TAG: nežijem len makeupom

piatok 11. apríla 2014

Ahojte!
Povedala som si, že už dlho nepribudol na blog žiaden tag, a je čas to napraviť! Osobne sa mi takéto typy článkov veľmi páčia, rada ich čítam a vždy sa niečo zaujímavé dozviem o obľúbenej blogerke :-) Keď sa pri čítaní navyše i zasmejem, je to len plus k dobru, preto sa budem snažiť aby vás moje spracovanie tagu ani najmenej nenudilo :D

1) Sleduješ TV? Aký je tvoj obľúbený program, prípadne seriál?
Samu seba by som nominovala za seriálového maniaka! Ale pozor, neznášam seriály a šou, čo chodia v telke, žiadne kriminálky a podobné blbosti mi nikdy neprišli na chuť. Ešte telenovely-tie prežijem :D (v lete chodievala telenovela Teresa a strašne sa mi to páčilo, lebo to bolo konečne z iného pohľadu, hlavná postava nebola naivka, ale riadna záporáčka a mrcha). Najlepší seriál je pre mňa stále Game of Thrones, práve vyšla nová séria, som happy. Najradšej mam Khaleesi, Johna a Tyriona :-) John mi strašne pripomína môjho priateľa. Okrem toho sledujem Sex & The City (pozerám to stále dookola), PLL, South Park, Revenge, Reign, ...Dobrý seriál bol i Dracula či Ringer, avšak po 1. sérii ich neobnovili, škoda. Nedávno začali opäť vysielať moju srdcovku Sailor Moon na VIVE, nič viac k šťastiu nepotrebujem....milujem to od 6. rokov a to sa nikdy nezmení :-)
2) Varíš? Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo alebo dezert?
Ja a varenie....to nedopadne dobre....Mám novú kuchárku- symbolický darček od rodičov k Vianociam,  asi mi tým chceli niečo naznačiť :D, ale bohužiaľ ani tej nerozumiem. Skôr sa naučím parciálne derivácie ako recept na nedeľný obed. No, každý sme na niečo iné :-) Postupne sa zlepšujem... Najobľúbenejšie jedlo nemám, zjem takmer všetko. Mám ale rada pizzu, špagety, halušky, sushi, lososa a ako dezert milujem lívanečky s malinami a čokoládou :-) Ako som povedala, zjem takmer všetko, nie som vyberavá. V poslednej dobe sa stravujem zdravšie, snáď mi to vydrží.
3) Aká je tvoja vysnívaná práca?
Fúúúúú, je ich viac.....riaditeľka kozmetickej korporácie, bytová dizajnérka, módna kritička, majiteľka hotelového komplexu na Bahamách, editorka módneho magazínu, spisovateľka historických románov, cestovateľka, beauty bloggerka na plný úväzok! To som ale zabila :D Nič z toho priamo nesúvisí s predmetom môjho štúdia, ani to nie je reálne, ale nevzdávam sa :-) Nateraz sa uspokojím i s normálnou prácou a úplne normálnym životom. No viem, že nie som ten typ, čo presedí celý život nad haldou papierov ako účtovník alebo pracovník v banke, chcem mať aspoň trocha kreatívne povolanie.
4) Ovládaš nejaký cudzí jazyk? Akým jazykom by si sa chcela vedieť dorozumieť?
K jazykom mám kladný vzťah. Ovládam anglicky a nemecky, ale stále si neverím. Nie preto, že by som bola hlúpa, ale v tomto som dosť sebakritická. Nemčinu mám ukončenú na úrovni C2 myslím a angličtinu tej sa chcem ďalej venovať, aby som ju dotiahla na rovnaký level ako nemčinu. Často pozerám seriály a filmy v oboch jazykoch, čo neviem to si domyslím, ale komunikovať to je čosi iné, keď je človek pod tlakom. Občas zájdem na chat a popíšem s niekým v angličtine alebo nemčine, s hovorovou nemám problém :D. Priťahujú ma aj južanské jazyky, sú tak pekne zvučné. Španielčinu som sa dokonca začala učiť ako samouk, no odhodlanie mi vydržalo "až" po 4.lekciu....:D (jedným z dôvodov bol aj Nadal, ktorému som chcela napísať list v španielčine a vyskladať mu ódy, aký je úžasný- ach tá pochabá mladosť :D)
5) Za čo utrácaš v rámci kategórie "pre radosť", keď nie za makeup?
Odpoveď znie...za make up :D a ak nie za make up, tak za ďalších miliónpäťsto vecí ktoré k životu nepotrebujem, ale VEĽMI veeeeeeľmi chcem ....a musím ich proste mať. Už len pre ten pocit, že ich mám :-) Skrine mi praskajú vo švíkoch, mám vyše 50 kabeliek, zbieram bižutériu na kilá (potom ju nenosím) a mám slabosť na hodinky a šály.....radšej nepokračujem. A tiež milujem vintage a ružové doplnky. Som strašne materiálna!....a je mi taaaaaaaak dobre :D
6) Zoznamuješ sa ľahko s neznámymi ľuďmi?
Kedy ako, ak mám skvelú náladu nemám problém prihovoriť sa a byť milá. Inokedy by som najradšej zaliezla do jaskyne a každý mi vadí. Som samotár aj extrovert, flegmatik aj nervák....ale najviac by si dalo povedať, že som proste exot. Navonok som normal, len tie moje myšlienkové pochody to už je riadna divočina. Kamarátov si poctivo separujem, je mi nepríjemné mať okolo seba ľudí, ktorí mi vyslovene vadia.  Nedokážem pochopiť spolužiačky, ktoré sa nacpú cudzím ľuďom aj do sleziny, len aby sa votreli a mali 500 "priateľov"....wau....Ľudia ma buď úplne žerú, alebo len nechápavo krútia hlavami. Nečakám, že môjmu humoru porozumie každý, preto to neriešim. O to radšej som, ak natrafím na rovnakého exota a padneme si do očka na prvý pohľad :-)
7) Čítaš knižky, alebo preferuješ internet?
Knihy sú môj život. Vždy to tak ostane. Koľko som ich za život prečítala, to netuším, ale bolo ich veľa......Naposledy som si stiahla do mobilu Inferno a celé som ho prečítala z mobilu :-) Klasické knihy a vymoženosti doby-prečo to nespojiť?  :-)
8) Aká je tvoja najhoršia a najlepšia vlastnosť?
Najhoršiu nemám, som dokonalá :D .....ak by aj nie, bola by to asi tvrdohlavosť a kritickosť.....
Najlepšou je asi schopnosť rozosmiať iných a betavosť. Niekedy mi trvá aj niekoľko rokov, kým pochopím že ten človek za to nestál, lebo do poslednej chvíle vždy verím, že sa zmení. To je taká moja utopistická stránka bytia, ktorú sa snažím potlačiť. Som cynik so sklonom k sarkazmu a smejem sa na vlastných vtipoch :-D a čo....

9) Chodíš sa večer baviť medzi ľudí alebo máš radšej komornú spoločnosť?
Diskotéky mám rada čím ďalej, tým menej. Už ma neberú preplnené, zadymené a prepotené tancovačky, kde sa každý na každého lepí, všade je rozbité sklo a ožratí mládenci s "retázkou" na krku si tekutým chlebom dodávajú kvázi sebavedomie, akí sú cool a sexi.....fakt nie....o dievčatách v šatách ala predĺžene tričko nehovoriac. Radšej si idem niekam posedieť, napr. k sestre alebo niekam do čajovne, kina, divadla....Nemám rada stereotyp, vždy sa snažím vymyslieť nejaký zaujímavý kultivovaný program alebo aj nie....Väčšinou si večer zapneme film, dáme si niečo na zub a nadávame na školu jeden cez druhého.... zapálim si cigaretu, s perlami na krku za svitu luny si ľahnem si na posteľ spolubývajúcej ako Coco Chanel (nevadí, že nefajčím, nezabudnem ju odklepať do jej hriankovača  :D) a čakám kedy začne po mne vrieskať a biť ma -to sú top večery na nezaplatenie.
10) Keby si neblogovala, medzi aké činnosti by si si rozdelila voľný čas, ktorého by potom bolo asi veľmi veľa?
Takúto možnosť si nepripúšťam. Budem robiť to, čo doteraz (šport, čítanie, nakupovanie, fotenie, písanie,...) plus od mája aktívne hlásenie sa na úrade práce :-D Howg....Lúčim sa s vami a idem si zacvičiť (aj keď po včerajšku v posilke mám takú svalovku že mám problém po sebe zavrieť dvere :-))...Páááá


7 komentárov

  1. Game of Thrones je i moje srdcovka!
    Jinak moc pěkný článek, hezky napsané. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hltám každý jeden diel, ale knihy som zatiaľ nečítala :) dík za pochvalu, aspoň som to nepísala zbytočne :)

      Odstrániť
  2. V kope vecí som sa našla, rozosmiala si ma, no parádny článok! ;) hlavne to dúfanie do poslednej chvíle, že sa človek zmení, to je fakt na "nezaplatenie" :D ak nájdeš recept ako to úspešne potlačiť, tak daj vedieť :))

    Dodka z BeautyMissfits :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeeeeeeeeej to je bezva, že sa ti páčil, tak potom nebolo zbytočné nad ním do noci sedieť :) ..asi budeme viacerí, tak od prírody naivní dobrácky ale jediné čo mi pomáha je môj zmysel pre humor, len ten ma drží nad vodou :) inak by som si to už dávno hodila z niektorých jedincov :D

      Odstrániť
  3. vo veľa veciach sme rovnaké, napríklad ja tiež nenávidím stereotyp :) taktiež dávam ľudom zbytočné šance a trvá mi roky prísť nato, že niektorí o to nestoja :)
    inak veľmi rada by som videla tvoju zbierku kabeliek ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super, konečne ďalší rozumný človek :) ajaaaaaaaaj keby som mala viac času takú prehliadku by som vám spravila :D ale musím dopísať DP všetko ide bokom :) ale medzitým dopĺňam zásoby kabeliek a staré vyraďujem :) nad takými ľudmi je zbytočné sa čo len zamýšľať, ani len myšlienku im netreba venovať :)

    OdpovedaťOdstrániť