Ženy očami mužov...tak ako to vlastne je ???

streda 19. novembra 2014

Bol nudný utorkový večer a mne v hlave skrsol šialený, a predsa úplne bežný nápad. Čo takto využiť čas, chuť a energiu spraviť si menší prieskum? Je tomu už nejaký rok, čo som registrovaná na jednej známej zoznamke (nebudem menovať, ale pokec to nie je, relax). Zavítam tam tak raz za pol roka, keď sa cítim naozaj skleslo a znudene a zaujíma ma čo sa za ten čas udialo. No dobre a teraz pravdu-zavítam tam vtedy, ak sa chcem raz za čas v skutku pobaviť nad vzorkou ľudí, čo tam chodieva. Nemusím robiť nič, iba sa pripojím a správy začnú chodievať samé. To by ste neverili, čo všetko tam môžete vidieť na vlastné oči! Ešte i americkí režiséri by z toho dokázali natočiť celovečerný film- či by to bola komédia alebo skôr horor, nevedno..... 
V každom prípade nemám v úmysle nikoho urážať, iba poukazujem na zopár postrehov. My ženy máme tendenciu veľmi rýchlo uveriť a ešte rýchlejšie sa namotať. Koľkokrát ste už na internete čítali, že zo zoznamky vzišla nehynúca láska alebo nebodaj sobáš. Ja si všímam takéto články často a i moje známe ma pravidelne zásobia peknou zbierkou pikantných historiek. Ten sa práve rozviedol kvôli inej, ktorú splašil na zoznamke, a už spolu stavajú dom. Alebo skôr ona splašila jeho, nebrala ohľad na jeho dieťa a z nehynúcej lásky je vlastne iba chamtivá zištnosť.
A čo nato my, večné romantičky s ružovými okuliarmi, no predsa nohami pevne na zemi a zjavne pri zmysloch? Skúsenosť (a i zdravý rozum) mi vraví, že kým príde ten sladký moment, a muž vášho srdca vám konečne nasadí na prst zásnubný prstienok, predchádza ho aspoň zo 10 debilkov, ktorý vám ten prstíček vykrútia alebo prinajmenšom schňapnú celú ruku.

Ale späť k zoznamkám, hovorím im aj studňa kreativity. Nikde inde na svete nezočíte toľko fotografických kreácii, póz, nápadov, tričiek bez rukávov, pavúčich vzorov, psích nadšencov, holých hrudí a cyklistických okuliarov ako práve tu.

Veci sa majú tak....muži dnes v ženách častokrát vidia matky- avšak skôr ich vlastné ako ich budúcich detí :-D.

Vo svojej podstate sa mužské osadenstvo na zoznamke delí na 2 skupiny (pozn. ako zadefinoval môj najlepší kamarát- podotýkam je to muž):

  • chlapci s nahými fotkami (rozumej hore bez), ktorí na to majú 
......a denne sa fikusia a potia v posilňovni, minú i posledné euro na proteíny a záprašky. Vedia, že za tú drinu si zaslúžia mať sexi fotky a prezentujú sa nimi do posledného slova a posledného milimetra na svojich spoďároch. Na stajling pred fotením si zapožičiavajú " retázky" a obojky od svojich milujúcich domácich miláčikov
  • chlapci s nahými fotkami, ktorí na to nemajú, 
......ale stratou súdnosti a poruchou zraku si myslia, že áno...

Prvý typ oplýva nevídaným sebavedomím a sexepílom, veď si je toho i dobre vedomý. Ako príklad nám poslúži obetný baránok, nazvyme ho Martin.
Martin bol navonok veľmi sympatický chlapec, pekne sa obliekal, staral so o seba, bol vtipný, ovládal pravopis a mal dobrú prácu. Načo bol však najpyšnejší nebol jeho face, charakter ani pekné oči, ale jeho sexy prehnane svalnaté body....bol ako to povedať kulturista telom i dušou. Jedol iba kura s ryžou a pil proteíny, podľa mňa i omáčky ku knedlíkom varil z tej proteínovej záprašky.  Pomimo toho však bol i veľký player a herec, no nie ľahko prehliadnuteľný. Všade mal vycapené fotky z posilky, súťaží, plagáty atď. Jeho však urážalo, že mú píšu baby a žiadajú od neho sex....ach ach....žeby naivita? Silne pochybujem!!!
Milý chlapče, ak by si nebol taký narcis, nezaspamoval by si si každý jeden profil holými fotkami v tangáčoch, nemusel by si čeliť týmto sexistickým útokom. Amen.
A ktorá zo žien si nakoniec ulovila Martinove srdce? Myslím, že sitom jeho abnormálneho alterega uňho napokon prešla o 6 rokov mladšia stredoškoláčka zo SPŠ, ktorá si rovnako ako on potrpí na kvalitné selfie a duckface a vo voľnom čase sa rada venuje cvičeniu.
Druhý typ je v našich končinách širokoplošne zastúpený o čosi viac-poznáte to, chlapi bez hanby a akejkoľvek súdnosti. Nemajú problém osloviť i Lady Dianu, princeznú z Walesu, takú o sebe majú mienku. Pravopis, vkus a to všetko okolo toho im je cudzie. Ľudovít Štúr by si pri nich hodil slučku, ak by ju aj nemal, uchýlil by sa k šnúrke od topánky. Sú doterní a neodbytní, neznesiteľní ako biolit!!! Prilepia sa a nejdú odlepiť. Im nevadí písať i 100 babám denne, hádam 1 odpíše, nie? Tak sa to oplatilo, či ?

...sem tam sa nájdu i typy pováh, ktoré aspoň majú snahu rozumne sa s vami porozprávať...alebo sa tak aspoň tvária....Opýtala som sa niekoľkých z nich, vrátane kamarátov, či by mi zodpovedali zopár otázok. Reakcie boli rôzne, ale milým správaním sa mi podarilo prelomiť ľady i prvotne zhrozené reakcie :-) Dbala som nato, aby boli priami, že veď predsa nerobia dojem na mňa, ale na vás, budúce čitateľky. Či boli úprimní vo svojich odpovediach je ťažko povedať, nakoľko muž je tvor špekulantský a často rozpráva, čo chce žena počuť ....ale už k samotným otázkam....

1.) Čo si predstavíš  pod pojmom ideálna žena ? Resp. žena tvojich snov?

Tommy, 26, Koder a grafik
Vzhľadovo - pekná tvárička a nie že z nej škrabem omietku. Dajme tomu ráno sa zobudím vedľa nej a sa zľaknem. Mala by byť nižšia ako ja (mám rád ten pocit, keď sa jej pozerám do očí a nie do výstrihu), štíhla a s úsmevom, ktorý ma rozžiari keď sa na ňu pozriem a so šibalskými očami (nič také, že keď sa na mňa pozrie, tak má smrť v očiach). Povaha: nenávidím zlatokopky, teda niečo čo je so mnou iba preto, že sa mám dobre a chce po mne každý týždeň kabelku za to, že mi večer dá...hlavne mi musí povahovo sedieť, teda byť veselá, mať i  nejaké IQ a nebude sa s ňou dať rozprávať iba o móde a o tom, kto koho podvádza, pletky o nezmysloch...skrátka inteligentná... + taká, ktorú môžem vziať do spoločnosti medzi slušných ľudí a nebude mi robiť hanbu z toho, ako sa správa. Taká,ktorá sa nebude báť urobiť sem tam aj nejakú strelenú vec typu, ideme na víkend do Ríma, tak nebudeme teraz špekulovať prečo práve tam."

Viktor, 29, obchodný manažér
"Ideál neexistuje,  ale mám v podstate len jednu požiadavku a tou je inteligencia. Tá v sebe zahŕňa vlastne všetko, čo by každý normálny človek mal v sebe mať a to je sebaúcta, úprimnosť, vernosť a ochota ku kompromisom." 

Jaro, 29, vedúci technickej kontroly
"Ideál neexistuje, jedine keď vo sne. Je to o kompromisoch... ale skôr ma ten ideál zaujme viac duševne ako zovňajškom."



Radovan, 34, barman

"Ideálna žena je pre mňa žena, ktorá vie čo chce. Dokáže byť úprimná a to maximálne. Žena, ktorá pozná  čo je to vernosť. Ideál je však pre mňa skoro neexistujúci pojem,  no popritom ide len o tieto tri body a nič iné."



Ľubomír, 32, elektrikár
"Po prvé musí byť sympatická. Hlavne mne, na názore iných mi nezáleží. Mali by sme mať spoločné záľuby, aspoň zopár, alebo aspoň jednu. Mala by mať pre mňa pochopenie, byť skromná a usmievavá. A skôr jednoduchá. "

Garah, 32, DJ
"Ideálna žena je žena, ktorá vyhovuje mne a mojim potrebám."

Tomáš, 27, živnostník
"Ideálna žena je tá, ktorá pochopí srandu , vie navariť , upratať ale aj zabaviť sa. Hlavne má vzťah k deťom."


2.) Aký máš názor na súčasný trend u žien-umelé vlasy, prsia, nechty, mihalnice, obočie, vytrénovaná postava a pod. Priťahuje ťa tento typ žien alebo skôr odpudzuje?



Garah, 32, DJ

"Ak sa žena vie upraviť a nepreháňa to, tak nemám nič proti."



Peter, 30, budúci starosta
"Môj názor je neutrálny. Existuje milión ľudí, milión chutí.  Neodsudzujem ľudí, ktorí  sa skrášľujú. A nemám nič proti pekným ženám."


Radovan, 34, barman
"Umelé prsia sú absolútne nevyhovujúce pre mňa.  Hnusí sa mi to...umelé nechty a ďalšie veci ako doplnok do spoločnosti, samozrejme s mierou, uvítam."


Jaro, 29, vedúci technickej kontroly

"Nemám nič proti umelému prilepšeniu, ale niekedy je menej viac. Ak sa to žene páči tak kľudne, ale neprehnať to,  lebo potom to už nie je o tej žene ale o niečom, na čo sa chce podobať...."

Ľubomír, 32, elektrikár

"Tak malo by sa ísť s trendom. Je pekné, keď sa žena o seba stará a ešte k tomu keď jej vďaka tomu stúpa sebavedomie. No mne osobne sa viac páči jednoduchosť. Niekedy je menej viac. Čiže úprava vlasov, nechtov, obočia keď to nieje extrémne môže byť len plusom pre dievča. Prsia nie sú také dôležité. Jedine pri behu, pred cieľom občas rozhodujú centimetre."

Tommy, 26, Koder a grafik

"Ja mám rád, keď má žena všetko tam, kde má mať...a je prirodzená....Na diskotékach som vídaval umelé baby dosť často a väčšinou som si o takej žene urobil obraz do sekundy. Len vo veľmi málo prípadoch to bolo vyvrátené."

Viktor, 29, obchodný manažér
"Takto, inteligentná žena nič z vymenovaných nepreženie, pokiaľ nechce zo seba z mne nepochopiteľných dôvodov urobiť štetku. Všetky tie  "vylepšenia", ktoré ponúka súčasná doba sú fajn, pokiaľ sú v medziach normy, no ja mám aj tak radšej prirodzené ženy, ktoré sa o seba starajú, ale prirodzene. Ak by ale moja priateľka alebo manželka hlavne po pôrode túžila z dôvodu "doriadeného" tela po nejakom tom vylepšení a pomohlo by jej to k tomu, aby sa sama sebe znova páčila, tak by som s tým vedel žiť. Pre zodpovedanie otázky ale úprimne poviem: priťahujú ma dokonalé ženy tak ako každého zdravého chlapa, ale mať ju doma by som pravdepodobne nechcel."



Pavol, 28, podnikateľ
"Nepriťahuje...postavu chcem aby mala normálnu, žiaden extrém..ostatné nemusí byť."

Tomáš, 27, živnostník
"Nemám rád veľmi umelé slečny. Páči sa mi, keď je slečna jemne namaľovaná, vkusne nahodená, má urobené nechty ale decentne, nie pol metrové Umelé prsia, vlasy a celkovo botoxové slečny neznášam. Mám rád prirodzenú krásu."



3.) Čo ti napadne, ak sa povie prirodzená krása? Je podľa teba tento pojem stále aktuálny a žiadúci? Z pohľadu teba ako muža.


Tommy, 26, Koder a grafik
"Áno tento typ žien je veľmi žiadúci u chlapcov, ktorí sú normálni...teda ja nechcem priateľku, ktorá dbá o svoj vzhľad viac ako svoje vnútro...nemachlí sa ako medvedík čistotný a je proste prirodzená. Maximálne si dá očnú linku a je proste pekná."

Viktor, 29, obchodný manažér
"Áno s veľkým A! Cením si každú prirodzenosť a úprimnosť."

Jaro, 29, vedúci technickej kontroly
"Prirodzená krása, tú by asi chcela mať každá žena. Ráno sa zobudí a nemusí sa veľmi upravovať a je krásna. Páčia sa mi takéto prirodzené baby."

Radovan, 34, barman
"Prirodzená krása ...hmm ťažko povedať. Každý človek sa musí trochu upraviť skôr ako vyjde medzi ľudí. Takže neviem presne, ako mám na to odpovedať."

Ľubomír, 32, elektrikár
"Prirodzená krása. Niektorým ženám to pristane. Umyjem sa , oblečiem,  pekne voniam a som upravená. Tak som za prirodzenú krasu. Ale niekomu to svedčí a niekto potrebuje skrátka viac upraviť. Prirodzenosť nie je pre každú babu."


Pavol, 28, podnikateľ
"Prirodzená krása? To je žena ráno o 6."

Tomáš, 27, živnostník
"Prirodzená krása je z môjho pohľadu pre mňa žiadúca. Mám rád, keď je žena prirodzená a jemne nalíčená. Veď nemajú sa začo ženy hanbiť."

4.) Čo na žene vyslovene neznesieš? 

Tommy, 26, Koder a grafik
"Ak mi klame do očí (privádza ma to do nepríčetnosti), ešte k tomu keď viem, že mi klame. To je niečo strašné."

Viktor, 29, obchodný manažér
"Tá dnešná "moderná" doba, keď ženy samé seba nepokladajú za viac ako "objekty", ktoré sa chcú nechať "silným" pohlavím vykrmovať, nechať využívať a pôsobiť ako prívesok na Kováčskej ulici pred Jazzom alebo Retrom..."

Jaro, 29, vedúci technickej kontroly
"Faloš, pretvárka, hlúposť. Keď sa hrá na niečo, čo nie je."

Radovan, 34, barman
"Naivitu."

Pavol, 28, podnikateľ
"Vulgarizmy, pľuvanie."

Ľubomír, 32, elektrikár
"Klamstvo."


Peter, 30, budúci starosta
"Hlúposť, primitivizmus a naivitu."

Tomáš, 27, živnostník
"Na žene vyslovene neznesiem aroganciu, namyslenosť, nechuť pracovať."


5.) Čo ti naopak na žene ihneď imponuje?

Tommy, 26, Koder a grafik
"Úprimnosť aj keď niekedy bolí."

Viktor, 29, obchodný manažér
"Úsmev, ktorý je nevtieravý no predsa široký, hlasný no nie rušivý. Častý, no predsa zaslúžený."

Jaro, 29, vedúci technickej kontroly
"Úsmev, otvorenosť, vystupovanie.  V jednoduchosti je krása."

Radovan, 34, barman
"Ak je samostatná."

Ľubomír, 32, elektrikár

"Asi viac vecí. Každá žena má v sebe niečo iné,  čo dokáže chlapovi zaimponovať. Možno pohľad, u niektorej slovo, u niektorej skutok. Možno pocit istoty. Možno dobrý pocit z každej chvíľky strávenej s tou osobou."

Pavol, 28, podnikateľ
"Ak je sčítaná."

Peter, 30, budúci starosta

"Úsmev, pohľad a jej schopnosť vedieť vystupovať."


Tomáš, 27, živnostník
"Najviac mi imponuje inteligencia, ak sa môžem so ženou otvorene porozprávať a fakt chápe bežné veci v živote. Povaha a tiež výchova."

Upozorňujem vás, že niektoré z odpovedí som nijak gramaticky neupravovala, takže za vaše duševné zdravie po prečítaní článku nezodpovedám!!! ;-)))

Jozef, 30, živnostník v odbore stavebníctva
"Idealna zena pre mna je ta ktora bude primne stat v dobrom a zlom bude mi oporov vo vsetkom a budem citit ze sme jedno telo lebo ak jeden bude musiet odijast niekam tak mam bude smutno zasebov a sa budeme tesit a myslet na seba kym sa zase nestretneme.Tak ako kazdy muz tak aj.mne sa pacia urcite typi zien nevravim ze musi byt miss tak to nie ale urcite musi dbat uz len kvoli sebe o seba aby sa pacila hlavne sebe a ked sa donej zamilujem tak sa mi bude pacit aj ked sa rano prebudyme vedla seba...."

Aj s takýmto niečím som sa v priebehu prieskumu stretla, pán Jozef jednoznačne bodoval! Keď som napísala, že jeho gramatika ma natoľko umŕtvila, že už s ním bohužiaľ nemôžem ďalej komunikovať (písať), ospravedlnil sa mi a navrhol mi radšej telefonát! :-D Takmer som odpadla. Domnieval sa, a celkom správne, že v telefóne mi už jeho (ne)zmysel pre pravopis nebude prekážať. 

Tak si to pekne zhrňme ženy, chlapci sa snažili a viacmenej sa všetci zhodli na jednom, a to že sa viac prikláňajú k prirodzenému zjavu u dievčat. Robilo im ale troška problém, rozlišovať medzi dvoma odlišnými pojmami a tými sú-prirodzenosť a neupravenosť. Mnoho neupravených dievčat sa schováva práve za prirodzenosť a oháňa sa týmto prívlastkom neoprávnene, preto chlapcom ich nezorientovanosť prepáčime. Snažili sa byť úprimní i keď- schválne sa prejdite večer po meste, parku či nákupnom centre....koľko napočítate plastic dolls ťahajúcich pod ruku svojich mužíčkov, nesúc im kabelky a zobúc z ruky ako andulky. Ale aj taký je život.


Na záver ešte vtip od jedného z respondentov: "Snat idiota som zo seba nespravil. A vlastne ak ano aspon sa niekto ztoho pobavy." 

Tak čo, pobavili ste sa, dámy? :-)))


15 komentárov

  1. Me dostava, jak vzdy chlapi vsude odpovidaji, jak maji radi prirozene zeny. Pritom ve vysledku se urco vice libi zena nalicena, upravena, ktera o sebe vice dba a ne seda myska. Pritel mi jednou rekl, radsi at se neholim, nez abych se nelicila, k zene to patri.
    Beauty of pink

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni vodu kážu a víno pijú :-) Toto som tam zabudla spomenúť a prízvukovať, ale pobavila si ma :D

      Odstrániť
  2. a čo takto Jožo z Majera, ktorý sa na profilovke veeeľmi nápadne ponášal na Jamesa Blunta ? :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne ! :D To je muž môjho srdca, uhádla si srdiečko :-D

      Odstrániť
  3. No páni toto bol skvelý článok, zasmiala som sa na ňom a zároveň aj potešila, že sa chlapom tie umelé bábiky až tak nepáčia, počúvam to čoraz častejšie z každej strany, hlavne od chlapov a napr. môj brat ma dokonca aj za moje jemné líčenie dlho kritizoval, ale konečne pochopil čo je to upravenosť a že je fakt dôležitá. Teším sa na ďalšie podobné články

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma teší, si nevieš predstaviť ako som sa zasmiala ja, keď som to písala a hlavne, keď som spovedala mojich respondentov :D Niektorí sa ma pýtali, či si týmito otázkami hľadám frajera a neverili mi, že to chcem spísať seriózne do článku. No čo už, zlepšili mi deň a ja som sa snažila ho zlepšiť vám.

      Odstrániť
  4. uz davno som sa tak nezasmiala=super clanok.......aj ked na velky smiech,asi ozaj dnes staci....trochu si popisat s nejakym chlapom.....hm....no su to cudne zvieratka ti muzi:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada ze som ta rozosmala alebo lepsie povedane, moji respondenti ta pobavilY :-D

      Odstrániť