Movie Tips-filmy, ktoré musíte vidieť

utorok 25. novembra 2014

Ahojky,
cez víkend som sa aktívne venovala babysittingu Teddyho a spoločne sme si pozreli niekoľko fajn filmov, ktoré by bol hriech tu na blogu nespomenúť:-) Niektoré ma zaujali viac, iné o čosi menej, ale určite sa ich oplatí si ich pozrieť a vytvoriť si vlastný názor. Vybrala som si pre vás ozaj zmesku žánrov, od fantasy, sci fi až po drámy a komédie, na svoje si teda prídu všetci. Takmer určite ste už niektoré z týchto filmov stihli vidieť, pretože reklama na ne bola naozaj na každom kroku. Ale pridala som i pár tipov, o ktorých si myslím, že nie sú vôbec notoricky známe a sú napriek tomu rovnako zaujímavé a chytľavé. 

Tak teda začneme....lepšie raz vidieť ako 10x počuť, no nie ?

Fakjú pán profesor
Komédia
Nemecko, 2013, 117 min. 
csfd: 75%

"Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity."

Nemecká kinematografia sa tentokrát vyznamenala. Príbeh o uletenom učiteľovi, ktorý je bývalý bankový lupič a svoje úspory sa snaží vykopať spod školskej telocvične a to tak, že sa zamestná ako "učiteľ" a svojimi nevšednými učebnými metódami si získa nielen študentov ale i srdce svojej upätej kolegyne.  Čo by to bolo za školu ak by v nej neboli hlúpe a rozpustené decká, ktoré je potrebné naviesť na tú správnu cestu. Je to taká zkažená úča v mužskej, atraktívnej verzii. Perfektné hlášky, super zostava, rozhodne som sa bavila! Odporúčam všetkými desiatimi!

Heute bin ich blond
Dráma/Komédia
Nemecko, 2013, 115 min
csfd: 66%

"Snímek natočený na motivy skutečné události. Jednadvacetiletá Sophie právě nastoupila na vysokou, když u ní lékaři diagnostikovali rakovinu. Svět se jí obrátil vzhůru nohama, ale Sophie je bojovnice. Chce si užívat života se vším, co jí nabízí - sny, večírky, smíchem, flirtováním a sexem. Devět různých paruk se proto stane Sophiiným novým elixírem života. Každá z nich má odlišnou barvu a představuje Sophii v jiném "světle". Někdy odvážně divokou, romantickou, a jindy zase roztouženou. Sophie uniká z každodenní nemocniční rutiny, se svou nejlepší přítelkyní zažívá divoké večírky a zamiluje se do svého kamaráda Roba. S humorem, odvahou a částečnou lehkomyslností se tak Sophie pomalu vyrovnává se svou nemocí."

Film natočený na motívy skutočnej udalosti ma dostal. Nie je to klasické vyobrazenie filmov s podobným žánrom zameraných na tému- rakovina. Pri tomto filme sa zasmejete a nazriete do života skutočného človeka, jeho bežných starostí i zdĺhavej liečby. Konečne som mala možnosť vidieť ako takáto liečba prebieha, pretože vo všetkých tých amerických patetických sračkách sa toho asi nedočkáte, keďže gro filmu tvoria lovestory a plač. Hlavná postava sa snaží so svojou situáciou zmieriť po svojom, i popri chorobe ostáva sama sebou, je svojská a snaží sa užívať si život. Rozhodne zaujímavý a pekný nemecký film, určite odporúčam!

Kráska a zviera
Fantasy/Romantický
Francúzsko, Nemecko, 2014, 112 min.
csfd: 64%
"Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně."

Nádherne spracovaná rozprávka, tentokrát z dielne Francúzov. V tomto sa im veruže ozaj nik nevyrovná. Prekrásne kostýmy, dobrá zápletka a úžasné efekty. Žiadne lacné počítačovky, čakajte kvalitu! Aj keď Vincent Cassel nie je provplánovým princom, táto úloha mu sadla ako uliata. Herečka bola naopak veľmi krásna a pre mňa neokukaná. Nespomínam si, že by som doteraz videla krajšie spracovanú rozprávku, s takým citom pre estetiku a deatil. Rozhodne sa oplatí vidieť!

Hry o život: Drozdajka 1
Dobrodružný/Drama/Sci-fi
USA, 2014, 125 min.
csfd: 72%
"Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ..."

Tak a je to tu, po roku konečne vyšiel najnovší diel zo ságy Hry o život. Prvotne ma film vôbec ale vôbec nebavil, celý ten nápad sa mi zdal chorý, ale ani neviem ako a namotala som sa. Bola som na premiére Drozdajky, pretože som chcela vedieť ako sa to vyvinie ďalej. Chýbalo mi tam viac akcie, ale inak OK. Ak ste fanúšikovia, tak sa vám to bude páčiť. Len stále neviem koho tá Katniss miluje-či Peetu alebo Gale? Po tomto dieli sa jej ani nečudujem, že v tom nemá jasno. Veď uvidíte samé, čo sa z Peetu nakoniec vykľuje.

Dracula: Neznáma legenda
Fantasy/Dráma/Vojnový
USA, 2014, 92 min.
csfd: 65%
"Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší."

Oceňujem, že tvorcovia vsadili na vojnovo-historický aspekt, síce čiste vymyslený, ale kvalitne predvedený. Už ma unavuje sledovať Draculov na xy moderných spôsobov, naozaj mi viac sekne do doby, do ktorej patrí a konečne to niekomu došlo. Tínedžerskí vampíri a podobne nie sú nič pre mňa. Hlavný hrdina bol navyše neskutočne mužný a sexi a celkovo sa mi film pozdával. Film skončil s otvoreným koncom, v čom vidím asi zámer tvorcov pre natočenie pokračovania, veď uvidíme.

Cardiofitness
Komédia/Romantický
Taliansko, 2007, 82 min.
csfd: 58%
"Italská romantická komedii v režii Fabia Tagliavii vypráví o nezadržitelné vášni, která vzplane mezi sedmadvacetiletou Stefanií (Nicoletta Romanoffová), jež by se chtěla stát spisovatelkou, a patnáctiletým středoškolákem Stefanem (Federico Costantini), zapáleným pro baseball. Náhodné setkání pro ni znamená lásku na první pohled, ale i když mladík ke Stefanii chová neméně silné city, tvoří přece jenom hodně nekonveční dvojici. Vzbuzují přílišnou pozornost, přátelé i příbuzní na obou stranách jsou k jejich lásce skeptičtí, pokud se ji rovnou nepokoušejí zmařit. Dokáže zamilovaný pár překonat vlastní obavy i společenský tlak, jemuž je vystaven?"

Talianska romantická komédia pojednávajúca o vzťahu staršieho dievčaťa a puberťáka. Nečakajte však prílišné klišé ani drámu, je to milé, romantické a úsmevné. I keď v istých momentoch ťažké pre oboch. Vek ale nie je až tak dôležitý ako sa zdá a ak sa chce, všetko sa dá prekonať. Dosť pritiahnuté za vlasy, ale super oddychovka :-) Navyše obaja herci boli sympatickí a ľahko som im uverila. 

Tak čo, páčili sa vám dnešné filmové tipy ?
Všetky filmy voľne nájdete i s cz dabingom na internete :-)



6 komentárov

  1. Ani jeden z těchto filmů jsem zatím neviděla, takže děkuji za inspiraci :)

    Lucy Enne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ještě jsem neviděla ani jeden :( ale na hry o život se chystám do kina, tak uvidím :) díky za tipy :)
    franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urcite chod do kina je to ovela lepsia atmoska ako sediet doma :-))

      Odstrániť
  3. Viděla jsem jen Fakjů pane učiteli a to se mi moc líbilo, pobavil mě :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda, miestami mi az zabehlo, ten ucitel nemal chybu :-))

      Odstrániť