NOVINKA- Alverde Šepot mesta

piatok 24. januára 2014

Ahojte kočky!
Nedalo mi inak a dnes som si konečne našla chvíľu čas i na blog. Posledné týždne mi dali dosť zabrať a na pekné veci a nové príspevky som len sotva myslela. Chytila som ale druhý dych a v nasledujúcich dňoch sa budú nové recenzie a posty opäť len tak sypať :) Dnes som si pre vás pripravila recenziu na sprcháč od Alverde, ktorý som dostala v rámci spolupráce s DM Drogerie Markt Slovensko. Nedalo sa to odmietnuť, DM-ka je niekedy, hlavne ak mám pocit, že mám strašne málo kozmetiky, ako môj druhý domov :) Nezvyknem ale spisať recenziu tak rýchlo ako dnes, väčšinou testujem dlhšie. Keďže ste už asi zaregistrovali podobnú recenziu, chcem sa k danému výrobku vyjadriť i z môjho pohľadu, možno nebude na škodu, prečítať si tých názorov viac, ak vás to zaujíma.
Značka prírodnej kozmetiky Alverde patrí pod záštitu DM a kúpite ju len v týchto predajniach. Pri výrobe svojich produktov sa zrieka všetkých farbív, parfumovaných a konzervačných látok rovnako ako látok na báze minerálnych olejov. Suroviny prednostne pochádzajú z kontrolovaného biologického poľnohospodárstva a čo je ďalším plusom, netestuje na zvieratkách. Mám odskúšané ich šampóny, vlasové kúry i niečo z dekoratívnej kozmetiky, takže s touto značkou mám už  nemalé skúsenosti.

Alverde sprchovací gél Šepot mesta
K testovaniu som obdržala novinku- sprchovací gél značky Alverde s príznačným názvom -Šepot mesta (po štátnici z nemčiny som si vedela etiketu preložiť i sama :D)
Ako prvý ma zaujal názov, je ozaj kreatívny, aj keď som nerozumela čo s tým má spoločné sprchový gél. Po otvorení mi do nosa prenikla jemná vôňa, ale veľmi zaujímavá, cukrová i svieža. Na obale píšu, že vonia za bergamonom a pomarančovým olejom, a práve táto kombinácia mi evokuje malé koláčiky ku káve, niekde v útulnej kaviarničke veľkomesta. Tak asi odtiaľ pochádza ich myšlienka s názvom :)
Popis
Zloženie 
Obal je typický pre značku Alverde, ak ste mali doma nejaké ich výrobky, určite so mnou súhlasite. Je vyrobený z 30% recyklovateľného materiálu a obsahuje 250 ml. Páči sa mi, že je priesvitný, rovnako ako i gél. Má klasické otváranie, takže žiadna veda. Okrem toho na obale nájdete i označenie Vegan, čo znamená že produkt neobsahuje žiadne živočíšne látky.
K samotnému testovaniu/ Gél je klasickej priesvitnej farby. Penivosť je tak stredná by som povedala. Čo ma zaujalo je, že obsahuje bio cukor, vďaka čomu šetrne očistí pokožku. Všimla som si tiež, že nevysušuje ako poniektoré iné sprchové gély. Ja mám ale aj tak takmer vždy potrebu sa po sprche kvalitne natrieť. Jedinou nevýhodou pre mňa je slabá výdrž tej krásnej vône, vyparí sa už pri sprchovaní, nieto aby sa na tele udržala dlhší čas. Tiež som si všimla, že gél vonia inak vo fľaši a inak na tele :) Ale asi je to len môj dojem, zdalo sa mi že, v sprche bol o čosi sviežejší a menej sladší ako pri mojich "pričuchnutiach" z fľaše :) Celkový dojem je pozitívny, rada striedam sprcháče aj tie najrôznejšie značky i vône. Sprchový gél od Alverde som ešte neskúšala, takže mi toto testovanie prišlo vhod.
Odporúčam ho babám, ktoré si potrpia na kvalitnú a zároveň dostupnú prírodnú kozmetiku a majú rady klasiku. :) Niečo pre fajnšmekrov na záver-Značka alverde získala ocenenie „Green Brand Germany 2012/2013". Týmto označením sú poctené značky, ktoré preukázateľne trvalo praktizujú ekologické princípy.

Trocha ma ale mrzí, že všetky recenzujeme naraz to isté, viem sama ako čitateľka, že to vie vyiritovať. Bolo by super, ak by každá z nás testovala niečo iné, aby to malo väčší prínos. Aby som nezabudla, túto NOVINKU nájdete v predajniach DM od konca januára, kedy by ju mali všade naskladniť!;-)



3 komentáre

  1. Tiež som ho testovala, a je super! :)
    Moju recenziu si môžeš pozrieť tu: http://luccietips.blogspot.sk/2014/01/whisper-of-city.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. užasny proste nema chybu rada si prečítam aj od viacerích čo naň hovoria a poväčšine sama chvála:))) ffiiha to som nevedela že získala ocenenie určite pri alverde ostanem:)

    OdpovedaťOdstrániť