Cerasse

štvrtok 14. novembra 2013

"Hľadáte zázračný prostriedok pre vašu pokožku? Bez chémie, s obsahom bylinných výťažkov a v jamajskom štýle? Potom vsaďte na sprchový gél a bylinný kúpeľ s cerasse."

Dnes bude reč o jednom unikátnom bio produkte, ktorý možno použiť na sprchovanie ako sprchový gél, ale i na relaxáciu počas kúpania. Tento výrobok vo svojom zložení využíva známu jamajskú bylinu, ktorá používa odpradávna sa na liečbu rôznych kožných problémov. Chlorofyl a ďalšie prírodné oleje spolu vytvárajú jemný, hydratujúci, prírodný sprchový gél a bylinný kúpeľ. 

Čo je to cerasse ?
Momordica Charantia nazývaná i horký melón (bitter melon) je v nárečí Hindi známa ako karela, na Filipínach ako ampalaya, v západnej afrike v štáte Togo ako guingbe a v karibskej oblasti ako cerasse. Jej prirodzeným prostredím je Afrika, Stredný východ a Stredozemie. Do Brazílie bola privezená africkými otrokmi a odtiaľ sa šírila do zvyšku latinskej Ameriky a západnej Indie. Plody, listy, semená a korene sa používajú na liečbu diabetu, črevnej koliky, peptického vredu, hlíst, malárie, ekzému, lámky, žltačky, obličkových kameňov, lepry, hemoroidov, zápalu pľúc, psoriázy, reumatizmu, kiahní, osýpok a svrabu.

*Cerasse, sprchový gél a bylinný kúpeľ 240 ml*


O  tejto bylinke som počula, asi ako väčšina z vás, prvýkrát. Zaujala ma však svojou prenikavou vôňou a dovolím si tvrdiť, že tento bylinný kúpeľ je vyhradený pre cielenú kategóriu osôb- a to bylinkových fajnšmekrov a ľudí, ktorí trpia kožnými ochoreniami. V minulosti sa totiž táto rastlina používala (pri vonkajšom použití)  na rýchle hojenie rán a zranení, vredov, vyrážok, pleťových vredov a všetkých pleťových problémov. Niekde som sa dočítala že môže pomáhať zabíjať i rakovinotvorné bunky pri rakovine prsníka. Zatiaľ chvalabohu  netrpím závažným ochorením, no bolesti mávam pri menštruácií a celkovo som často vo vypätí a pod stresom...veď kto je dnes voči stresu imúnny ? Asi nikto....Preto som nepohradla a ako inovátor som sa pustila do testovania s cerasse :-) Skúsila som sa ním teda najprv osprchovať, a poviem vám, to je teda bylinný ekrazit!
Ale neľakajte sa, myslím tým iba vôňu. Inak je slabozelenej farby a sú v ňom vidieť drobné pozostatky byliniek. Balenie je klasické, plastové s objemom 240 ml, ako bežné sprchové gély. Sprchovanie bolo príjemné a kúpeľ ešte lepší, myslím že na relaxáciu a očistu organizmu (ak aj práve netrpíte závažnejšími ochoreniami) je tento produkt vhodný. Som ten typ čo má istý druh viery v takéto prípravky, a aj keď zrovna nečakám že ma vylieči z bolestí kĺbov a menštruačných bolestí, ktoré občas mávam, verím ale v silu byliniek a použití som sa cítila uvoľnene s dobrým pocitom, že detoxikujem organizmus i zvonka.

Kúpeľ z rastliny cerasse je dobrý na artritídu, reumatizmus, lámku a podobné pohybové problémy. V Brazílii sa používa na liečbu nachladnutia, horúčky a bolestí spôsobených artritídou a reumatizmom.
cena: 9,50
Rating: 7/10

PLUSY A MÍNUSY
+ ako som už spomínala, nie je to produkt čo sadne každému, na svoje si prídu hlavne bylinkoví fajnšmekri
+ vhodné na očistu tela, zmiernenie koťných problémov i na relaxáciu a uvoľnenie organizmu
- nevyrieši vaše zdravotné problémy za vás
- niekomu môže vadiť prenikavá vôňa
- vyššia cena

Príroda sa vždy vie vynájsť a často ponúka jednoduchšie riešenia, na aké sme my ľudia zvyknutí :-)


Oslovil vás tento bylinný kúpeľ? Kúpili by ste ho príbuznému, ktorý trpí na niektoré zo spomínaných ochorení ? 



3 komentáre

  1. Zbožňujem bylinkové vône :) aj to balenie je celkom pekné

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. kúpila som si ho kvôli tomu baleniu a som s ním spokojná, je podľa mňa super:)
    Live my life

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hello i like your blog..i'd like to invite you to my blog where u can find lots of delicious recipes, raw and vegan lifestyle, diary, photos, food n special etc. If u like my blog feel free and let me know. Have a nice day xx
    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť