Vegánsky očný krém

sobota 20. septembra 2014

Ahojte,
už približne dva mesiace testujem obnovujúci očný krém značky Skin Blossom. Ak vám táto značka nič nehovorí, v skrate vám ju predstavím. Skin Blossom je vegánska kozmetika registrovaná Vegan Society a všetky jej produkty sú taktiež schválené organizáciou Soil Association. Výrobky pozostávajú z 98,85%  z čiste prírodných zložiek a neobsahujú žiadne nežiadúce látky ako sú parabény, silikóny a podobne. 

To je vcelku slušný začiatok, čo poviete ? :-) Značka ponúka vlasovú, telovú i pleťovú starostlivosť. Ja osobne som si vybrala očný krém, pretože nájsť v dnešnej dobe dobrý a kvalitný očný krém je omnoho ťažšie ako sa na prvý pohľad môže zdať. Mám za sebou prvé vrásky, trápia ma kruhy pod očami....nehovoriac o unavených očiach. V živote som mala asi len 3 očné krémy, začala som ich používať asi  pred 3 rokmi. Väčšinou som siahla po obyčajnom pleťovom kréme, alebo som jeden čas používala čistý kosový či argánový olej. 

Ako teda dopadol tento očný krém v mojom testovaní ? 

Oficiálny popis
"Oživuje a obnovuje jemnú pokožku očného okolia vďaka antioxidačným účinkom kombinácie zeleného čaju, harmančeka a pohánkového extraktu. Jemné zloženie tohto organického krému ho robí vhodným pre všetky typy pleti, vrátane citlivej."

Vhodné pre

- všetky typy pleti, vrátane citlivej
- anti-aging efekt, 
- pre tých, ktorí majú citlivé očné okolie a trápia ich tmavé kruhy pod očami a jemné vrásky

Aktívne látky

- antioxidačný účinok, zelený čaj a harmanček

- obnovuje a revitalizuje pokožku v okolí očí
Balenie krému je síce z plastu, ale veľmi odolného a pevného, žiadny bakelit, ktorý sa po prvom použití rozíde. Má jednoduchý, pekný dizajn, ktorý podčiarkuje vhodne zvolený typ písma, mne osobne sa veľmi páči. Pod vrchnáčikom sa skrýva praktická pumpička. Občas sa stane, že ju musím opakovane stláčať, kým krém vyjde, ale väčšinou mi stačí na očné okolie 1x, maximálne 2x stlačenia. 
Čo ma prekvapilo je konzistencia- je skôr gélovitá ako krémová a dosiaľ som takýto typ krému nepoužívala. Kým som si zvykla troška mi to prišlo, že je i mierne lepkavá, ale bol to len prvý dojem :-) Veľmi ma zaujímalo ak si poradí s mojimi vráskami i kruhmi pod očami. Ja totižto nejdem spať bez použitia tohto krému, nakoľko som na svoje oči naozaj pomerne háklivá a mám z hlbokých vrások riaden stres už teraz!:-D Upozorňujem však nato, že tento očný obnovujúci krém, nie je podobný Idealii od Vichy, nie to "maskovací" krém pod oči. Nakoľko je vhodný i na citlivú pleť, môžem potvrdiť že je veľmi príjemný a pokožku dokáže pekne vyhladiť :-) S tmavými kruhmi pod očami však nespravil nič, s tým si neporadil, ale to vnímam ako jediné mínus na tomto kréme. Inak zvyšok vidím rozhodne ako pozitíva- jemný anti aging efekt, menej viditeľné vrásky (aj keď tam stále sú samozrejme) a vynikajúce prírodné zloženie. Okolie očí je vyhladenejšie a predovšetkým jemnejšie na dotyk. Krém sa veľmi dobre vstrebáva a nezanecháva mastný filter, iba pocit vyhladenia. Trošku ťažšie sa vklepkáva pod oči, ale ak nájdete ten správny grif ako nato, budete spokojné ako ja. Ak by som to mala zhrnúť, je to veľmi schopný a kvalitný očný krém, troška odlišný od obyčajných očných krémov, na aké som bola zvyknutá. Odporúčam minimálne pre nadšencov vegánskej kozmetiky.
objem: 15ml
cena: 7,59
kde kúpiť: www.skinblossom.sk




1 komentár

  1. Nooo tak tento mi padol hned do oka :) myslím, že cena je fajn, nakoľko je tento výrobok bio a kvalitný...

    OdpovedaťOdstrániť