Sun Essentials

streda 29. júla 2015

Hi guys,
s vrcholom leta každá žena rieši ťažkú dilemmu odtieňa svojej pokožky a snaží sa vyzerať čo najlepšie. Mnohé ešte pred odchodom na dovolenku navštívia solárium, alebo na seba vylejú olivový oleja vypečú sa dozlatista ako kurča. Pre krásu je každá žena schopná urobiť čokoľvek a neraz zájsť i do krajností. Symbol vyššej vrstvy v minulosti-alabastrovú pleť vystriedal kult bronzovo opálenej pokožky

S opaľovaním sú však spojené nemalé úskalia a riziká, v tom lepšom prípade spálená koža po pobyte na slnku, v tom horšom-karcinogénne ochorenia. Byť zdravý a zároveň opálený však nie je fatamorgána- i v tom prípade ak ste vyslovene fototyp č.1 s pehami, bielou pokožkou a svetlými očami. Len je proces opaľovania u týchto ľudí zdĺhavejší, no o to bezpečnejší a zdravší.

Mýtov o opaľovaní je viac než dosť a stále sú hojne prezentované, no v skratke si zapamätajte, že stále platí, že i v tieni slnko opaľuje, taký mrak prepúšťa až 80 % žiarenia a to, že je na produkte napísané, že je vodeodolný neznamená, že sa nikdy nezmyje. Je potrebné ho opakovane nanášať aspoň každé 2-3 hodinky, záleží od pobytu vo vode. 

..Predstavujem vám moje Sun Essentials...
 Horúcou novinkou u mňa doma je nestarúca značka z lekárne Daylong
poskytuje spoľahlivú UV ochranu po celý deň
"Daylong™ predstavuje vedecký prístup k ochrane Vašej kože pred negatívnymi účinkami slnečného žiarenia. Kombinuje medicínsky prístup s optimálnou kvalitou, výnimočnou ochranou a vynikajúcim pocitom na koži."

Produkty Daylong sú vo forme špeciálneho lipozomálneho lócia, a tak ponúkajú špecializovanú ochranu pred UVA a UVB lúčmi, práve i kvôli svojej odolnosti či už voči sladkej alebo morskej vode. Ľahko sa rozotierajú, rýchlo sa vstrebú a ošetrujú kožu s Aloe vera a vitamínom E, neobsahujúc pri tom žiadne prídavné konzervačné látky či parfum.
 Daylong ultra SPF 25 Stick je fotoprotektívna tyčinka, ktorá pripomína balzam na pery. Jej úlohou je chrániť pred nežiadúcim žiarením akrálne časti tela, ktoré sú najviac vystavené slnku a teda podliehajú vyššiemu riziku, že sa spália-nos, uši, pery...U mňa býva zvykom, že si hneď prvý deň spečiem nos a potom sa mi lúpe a lúpe a nemá to konca. Produkt som uvítala a som s ním spokojná-stačí ho naniesť tesne pred kontaktom so slnkom, a vôbec nemusí ísť o slnenie sa pri vode, stačí i klasické nakupovanie v meste či cesta z práce a pri týchto teplotách a ostrom slnku sa môžete veľmi rýchlo opáliť ako idiot, naozaj :-) Produkt je vysúvateľný a vonia neutrálne, miestami sladko a po ovocí, na perách nesmrdí, ba naopak je veľmi príjemný a konzistenčne jemný a rozotierateľný.
Daylong regular SPF 15 je opaľovacie mlieko so slnečnou ochranou pre fototyp č. 3 až č. 6, avšak ja som fototyp č. 2 a prípravok používam vyslovene, keď sa opaľujem doma na balkóne alebo maximálne na záhradke. Mlieko je odolné voči vode, čo ale ja pri tomto SPF nevyužívam a ošetruje a zároveň chráni kožu vďaka obsahu Aloe Vera a vitamínu E. Neobsahuje žiadne PEG látky ani parfumy a podobne. Je bielej farby a pokožku nemastí ani nijako nezaťažuje. Nanáša sa aspoň 20 minút pred pobytom na slniečku a ak by ste si nevedeli vyrátať, ako dlho vás prípravok ochráni pred slnečnými lúčmi, stačí SPF faktor, v našom prípade 15 vynásobiť 15 minútami :-)

Čo vy a opaľovanie? :-)


8 komentárov

  1. Daylong poznám a som s nimi spokojná, najradšej mám ľahké locio, po ktorom sa necítim mastná. Navyše tieto ich nové obaly pôsobia omnoho krajšie než tie predchádzajúce. Daylong sa dá navyše zohnať za omnoho prijateľnejšiu cenu ako iné lekárenské značky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tie okuliare som si teraz objednala .. vyzerá to super :)
    Pozývam ťa na moju giveaway : http://aduliksun.blogspot.sk/2015/07/giveaway-chcem-vam-podakovat.html :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě se hrozně líbí světlá pokožka, v létě se záměrně ani neopaluji, hlavně proto, že mě to nebaví, vždy jenom dostanu trochu barvu z pobíhání venku, abych nebyla úplně bílá mezi všema opálenýma :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa nejak cielene už opaľovať nezvyknem, nejak ma to nebaví. Radšej ako doplnok pri pohybe :)
    Daylong ma v minulosti vždy odradili svojimi obalmi, ale tieto vyzerajú výborne, takže by som ich možno aj skúsila :)

    Filmy na upršané dni

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Slunčení brýle mám úplně stejné!:D Jinak daylong jsem také jednou měla, ale víc mi vyhovuje Bioderma:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Oba vypadaji skvěle
    terin98.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Daylong je aj u mňa jednoznačným Must have :)

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY Playboy - Play it Wild

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ešte som niš od tejto značky neskúšala a pravdu povediac som ju nikde nevidela. Ja rada používam opaľováky Garnier, ktoré obsahujú v sebe mierny shimmer, no už minulý rok som ich takmer nevedela zohnať, tak neviem, či sa prestali vyrábať alebo čo.
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť