Novinka: Rada Klorane na objem vlasov

sobota 4. januára 2014

Príjemné popoludnie dámy,
niet pochýb o tom, že problémy s objemom vlasov trápia milióny žien, a to denne. Poznáte to, každé ráno pred zrkadlom strávite more času a len čo vykročíte z domu, zafúka ľahký vánok a  požadovaný tvar je preč účes nedrží....O niečo horšie sú však na tom ženy s extra jemnými vlasmi a pretože vedia, že je to nemenné a  možno i ujma na celý život, snažia sa aspoň o čosi tento neblahý fakt zmierniť. Siahajú po stovkách chemických prípravkoch, ktoré by ich vlasom dodali tvar, pevnosť,pružnosť a samozrejme požadovaný objem. Medzi tieto ženy sa radím i ja, už na základnej škole mi spolužiačky vravievali, že mám vlasy jemné ako piesok. Časom som im dala dostatočne zabrať v podobe šampónov a melírov, čo im troška objemu dodalo, no na strane druhej i vysušilo a zničilo. Vlasy tak i naďalej ostali jemné a bez života ako predtým. Práve preto chcem dnešnú recenziu venovať aktuálnej a pre mnohé ženy i akútnej starostlivosti o jemné vlasy. Vďaka spolupráci so značkou Klorane som mala možnosť otestovať ich novú kreatívnu radu na objem vlasov s ľanovými vláknami. K testovaniu som obdržala šampón, balzam i bezoplachovú starostlivosť v spreji a brožúrku, z ktorej som sa nemálo dozvedela. Takže začneme pekne po poriadku a verte mi, že ucelený názor som si už vďaka niekoľkým týždňom používania stihla vytvoriť.

šampón/balzam/bezoplachová starostlivosť
Pri riešení a hľadaní odpovedí na problémy s objemom u žien, vyvinuli laboratóriá Klorane novú radu s ľanovými vláknami podľa jedinečnej botanickej expertízy. Ako základ teda zvolili špecifickú odrodu ľanu, ktorého vlákna sú pružné a odolné zároveň, prirodzene opláštia vlas, a teda dokážu vytvárať požadovaný objem. Ľan je v podstate vďaka vysokému obsahu rozpustných vlákien akousi prirodzenou "vzpruhou" pre vlasy. Čo ma tiež zaujalo je, že ľan pestujú na vlastnej pôde na JZ Francúzska a rešpektujú pritom normy biologického poľnohospodárstva. Semienka ľanu bohaté na látku mucilage sa zbierajú hneď, čo dozrejú. 

Táto rada s ľanovými vláknami sľubuje o 38,2 %  viac objemu, čo si myslím je reálne číslo. V rôznych reklamách sa stretávame s víziami o stopercentom objeme a tak ďalej.....čiže naozaj len s víziami a nereálnymi predstavami.

Čo ešte sľubuje ?
  • vlasy sú bohaté, zmyselné, pružné, plné života
  • mastia sa pomalšie vďaka kremičitanom
  • objem vydrží až do nasledujúceho umytia

objem: 200 ml
cena: 8-9 eur
Šampón je základom na ceste k bohatším vlasom. Výborne pení a už pri šampónovaní cítim pod rukami ako vlasy vzpruží a ako doslova vrźgajú. Možno to znie čudne, ale naozaj je to pocit, akoby mi vlasy napučali :-) Vôňa je veľmi elegantná a jemná, vonia skutočne nádherne! Skepticky som to nepredpokladala, pretože prírodné šampóny zvyknú ohromne smrdieť. Aplikujem ho dva razy, ale stačí i raz a potom siahnem po balzame. Tento šampón vám neublíži, ani vás určite nesklame, neobsahuje totiž žiadne parabény ani silikóny a vlasy nádherne vzpruží a prevonia. 
objem: 150 ml
cena: 8-9 eur
Balzam je druhým krokom a základnou doplnkovou starostlivosťou. Nie je ako obyčajné balzamy, s akými som sa doteraz stretla. Je úplne iný, má priesvitnú akoby gélovú konzistenciu. No nebsahuje žiaden mastný základ ani kondicionér, aby vlasy zbytočne nezaťažil. Nemusíte sa báť dať ho i ku korienkom, komu sa však vlasy rýchlejšie mastia je lepšie dať ho len pomenej. Stačí i "kvapka" a nebudete mať potom s rozčesávaním zbytočné problémy a navyše vlásky budú hladšie a bohatšie.
objem: 125 ml
cena: 12-14 eur
Bezoplachová starostlivosť v spreji je tretím krokom. Aplikujem ho ku korienkom (odporúčajú sa 2-3 streknutia na prameň, ale to sa mi zdá prehnané). Následne ho striekam i po dĺžke vlasov, aby sa vlasy "napili" a tým nabrali na objeme. Konzistencia nie je tak úplne tekutá ako by sa mohlo zdať, nie je to klasický sprej. Preto je vhodnejšie aplikovať ho na vlhké vlasy po umytí, od korienkov ku končekom. Suché vlasy by mohol troška zlepiť. Nakoniec vlasy dobre prečešem, aby sa prípravok dostal všade, kam má. Vlasy vysuším fénom, učešem a hurá objem je na svete. Väčšinou si ešte zvyknem dať i normálne tužidlo, ale len minimum. Nakoniec vlasy môžete zalakovať, ale len slabším lakom, inak vám vlasy klesnú a zlepia sa, takže efekt si dlho neužijete.

S celou touto radou som spokojná, podotknem len, že efekt väčšieho objemu je krátkodobý, nevydrží do nasledujúceho umytia. Nevylučujem však, že niekomu to môže takto účinkovať, závisí od typu vlasov. Čo sa mi páči, je jeho zloženie, krásna vôňa, bledomodrá farba a samozrejme účinok-vlasy sú voňavé, vzpružené  už od korienkov a bez akejkoľvek chémie a zaťaženia. Sú tiež pružnejšie a lepšie na dotyk. 

PLUSY a MÍNUSY
+ bez parabénov, silikónov, 
+ krásna jemná vôňa
+ vlasy sú bohatšie, pružnejšie, prevoňané
+ vlasy zbytočne nezaťažuje
+ dodá väčší objem, o koľko závisí od kvality a stavu vlasov
- vyššia cena
- objem nevydrží do ďalšieho umytia


Snáď vás moja recenzia natoľko nevyčerpala a dočítali ste sa až na koniec :-)
A tu je moja otázka na vás: "Čo používate na väčší objem vy resp. vyskúšali by ste túto radu?"


10 komentárov

  1. ja skôr bojujem s tým, že mám až príliš veľký objem :) ale táto rada vyzerá dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Objem by se mi hodil, ale ten momentálně řeším až druhořadě, potřebuji hlavně vlasy dovyživit.... ale bezoplachová kůra by mohla být fajn, asi se po tom poohlédnu .)
    Gleys is Here

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím, že Klorane majú i radu, akú zrovna potrebuješ :) táto je ale prvorade na objem, skús si pozrieť celý ich sortiment :)

      Odstrániť
    2. Děkuji za tip :) určitě omrknu

      Odstrániť
  3. pekná recenzia :)
    ja mám momentálne od klorane šampón s mandľovým mliekom a balzam s magnóliou a octom na lesk vlasov a rozčesávanie. ten balzam je brutálny! vlasy sú poddajné, krásne rovné, ale nie splihnuté a nenormálne lesklé. a to aj keď sa vyspím. lebo to vždy efekt zvykne zmiznúť, keď si vlasy celú noc "šúcham o vankúš"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem i za super komentár :) taký balzam by sa mi zišiel, najmä ak vravíš že sa po ňom vlasy lesknú ako nenormálne, také niečo už dlhšie hľadám :) ...ale u mňa je efekt vždy preč keď ráno vstanem...vtedy sa sama seba až bojím :D

      Odstrániť
  4. Vyzerá to dobre, skúšala si aj žehliť vlasy?? Lebo ja mám ten problém, čo je asi celkom normálne, lebo žehlenie vlasy ucapí :D Tak, či si neskúšala aj žehlenie vlasov, či to ten objem prežije :) A ja momentálne používam na objem hrebeň. Originálne, čo?:D Zatiaľ mi nič nepomohlo :/
    Erika's Life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si ich nežehlím takmer nikdy, pretože ich mám od prírody tak rovné, že si to je až ťažko predstaviť :) stačí že ich raz prejdem hrebeňom a sú ako rezance :D....inak hrebeň aj ja používam neboj nie si sama :) ono je ťažké mať vlasy aj jemné aj rovné i tenké zároveň....to je kombinácia na odstrel

      Odstrániť
  5. Má to veľmi pekné balenia. No ja som skúšala už strašne veľa vecí a skoro nič nepomohlo, alebo len veľmi málo :/

    OdpovedaťOdstrániť