokazím :-D Ako som už spomínala rúže sú extra matné. Perfektne priľnú na pery a dodajú im hebký zamatový finish. S priľnavosťou je spojená aj rýchlosť zasychania, rúže treba nanášať dosť rýchlo. Taktiež výdrž stojí za zmienku. Dovolím si tvrdiť, že rúž bez micelárky alebo poriadneho odličovača iba tak nezotriete! Rúž drží ako prilepený, pre sýtosť farby sa však môže opätovne naniesť. Ak aj jem či pijem nerozpíja sa a nemizne rýchlosťou blesku. 
Celkovo je Matt Lip Fluid dostupný v 3 odtieňoch:
  • 001 Pure Skin (9,90-)
  • 002 Hot Red
  • 003 Charming Burgundy
Mám prvé dva odtiene, ale viacmenej požívam iba ten neutrálnejší, ktorý mi viac pristane. Na červené rúže si pripadám príliš bledo až mdlo, miestami ako ruská turistka :-) Ale ak sa opálim, už to neberiem tak tragicky. Nato, aby efekt stál ozaj zato je potrebné pery pripraviť. Hydratovať ich buď pomocou balzamu, kokosového oleja, prípadne použiť peeling na pery, aby sa odstránili všetky šupniky a ostali iba hladké pery. Ak nemáte doma peeling na pery nezúfajte, med je v tomto smere skvelým pomocníkom. Stačí nim potrieť pery a vualá...hor sa do líčenia!

swatche/ 002 Hot Red/ 001 Pure Skin
 Produkty, ktoré som si obľúbila ako prvé, sú mono očné tiene taktiež z limitovanej edície Stay Gold! Líčíla som sa nimi totiž na najväčšiu akciu roka, a to firemný ples :-) Výsledok bol dokonalý. A pýtate sa prečo? Jednoducho...
"Revolučné zloženie, jedinečnej zmyslovosti, kombinuje dokonalú zmes silno maľujúcich čistých pigmentov a perál extrémnej žiarivosti. Čistá a metalická farba je plná rôznorodých odleskov.
Trojrozmerný exkluzívny dizajn vyzdvihuje bohatosť textúry."

Na mono tiene som ako blogerka už takmer zabudla, stále používam iba paletky, ale majú niečo do seba. Sú ľahké, možno nie celkom spratné ak ich máte doma tridsať ale líčenie v jednom odtieni teraz opäť letí. Tieto Pupa tiene v čierno-zlatom plastovom obale sú skrátka vydarené. Obsahujú i malý penový aplikátor vďaka čomu sú i dobre prenosné. Pigmentácia je number one. Zlatý odtieň používam na pohyblivé viečko a čiernym ešte zvýrazním vonkajší kútik a spodný kraj oka. Pomocou prsta dosiahnem ešte o niečo väčšiu pigmentáciu a žiarivejší vzhľad ako pomocou štetca. Metalické očné tiene možno použiť namokro i nasucho, pričom pri mokrom vzhľade sú metalické odlesky ešte silnejšie! Ako jediné mínus vidím vyššiu cenu, inak pecka!
Tiene sú dostupné v 4 farbách:
  • 001 Black Refined (9,90-)
  • 002 Pure Skin
  • 003 Charming Burgundy
  • 004 Golden Light
MULTIPLAY ceruzky na oči s trojakým použitím a špongiou na rozotieranie dopĺňajú líčenie očí v rovnakých odtieňoch ako očné tiene. 
Môžu sa použiť troma rôznymi spôsobmi, odtiaľ názov Multiplay:
  • kajalová ceruzka
  • linka na oči
  • očný tieň
Osobne zlatú očnú linku využívam ako podklad pod očné tiene, pomocou špongie vyblendujem a nanesiem očný tieň Golden Light. Pri čiernej ceruzke nachádzam jej využitie skôr ako kajalovej ceruzky, vďaka čomu sa pohľad prehĺbi. Obe linky majú krémovú textúru a dobre držia, pre mňa sú to opäť raz vydarené produkty. Cena je 6,90.
swatches/ Black Refined/ Golden Light Multiplay and Eyeshadows

VAMP! EYELASH CURLER KIT

 Dostávame sa ku kozmetickej sade, konkrétne Vamp! Eyelash Curler Kit, čo je sada na vytočenie a zvýraznenie mihalníc v peknej darčekovej kozmetickej taštičke. Kliešte na vytáčanie mihalníc som vo svojom živote asi ani raz nepoužila, a tak je najvyšší čas. Asi nemusím písať ako sa používajú. Jednoducho by mali riasy viac vytočiť a predpripraviť ich tak na nanesenie maskary.
 Mascara Vamp! je revolučnou riasenkou pre veľké riasy a nadmerný objem. Nemám voči nej výhrady, klasifikovala by som ju do kategórie lepších riaseniek. Riasy rozčeše a predĺži a čo je dôležité, neopadáva mi z rias počas dňa. U viacerých riaseniek ma to rozčuľuje, ale táto to nerobí a nerozmazáva sa ani nedrolí. Objemom umelých rias by som to asi nenazvala, ale troška dramatického efektu v pohľade dodá.

"Chceli by ste mať úžasné oči filmových hviezd už za niekoľko sekúnd?
S Vamp! riasenkou budú Vaše oči vyzerať tak dramaticky, ako umelé riasy, a to bez starostí s ich nosením.  Ťah po ťahu naberá objem mimoriadnu veľkosť, pre silné, plné a mimoriadne husté riasy.
Výsledok? Očarujúci, bez akýchkoľvek pochybností! Neporaziteľne drží a nerozmazáva sa."

Cena tejto kozmetickej sady je 12,90

STAY GOLD! EYESHADOW PALETTE & STAY GOLD! HIGHLIGHTER
 "Originálne zloženie s exkluzívnymi dúhovými a trblietavými perlami, na vytváranie svetlých miest na vystupujúcich častiach tváre a na obohatenie mejkapu efektom trblietania číreho zlata. Hodvábna textúra a exkluzívne elegantný trojrozmerný dizajn v tvare vystupujúcej mriežky, poskytujú pri každom dotyku jedinečný zmyslový zážitok."

Medzi produkty, do ktorých som zbláznená patria istotne rozjasňovače. Dala by sa z toho vyčleniť samostatná kategória lícenky a rozjasňovače u mňa doma. Bez rozjasnenia pleti sa nepohnem na krok asi ani na jediný deň v roku, pre mňa je to skrátka súčasť každodenného líčiaceho rituálu (a to som pre pár rokmi ani nevedela čo to je?!). Ak by ste si v Pupe nič nevyhliadli, o čom pochybujem, z krásy tohto rozjasňovača by ste sa až rozplakali tak by ste ho chceli....Je to skrátka jedným slovom nádhera! 3D vystupujúci povrch v tvare mriežky, hodvábna textúra v zlatom, na prvý pohľad do medena bijúcom odtieni a exkluzívny obal so zrkadielkom. Skrátka luxus. Na veľmi bledej pokožke by mohol rozjasňovač vyznieť komicky, ale ak máte čo len zdravý odtieň pokožky, neviem si predstaviť lepší rozjasňovač. Vždy si zvýrazňujem nos, lícne kosti i miesto pod obočím. Balenie tohto rozjaňovača i pri dennej spotrebe vydrží na veky vekov, takže sa oplatí zainvestovať 12,90.

 Luxusným kúskom, ktorý ma chytil nemenej za srdce je i táto paletka 4 kompaktných očných tieňov s efektom púdru. Paletka má opäť čierno-zlatý dizajn okrem zrkadielka vo vnútri obsahuje i obojstranný penový aplikátor na nanášanie tieňov. Mimoriadne hodvábna a roztierateľná textúra spája schopnosť tónovania a farebnej výkonnosti púdru so zmyslovosťou krému pre efekt “tekutého púdru”. Odtiene paletky sú presne podľa môjho gusta a skvele sa dopĺňajú. Na očných viečkach zanechávajú saténový finish plný odleskov. Kto používa iba matné očné tiene, toto asi nebude nič preňho. Mne sa táto paletka páči a za cenu 12,90 je skvelá voľba.
swatch 
Naj naj naj produktom Pupa Milano je pre mňa jednoznačne Pupa Cat. Je to tá najroztomilejšia mačka na svete (asi preto, že je neživá) a skvelou reprezentantkou celej kolekcie Pupa Cat. Je guľatá, okatá so zamatovým povrchom a chvostíkom, vďaka čomu bude stáť v pozore a hrdo sa vynímať ako pravá mačička na kozmetickom stolíku či poličke. V šuflíku by jej bola škoda, zaslúži si čestné miesto. Z boku sa otvára a postupne sa dá vyklápať, spolu obsahuje stredovú časť a dve pohyblivé postranné krídla, plus penový aplikátor. 
Pupa Cat je multifunkčná mačička, obsahuje líčidlá:
  • na tvár: 1 kompaktná lícenka, 2 univerzálne líčidlá, 1 korektor
  • na oči: 1 podkladová báza pod očné tiene, 6 očných tieňov, 1 aplikátor
  • na pery: 9 leskov
Nie všetky farby sú pre mňa využiteľné, no napriek tomu je to pre mňa absolútne top produkt z pohľadu prevedenia, nápadu, kreativity a kvality :-)
Cena: 21,90

Druhou kozmetickou sadou je PUPART sada v neprehliadnuteľnom retro lesklom obale s červenými bodkami. Musím uznať, že sada je krásne navrhnutá a obsahuje líčidlá na tvár, ale i na oči a pery. Oveľa viac sa mi však pozdáva Pupa Cat. Farby tieňov však nie sú moja šálka kávy, lesky na pery sa mi páčia o čosi viac. Cena paletky je 21,90.

Ak ste sa dočítali až sem, na samý koniec, ďakujem vám za pozornosť a zároveň mám pre vás skvelú správu!
Práve beží výpredaj PUPA MILANO až do výšky -50% !!! Platí do 7.2.2015. Utekajte si po svoje poklady za akčné ceny :-)

7 komentárov

  1. Všechny produkty vypadají krásně! Paletky jsem si zamilovala na první pohled ♥
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fuha, to byla délka:). To balení je úžasné, hrozně se mi líbí. O této značce jsem četla poprvé, celkem jsi mě nalákala. Tak mrknu na výprodej :)
    Www.thepearlsofmylife.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :) Moc pěkný článek už se teším na další. Tvůj blog mě moc zaujal :) Moc pěkný design, milá autorka a prostředí :) Určitě se mrkni na můj blog a staň třeba pravidelnou čtenářkou!;)
    http://thevalerine.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článek, hodně jsem se inspirovala a k své PUPA tekuté rtěnce si pořídím asi dalšího kamaráda od téhle značky, vypadá to, že je vážně fajn :)

    Nikola Mills

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi dobrá recenzia :) Ja som minule išla okolo obchodu a hneď ma zaujali ! :)
    Aďulik Sun

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Obaly těchto produktů jsou vážně krásné! A celkově na mě tato značka působí skvělě, moc ráda bych někdy něco zkusila. :) Nejvíce mě lákají ty tekuté rtěnky - hlavně ta první a paletka 4 očních stínů. :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pekná recenzia :) Jedine čo by som podotkla sú fotky, ktoré mi prídu akoby si tam dala nejaký filter. To potom môže skresľovať farbu produktov :) A tá špirála bola rozmazaná ( samozrejme nejde o urážku tvojho článku len ťa chcem posunúť ďalej inak veľmi pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť